Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Halinko Dużo teraz jest kwitnień.Wszystko cieszy.Tylko ta susza nie.Wczoraj już trochę podlewałam bo rośliny już zwieszały liście.
W kategorii - najpiękniejsze rękodzieło na drewnie malowane zajęłam - Miejsce II dla Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Żmudź - „Klesztowski Anioł”- Anna Buczko
Za tego Anioła
Już 16 lipca jadę do Zamościa na finał Konkursu Kobieta Gospodarna Wyjątkowa 2022.A pomyśleć,ze to koleżanki z pracy mnie namówiły aby coś namalowała na drzewie i do konkursu się zgłosiła.
Oj deszczu bardzo bardzo potrzeba.
A Odpoczynku trochę też.Ale nie ma kiedy. W weekend tez u mnie w pracy ciągle się dzieje jakiś pikniki, spotkania autorskie itp.
Dziękuję i pozdrawiam bardzo serdecznie
W kategorii - najpiękniejsze rękodzieło na drewnie malowane zajęłam - Miejsce II dla Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Żmudź - „Klesztowski Anioł”- Anna Buczko
Za tego Anioła
Już 16 lipca jadę do Zamościa na finał Konkursu Kobieta Gospodarna Wyjątkowa 2022.A pomyśleć,ze to koleżanki z pracy mnie namówiły aby coś namalowała na drzewie i do konkursu się zgłosiła.
Oj deszczu bardzo bardzo potrzeba.
A Odpoczynku trochę też.Ale nie ma kiedy. W weekend tez u mnie w pracy ciągle się dzieje jakiś pikniki, spotkania autorskie itp.
Dziękuję i pozdrawiam bardzo serdecznie
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu to jokoś mi umknęło, że Ty pędzlem też tworzysz piękne obrazy....Anioł piękny i życzę powodzenia.
Rabaty kwiatowe jak zawsze urokliwe
Rabaty kwiatowe jak zawsze urokliwe
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Anusiu Wyjątkowo gospodarną kobietę tez zdobędziesz, bo to prawda, a janioł śliczny .U mnie od rana delikatnie podlewa ,więc tego samego Tobie życzę Widzę ze kolejne zdjęcie poszło na wystawę oby i tym razem się udało;:196
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja regularnie co dwa tygodnie pielę. Ostatnio z bólem serca musiałem pielić kokornak. Aklimatyzował się u mnie latami, początkowo co roku wypuszczał jeden krótki, nie dłuższy niż jeden metr pęd, raz w ogóle nie pojawił się nad ziemią i myślałem, że już po nim, ale teraz zrobił się po prostu monstrualny i nie tylko, że pnie się po łuku, gdzie jego miejsce, ale podziemnymi kłączami rozlazł się na dużej przestrzeni i zaczął kompletnie pokrywać inne rośliny… Jeśli chodzi o temperatury: u mnie po dwóch tygodniach oddechu (w tym pierwszym, gdzie ku mojej radości sporo padało) znów zapowiadają falę upałów… Czyli jutro z rana znowu sobie postoję z wężem…
Cudowne maczki pokazujesz.
No i gratuluję zdobytej nagrody! W pełni na nią zasłużyłaś!
Pozdrawiam!
LOKI
Cudowne maczki pokazujesz.
No i gratuluję zdobytej nagrody! W pełni na nią zasłużyłaś!
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 maja 2015, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam potrzebe wyrazic zachwyt!
Aniol PIEKNY
Aniol PIEKNY
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aniu gratuluję osiągnięć na malarskiej niwie oraz życzę kolejnych sukcesów! To niezwykle dla nas miłe jak nasza praca bywa doceniona...
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu, u Ciebie jak zwykle wciąż zachwycająco. Pod każdym względem
Świetne masz te fioletowo niebieskawe maki.
Czyli trzymamy za Ciebie kciuki 16 lipca, Już sobie zapisuję tę datę
Świetne masz te fioletowo niebieskawe maki.
Czyli trzymamy za Ciebie kciuki 16 lipca, Już sobie zapisuję tę datę
- anabuko1
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, śliczne powojniki, a wcześniej widziałam pięknie kwitnące maki, róże, liliowce, lilie tudzież wszelkie inne kwiecie.
Ślicznego janiołka namalowałaś. Gratuluję nagrody i życzę powodzenia w konkursie 16 lipca. Już trzymam kciuki
U mnie susza trwała od 22 czerwca do 10 lipca i mimo systematycznego podlewania rabaty nie wyglądają tak, jak powinny. Od wczoraj dużo deszczu spada na ziemię, ale jednocześnie zrobiło się potwornie zimno, wobec czego wróciliśmy pomieszkać w bloku, gdzie jeszcze jest cieplutko.
