Też jestem ciekawa odpowiedzi, bo mam podobna różę, kupioną jako czerwona angielska
Po analizach stwierdziłam, że to L.D. Braithwaite, ale przydałoby się potwierdzenie.
Kolor zmienny- czasem bardziej czerwony, czasem wpada w róż.
Monnia445 może niezbyt dokładnie podpisałam zdjęcia. Na obu jest ta sama róża, kolor ma zmienny- czasem czerwony,czasem wpada w róż. Zdecydowanie nie jest to Princess Anne- mam ją i jest zupełnie inna.
Czy wiecie, co to za róża? Kupiłam ją w kartoniku w jakimś Lidlu albo Biedronce, ale raczej w tym drugim sklepie, jako wielkokwiatową 'Lila Wunder'. Porównując ze zdjęciami w internecie wydaje mi się, że powinna być bardziej fioletowa. Moja zaś jest raczej karminowa. Ciężko oddać kolor, ale chyba mi się udało tym razem na pierwszym zdjęciu. Kolor trochę podobny do 'Ascot'. Kwitnie od czerwca. Leciutko pachnie. Zaczynam ją lubić, ale jeszcze chciałabym wiedzieć, co to za odmiana.
Jeśli po długotrwałym deszczu główki się łamią, to będzie L. D. Braithwaite. Ma zbyt cienkie łodygi w stosunku do ciężkiego kwiatu. Kolor jasnieje pod wpływem słońca.
Emi128 pisze:Też jestem ciekawa odpowiedzi, bo mam podobna różę, kupioną jako czerwona angielska
Po analizach stwierdziłam, że to L.D. Braithwaite, ale przydałoby się potwierdzenie.
Kolor zmienny- czasem bardziej czerwony, czasem wpada w róż.