Czekałam na deszcz niestety tylko trochę pogrzmiało i na tym się skończyło

,a takie alerty wystosowali i po co ???? Może gdzieś tam podlewało ,ale u mnie nie. Róże zaczynają powtórkę i niech sie pospieszą bo trzeba bedzie je uprzątać .We czwartek się dowiem dokładnie do jakiego miejsca mi zabiorą ogródek.Może jakieś 0,5 m da sie z nimi utargować bo musiałabym i pergolę z Elżbietką zlikwidować

Zastanawiajcie się co która by do siebie przyjęła za opłatą przesyłki .Żal będzie sie rozstawać z moim buszem

Te dwie hortensje wraz z ogrodową, Grandiflorą ich też muszę się wyzbyć, a także Annabellę ,wszystkie 4 rutewki Elin ,Delavayę, Spledide White i orlikolistną wcześnie kwitnącą.
FLORIANIE ta trojeść rośnie przed ogródkiem i nie zauważyłam żadnych jej siewek, a mam ją dla owadów i papużek[ nasion] ,ale jeszcze się ich nie doczekałam .Uwielbiam przyglądać się jak się zajadają .Wnuk na niej upolował także Fruczaka. Mam też pierwszy daliowy kwiat

dedykuję go Tobie. Scheherezady mają po 24 kwiaty, bo mam je dwie po obu stronach rabatek
AGUSIU uwielbiam każde lilie a szczególnie pachnące ,chociaż azjatki też są śliczne ze swoimi zwieszonymi głowami .Tym razem nawet z tego terenu budowy nie ma aż tylu ślimaków ciekawe dlaczego, może mają więcej naturalnych wrogów

Pomidorki szt.3 już skonsumowałam

achhh co to za smak
ANUSIU Mieniaka tęczowca jeszcze nie trafiłam tylko tego strużnika.Niestety ostatni sezon mogę się nacieszyć moim ogrodem w pełnym wymiarze

Rośliny chyba też to wiedzą, bo cudnie kwitną to samo pomidory
życzę wszystkim słonecznej niedzieli