Trzymaj się, Kochana i uwierz w swoje zdolności malarskie, bo malujesz naprawdę piękne obrazy.
Pozdrawiam cieplutko.
Ślicznego janiołka namalowałaś. Gratuluję nagrody i życzę powodzenia w konkursie 16 lipca. Już trzymam kciuki
U mnie susza trwała od 22 czerwca do 10 lipca i mimo systematycznego podlewania rabaty nie wyglądają tak, jak powinny. Od wczoraj dużo deszczu spada na ziemię, ale jednocześnie zrobiło się potwornie zimno, wobec czego wróciliśmy pomieszkać w bloku, gdzie jeszcze jest cieplutko.
Trzymaj się, Kochana i uwierz w swoje zdolności malarskie, bo malujesz naprawdę piękne obrazy.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
leszczyna -Krysiu Cieszę się ,że jesteś
Tworzę pędzlem też Bardzo dziękuję za miłe słowa
Oj nie wszędzie mam porządeczek.Czasu na wszystko za mało.Albo co już obrobię się , kilka dni i znowu mi coś zarasta.
JAKUCH -Jadziu Kochana dziękuję
Jak będzie to będzie Mnie i to już cieszy
U mnie ze 2 razy podlała.Raz więcej , raz delikatnie.Nie za wiele tego deszczu.Dalej sucho. Co najważniejsze to raz na parę dni podleję.
No tak czasi wysyłam też zdjęcia. Są małe wyróznienia.To wszystko też cieszy i motywuje do dalszych starań
Pozdrawiam serdecznie
Locutus Ech to pielenie....ja też na bieżąco co dnie nie pielę..a mniej więcej co tydzień lub dwa.Czasami nie wszystko udaje mi się zrobić, bo często weekendy mam zajęte teraz zawodowo.Lato to różne imprezy i rzeczy się dzieję i mus być w pracy
A to ci trochę kokornak kaprysił. Podoba mi się on bardzo. Ale już na drugi rok go sobie raczej sprawię .
Lato nam daje się trochę we znaki upałowo.U mnie ten tydzień lżejszy po dwadzieścia parę stopni a nie trzydzieści parę w cieniu. Ale z jednej strony to jeszzce lipiec i sierpień i koniec będzie takiego grzania .
Dziękuję bardzo Pozdrawiam
pulinger Witam nową osobę w moich progach.Dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej
marpa-Maryniu ;Beaby-Beatko Bardzo ci dziękuę za te wszystkie miłe słowa.To prawda, to bardzo cieszy jak nasze prace komuś się podobaja i ktoś je docenia.To dodaje człowiekowi skrzydeł i uśmiechu
plocczanka-Lucynko Kwitnień , kolorów w ogrodzie nie brakuję.Wszystko cieszy.Tylko zielsko coraz też pnie do góry.zmora.Ale chce sie czy nie trochę coraz trzeba mocować się z nim. Znowu koło kamieni mi pozarastało. Ale to już po niedzieli zrobię.
Dziękuję za słowa wsparcia i te pochlebne.Aż milej na sercu
U mnie też podobnie z tym deszczem.2 razy nie wielki od połowy czerwca.Też trochę podlewam ale to tak po łebkach.Ten tydzień jest spokojniejszy i lżejszy w temperaturze. Po niedzieli znowu upały wracają
Dziękuję kochana wszystko
Liliowcowe kwitnienia- takie kolorowe uśmiechy ogrodu
Tworzę pędzlem też Bardzo dziękuję za miłe słowa
Oj nie wszędzie mam porządeczek.Czasu na wszystko za mało.Albo co już obrobię się , kilka dni i znowu mi coś zarasta.
JAKUCH -Jadziu Kochana dziękuję
Jak będzie to będzie Mnie i to już cieszy
U mnie ze 2 razy podlała.Raz więcej , raz delikatnie.Nie za wiele tego deszczu.Dalej sucho. Co najważniejsze to raz na parę dni podleję.
No tak czasi wysyłam też zdjęcia. Są małe wyróznienia.To wszystko też cieszy i motywuje do dalszych starań
Pozdrawiam serdecznie
Locutus Ech to pielenie....ja też na bieżąco co dnie nie pielę..a mniej więcej co tydzień lub dwa.Czasami nie wszystko udaje mi się zrobić, bo często weekendy mam zajęte teraz zawodowo.Lato to różne imprezy i rzeczy się dzieję i mus być w pracy
A to ci trochę kokornak kaprysił. Podoba mi się on bardzo. Ale już na drugi rok go sobie raczej sprawię .
