Witam was kochane dziewczyny dziękuję wam za odwiedziny jest mi niezmiernie miło że mnie odwiedzacie. U mnie dziś robota z pomidorami trzy duże miednice pomidorów było co robić, ale soczek wyszedł wspaniały. Nie chcę was zanudzać, ale zrobiłam kilka zdjęć pomidorów, i info na ich temat.
Oto pomidor
Sakiewka chudziaka jak nazwa wskazuje to sakiewka, soczysta, słodka. Skórka cienka i łatwo odchodzi nawet nie trzeba sparzyć. Jest plenna i jak na razie nie choruję mam nadzieję, że tak będzie do końca. Uprawialam ją w gruncie krzak prowadziłam na dwa pędy i zostaje u mnie na przyszły rok.
Amana orange Twardy pomidorek nie ciapowaty, kwaskowaty, średnie wielkości późniejszy od Ałtajskij oranżevij. Wybierając z tych dwóch zostaje na przyszły rok Ałtajskij.
Jajo nn od Morango Jak nazwa mówi to pomidor w kształcie jaja w smaku dla mnie bardzo dobry. Plenność to ma trochu pomidorków na krzaku, ale jest ich mniej niż na innych np red pear. Pomidorki nie ciapowate ale soczyste. U mnie zostaje na przyszły rok zastanawiam się nad posadzeniem 2w1 bo ten krzak nie jest rozłożysty. Rośnie w gruncie.
A to
Aurija bardzo znana i bardziej sucha na soki do suszenia i przetwory super. W smaku dobra i plenna rośnie w gruncie 2w1.
Ałtajskij oranżevij mój ulubieniec sporej wielkości smaczny, plenny, rośnie w gruncie i zostaje u mnie na następny rok.
Costal pride orange dwarf. Mam go w donicy 10l z plennością tak sobie i ze smakiem wolę moje pomidorki żółte gruntowe choć nie mówię, że nie smaczny.
To tak kilka moich informacji może komuś się przyda.
Witaj
Hanno mnie bardzo spodobał się bukiecik bo przydatny. Pozdrawiam cieplutko życzę miłego słonecznego dnia
Witaj
Lucynko w tym roku tak opisuję bo poszukuje odmian takich na stałe dlatego ważę i sprawdzam wszystko, a tak przy okazji zrobię zdjęcia i pokazuje bo niektóre odmiany ciężko było znaleźć w necie. Powolutku to się kończy bo nasionka już większość zebrane i opisane. Pozdrawiam życzę miłego dnia i
Witaj
Aniu i dziękuję za miłe słowa. Pomidorki wszystkie smaczne ale żeby wybrać ten co ma zostać to już problem. Pamięć ulotna więc notuję bo na wiosnę sie przyda. Pozdrawiam miłego dnia i
To moje dzisiejsze soczki z pomidorków część przerobiłam z papryka słodką i wyszło super. musze pilnować bo kręcą się koło tego wszyscy na zime nic by nie zostało
Pozdrawiam wszystkich miłego dnia