Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
Każda ma tak samo, nawet niektórym się przejadły Pomidory się przejadły! Nadmiary upchane, soki się robią drugi raz/po dwa 5l. gary/. A pod folią tylko 42 sztuki były i parę w gruncie. To z czego tu rezygnować? No nie da się Trochę nawet zmarzło i odbijało z wilków - te jeszcze zielone.
Dół w folii zebrany, zostały niedobitki, góra i te, co zaczynały od nowa po 18 maja/ostry przymrozek/
Dół w folii zebrany, zostały niedobitki, góra i te, co zaczynały od nowa po 18 maja/ostry przymrozek/
Pozdrawiam Eugenia
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
A mnie się tam nie przyjadły Co dzień zasiadam z jednakowym apetytem do talerza pomidorków Przetwory oczywiście też się robią Kocham te chwile, gdy wracam z takimi koszami z tunelu
Ale ja świeżo upieczona maniaczka własnych pomidorów, to może dlatego ciągle jeszcze na nie taka napalona
A tu moje Red Pearowe "maleństwo "
Ale ja świeżo upieczona maniaczka własnych pomidorów, to może dlatego ciągle jeszcze na nie taka napalona
A tu moje Red Pearowe "maleństwo "
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- magda111123
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu a te żółte koktajlówki na zdjęciu po lewej to co to jest?
Pozdrawiam, Magdalena
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
-
- 200p
- Od: 30 sty 2019, o 09:03
[quote="Ebabka"] Każda ma tak samo, nawet niektórym się przejadły Pomidory się przejadły! Nadmiary upchane, soki się robią drugi raz/po dwa 5l. gary/. A pod folią tylko 42 sztuki były i parę w gruncie. To z czego tu rezygnować? No nie da się Trochę nawet zmarzło i odbijało z wilków - te jeszcze zielone.
Czy mogłabyś zdradzić co to za odmiana na zdjęciu. Mam chyba taka samą,ale dostałam pod nazwą Mazarini, ale on tak nie wygląda.Z góry dziękuję.
Czy mogłabyś zdradzić co to za odmiana na zdjęciu. Mam chyba taka samą,ale dostałam pod nazwą Mazarini, ale on tak nie wygląda.Z góry dziękuję.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Madziu to Perun. Bardzo smaczny, o wiele słodszy od tych koktajlówek, które znałam wcześniej.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ebabka
karolamba
Na poprzednich foto - w lewym rogu Lucid Gem, w prawym Amethyst Jevel. Oba plenne, w smaku wolę Lucid Gem, jest mocniej wyczuwalny smak owoców egzotycznych - może ananas? Ametyst delikatniejszy. Ważą od ponad 100 do 350 gramów, najmniejszy Pascal.
Na foto: płaski pomarańczowy- Lucid Gem, różowy -Ametyst Jev. i czerwono pomarańczowy - Pascal de Picardie.
Na poprzednich foto - w lewym rogu Lucid Gem, w prawym Amethyst Jevel. Oba plenne, w smaku wolę Lucid Gem, jest mocniej wyczuwalny smak owoców egzotycznych - może ananas? Ametyst delikatniejszy. Ważą od ponad 100 do 350 gramów, najmniejszy Pascal.
Na foto: płaski pomarańczowy- Lucid Gem, różowy -Ametyst Jev. i czerwono pomarańczowy - Pascal de Picardie.
Pozdrawiam Eugenia
-
- 200p
Ebabka bardzo dziękuje za odpowiedz to będzie Ametyst Jevel. U mnie bardzo plenny i w gruncie i w foliaku, cienka skórka i wybarwia się w całości a u mnie to podstawa smak tez świetny jak dla mnie.Lucid Gem nie miałam.
- Ebabka
Karolamba - /przepraszam, chyba nick poplątałam poprzednio /: Tak, to ciekawe egzotyczne pomidorki - dla urozmaicenia na talerzu, ale u mnie podstawa - malinowe i czerwone Aussie najsmaczniejszy
Pozdrawiam Eugenia
-
- 200p
Aussie mam pierwszy raz w tym ,ale jakoś się ociąga z dojrzewaniem jeszcze nie jadłam w tym roku. Z malinowych bardzo mi smakuje Katja i Anna Russian(choć nie całkiem się wybarwia na wyższych gronach). Ja w tym roku tak zaszalałam z egzotycznymi, że dopiero jak zaczęły dojrzewać to okazało się, że nie ma prawie z czego robić sosu pomidorowego
- magda111123
- 200p
Anna Russian też mi się nie wybarwia, od góry owocu ma twardą piętkę, choć mimo wszystko smak przepyszny. Rok temu miałam świeżą ziemię i nie było tego problemu.
Pozdrawiam, Magdalena
-
- 200p
Ja co roku mam świeżą ziemię bo sadzę w wiaderkach w ziemi po hodowli dżdżownic i kompoście, nawadnianie kropelkowe do każdego wiaderka(dno obcięte) a i tak malinówki mi się nie wybarwiają, a im wyżej tym gorzej.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Zielona piętka to braki potasu tak samo jak rosnące grona pod ostrym kontem, sam się zmagam z problemem zielonej piętki, ale wiem, że zaniedbałem nawożenie tym pierwiastkiem w tym roku.
- magda111123
- 200p
Co oprócz gnojówki z żywokostu można zastosować na uzupełnienie potasu? A może jakieś działania przed sądzeniem?
Pozdrawiam, Magdalena