Lato nam daje się trochę we znaki upałowo.U mnie ten tydzień lżejszy po dwadzieścia parę stopni a nie trzydzieści parę w cieniu. Ale z jednej strony to jeszzce lipiec i sierpień i koniec będzie takiego grzania .
Dziękuję bardzo Pozdrawiam
pulinger Witam nową osobę w moich progach.Dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej
marpa-Maryniu ;Beaby-Beatko Bardzo ci dziękuę za te wszystkie miłe słowa.To prawda, to bardzo cieszy jak nasze prace komuś się podobaja i ktoś je docenia.To dodaje człowiekowi skrzydeł i uśmiechu
plocczanka-Lucynko Kwitnień , kolorów w ogrodzie nie brakuję.Wszystko cieszy.Tylko zielsko coraz też pnie do góry.zmora.Ale chce sie czy nie trochę coraz trzeba mocować się z nim. Znowu koło kamieni mi pozarastało. Ale to już po niedzieli zrobię.
Dziękuję za słowa wsparcia i te pochlebne.Aż milej na sercu
U mnie też podobnie z tym deszczem.2 razy nie wielki od połowy czerwca.Też trochę podlewam ale to tak po łebkach.Ten tydzień jest spokojniejszy i lżejszy w temperaturze. Po niedzieli znowu upały wracają
Dziękuję kochana wszystko
Liliowcowe kwitnienia- takie kolorowe uśmiechy ogrodu
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Aniu
Gratulacje , należała Ci się ta nagroda bo pięknie malujesz.
Maczki, liliowce i jeżówki pięknie prezentują się (na rabacie) tak samo jak Twoje obrazy.
No niestety chwasty tak mają, że rosną nie zważając nawet na suszę, jak one to robią.
Miłego tygodnia.
Gratulacje , należała Ci się ta nagroda bo pięknie malujesz.
Maczki, liliowce i jeżówki pięknie prezentują się (na rabacie) tak samo jak Twoje obrazy.
No niestety chwasty tak mają, że rosną nie zważając nawet na suszę, jak one to robią.
Miłego tygodnia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, plejada liliowców zachwycająca!
Nie ma to jak duży areał do zagospodarowania.
Ja, by mieć więcej odmian np. liliowców, muszę ograniczać ich przyrastanie, bo w krótkim czasie wzajemnie się zagłuszają.
Jednak nie narzekam, cieszę się, że je mam, a jeszcze tak niedawno nawet nie pomyślałam, by te ślicznotki posadzić na swojej działce. Przemogłam niechęć, wsadziłam i cieszę się, że to zrobiłam.
Z chwastami walka jest nierówna. My je zwalczamy, a one w kułak się z nas śmieją i tuż za naszymi plecami wyszczerzają swoje nowe zębiska.
Ponieważ podczas upałów żadnej roboty się nie imam, to po zmianie pogody zapełniłam dorodnym zielskiem cały kompostownik w trzy dni. Tyle tego badziewia narosło.
Nie ma to jak duży areał do zagospodarowania.
Ja, by mieć więcej odmian np. liliowców, muszę ograniczać ich przyrastanie, bo w krótkim czasie wzajemnie się zagłuszają.
Jednak nie narzekam, cieszę się, że je mam, a jeszcze tak niedawno nawet nie pomyślałam, by te ślicznotki posadzić na swojej działce. Przemogłam niechęć, wsadziłam i cieszę się, że to zrobiłam.
Z chwastami walka jest nierówna. My je zwalczamy, a one w kułak się z nas śmieją i tuż za naszymi plecami wyszczerzają swoje nowe zębiska.
Ponieważ podczas upałów żadnej roboty się nie imam, to po zmianie pogody zapełniłam dorodnym zielskiem cały kompostownik w trzy dni. Tyle tego badziewia narosło.
Pozdrawiam. Lucyna
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, piękna kolekcja liliowców
Powojniki też cudne, bujne
Chwasty też się ze mną ścigają i niestety zwykle z nimi przegrywam
A u Ciebie są tak bujne kwiaty i ozdobne rośliny, że chwastów wcale nie widać.
Rabaty przy domu piękne, bogate, kolorowe
Przyjemnie spacerować po Twoim ogrodzie.
Miłego wieczoru Aniu
Powojniki też cudne, bujne
Chwasty też się ze mną ścigają i niestety zwykle z nimi przegrywam
A u Ciebie są tak bujne kwiaty i ozdobne rośliny, że chwastów wcale nie widać.
Rabaty przy domu piękne, bogate, kolorowe
Przyjemnie spacerować po Twoim ogrodzie.
Miłego wieczoru Aniu