Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
-
- 200p
- Od: 3 kwie 2017, o 05:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 7
Aniu jaka to odmiana ? Piękne duże pysznie wyglądają
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu , to odmiana Honey and Sugar inaczej Medovo saharnyj . Owoce ma dobre poza tymi wadami ,
o których wcześniej pisałam .
o których wcześniej pisałam .
SUBSTRAL Nawóz Magiczna Siła do Pomidorów czy to się stosuję np 1 łyżeczka na 10 l wody raz na tydzień ? czy przy każdym podlewaniu mam stosować czyli codziennie bo podlewam pomidory codziennie ?
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Kontakt:
Poskręcane liście mogą być i od azotu.
Generalnie nie ma uniwersalnego nawozu i z uniwersalnym przepisem ile dawać. Zależy czy są niedobory, jak duże, czy tylko profilaktyczna fertygacja. Tak samo inny skład potrzebny kiedy masa zielona przyrasta szybko a inny jak owoce rosną.
A magia gnojowek to lepiej to tonować bo niczym zaraza się rozrasta po internecie. Trzeba pamiętać, że to głównie Azot więc tylko do pewnej fazy wzrostu ma sens a później będzie szkodzić. W gratisie bakterie gnilne w ogromnej ilości i nimi też można roślinom zaszkodzić.
Na pewno nie wolno lac po częściach roślin, które zamierzamy zjeść.
Generalnie nie ma uniwersalnego nawozu i z uniwersalnym przepisem ile dawać. Zależy czy są niedobory, jak duże, czy tylko profilaktyczna fertygacja. Tak samo inny skład potrzebny kiedy masa zielona przyrasta szybko a inny jak owoce rosną.
A magia gnojowek to lepiej to tonować bo niczym zaraza się rozrasta po internecie. Trzeba pamiętać, że to głównie Azot więc tylko do pewnej fazy wzrostu ma sens a później będzie szkodzić. W gratisie bakterie gnilne w ogromnej ilości i nimi też można roślinom zaszkodzić.
Na pewno nie wolno lac po częściach roślin, które zamierzamy zjeść.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
Tym podlewaniem codziennie to tak średnio. Po co ? Ja podlewam raz w tygodniu. Max 2 razy jak są upały. W tym roku jeszcze nie było 2 razy w tygodniu podlewane.jacula pisze:SUBSTRAL Nawóz Magiczna Siła do Pomidorów czy to się stosuję np 1 łyżeczka na 10 l wody raz na tydzień ? czy przy każdym podlewaniu mam stosować czyli codziennie bo podlewam pomidory codziennie ?
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Kontakt:
I kolejny raz powtórzę - nie ma reguły jak często trzeba podlewać. Jeden może mieć tunel w miejscu, gdzie w ogóle nie musi podlewać, inny ma na otwartej przestrzeni i na piasku i co dwa dni może być koniecznością. Z nawożeniem podobnie.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
massur zgadzam się z Twoją opinią. Ja miesiąc temu polałam glebę w szklarni gnojówką, potem wodą bardzo mocno. Na następny dzień zrobiłam dołki i wlałam wody po pół wiaderka, jak wsiąknęło posadziłam pomidory i do tej pory nic nie podlewałam. Krzaczki zdrowiusieńkie. Natomiast w donicach podlewam co kilka dni.
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Wszystko ładnie , świeżo , chyba nowy poliwęglan ? Moja pierwsza szklarenka z czasem
zmatowiała , nie założyłam na krawędziach taśm . Nawet linki do podwiązywania i
okienko do wietrzenia założyłeś .
zmatowiała , nie założyłam na krawędziach taśm . Nawet linki do podwiązywania i
okienko do wietrzenia założyłeś .
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomek elegancko
Mój m. chciał niedawno rozkładać kroplowniki, ale stwierdziłam, że więcej szkody narobi i w tym roku biegam z konewką
Mój m. chciał niedawno rozkładać kroplowniki, ale stwierdziłam, że więcej szkody narobi i w tym roku biegam z konewką
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Mam założoną linię kroplującą bezpośrednio z wodociągu i trochę się obawiam, że woda zimna i twarda. Linia rozłożona w pewnej odległości od łodyg, włączam kilka razy po 15 minut i przerwa. Może jeden raz w tygodniu podlewam z konewki, zakwaszam wtedy kwaskiem, albo octem. pH nie przekracza 7 - mierzę płynem Helliga. Tak robię teraz, bo wiosną, kiedy ziemia nie ogrzana, podlewam tylko z konewki i czasami nawet podgrzewam wodę
Pozdrawiam Eugenia