Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
plocczanka-Lucynko Bardzo dziękuję.
W sezonie wszystko nam szybko rośnie, i jesień nostalgiczna i zimna nastała. Jeszcze trochę prac do zrobienia jest i długie popołudnia domowe nam zostały .
Trudno więcej czasu będzie na czytanie książek i malowanie
Hortensje rosną. Z roku na rok ładniejsze. Jeszcze na drugiej rabacie nie są za wielkie. /może na drugi rok będą i tam bardziej widoczne.
Dziś 0,5 metra dalej przesadzałam sadźca i kłosowca jednego o metr dalej bo cos mi nie pasowało. Tak chyba będzie lepiej. ale to na drugi rok będzie bardziej widoczne. Wysepek kilka jest.
Och wiesz, że ja lubię fotografii e i formatowanie to pokazuje roślinki jak umiem.
Dziękuje i ja serdecznie pozdrawiam
cyma2704-Soniu Ta rozplenica to chyba Hameln ? Już ma ze 3 lata to i ładniej wygląda.
Hortensje są cudne. Jeszcze nie wszystkie u mnie ładnie przyrosły. Jedna vanilka też z jednej strony brązowiej ale to oz zimnej nocki dostała.
Dziękuję i wzajemnie dużo jeszcze ciepełka ci życzę.
Przydałoby sie, bo mam sporo jeszcze w warzywniku do zrobienia.
trzcinnik brachytricha.
W sezonie wszystko nam szybko rośnie, i jesień nostalgiczna i zimna nastała. Jeszcze trochę prac do zrobienia jest i długie popołudnia domowe nam zostały .
Trudno więcej czasu będzie na czytanie książek i malowanie
Hortensje rosną. Z roku na rok ładniejsze. Jeszcze na drugiej rabacie nie są za wielkie. /może na drugi rok będą i tam bardziej widoczne.
Dziś 0,5 metra dalej przesadzałam sadźca i kłosowca jednego o metr dalej bo cos mi nie pasowało. Tak chyba będzie lepiej. ale to na drugi rok będzie bardziej widoczne. Wysepek kilka jest.
Och wiesz, że ja lubię fotografii e i formatowanie to pokazuje roślinki jak umiem.
Dziękuje i ja serdecznie pozdrawiam
cyma2704-Soniu Ta rozplenica to chyba Hameln ? Już ma ze 3 lata to i ładniej wygląda.
Hortensje są cudne. Jeszcze nie wszystkie u mnie ładnie przyrosły. Jedna vanilka też z jednej strony brązowiej ale to oz zimnej nocki dostała.
Dziękuję i wzajemnie dużo jeszcze ciepełka ci życzę.
Przydałoby sie, bo mam sporo jeszcze w warzywniku do zrobienia.
trzcinnik brachytricha.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, Twój ogród wygląda pięknie w słońcu jak i w deszczu . Z pewnością jest to zasługa artystycznego spojrzenia na kompozycje rabat . U mnie, przez lata, wysepki zamieniły się w stały ląd, a morze trawnika zdecydowanie "wyschło" .
Rudbekia błyskotliwa jest piękna i niezawodna, ale uważaj na nią, jest bardzo ekspansywna! Nie dość, że mocno przyrasta przez rozłogi, to jeszcze bardzo łatwo się sieje. Mój zachwyt tą rośliną, skończył się morzem żółtego koloru w ogrodzie, a tylko na jedną zimę zostawiłam ją bez przycinania! Teraz wyrywam z korzeniami bez pardonu, a ona i tak wyrasta gdzie się da! Nawet tegoroczna susza jej nie zabiła, jest tylko drobniejsza i nie porosły wielkie krzaczory. Jednak trzeba jej przyznać, że w takie pochmurne i deszczowe dni, jak dzisiaj, świeci w ogrodzie
Hosty skąpane w deszczu wyglądają jak malowane , ale już mogłoby trochę poświecić ciepłe słoneczko, czego gorąco Ci życzę
Rudbekia błyskotliwa jest piękna i niezawodna, ale uważaj na nią, jest bardzo ekspansywna! Nie dość, że mocno przyrasta przez rozłogi, to jeszcze bardzo łatwo się sieje. Mój zachwyt tą rośliną, skończył się morzem żółtego koloru w ogrodzie, a tylko na jedną zimę zostawiłam ją bez przycinania! Teraz wyrywam z korzeniami bez pardonu, a ona i tak wyrasta gdzie się da! Nawet tegoroczna susza jej nie zabiła, jest tylko drobniejsza i nie porosły wielkie krzaczory. Jednak trzeba jej przyznać, że w takie pochmurne i deszczowe dni, jak dzisiaj, świeci w ogrodzie
Hosty skąpane w deszczu wyglądają jak malowane , ale już mogłoby trochę poświecić ciepłe słoneczko, czego gorąco Ci życzę
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Aneczko
Podpisuję się pod postami Twoich gości ,pieknie jescze kolorowo .
To zasługa umiejętności wyboru roslin ,a Ty ją masz
Czuć już jesien to fakt i to dużo za wcześnie .
Oby tylko nie szurnęło mrozem ,jak to u nas bywa ha .
Ogladam dalej .
Pozdrowionka serdeczne
Podpisuję się pod postami Twoich gości ,pieknie jescze kolorowo .
To zasługa umiejętności wyboru roslin ,a Ty ją masz
Czuć już jesien to fakt i to dużo za wcześnie .
Oby tylko nie szurnęło mrozem ,jak to u nas bywa ha .
Ogladam dalej .
Pozdrowionka serdeczne
- anabuko1
marta64-Martusiu Bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa. Dla ogrodnika do miód na duszę.
Czy to słońce , czy też pochmurne deszczowe dni maja swoje światło rośliny trzeba je tylko dobrać.
Wysepki mam. i na razie takie zostają. Dają takie różne spojrzenie.
O , nie myślałam, że rudbekia błyskotliwa jest taka ekspansywna. To będę na nią bardziej uważać.
Hosty jeszcze trzymają się bardzo dobrze. Masz rację tych słonecznych dni nam brakuje. I to ciepło szybko się skończyło.
Dziękuję i tobie słoneczka życzę
Czy to słońce , czy też pochmurne deszczowe dni maja swoje światło rośliny trzeba je tylko dobrać.
Wysepki mam. i na razie takie zostają. Dają takie różne spojrzenie.
O , nie myślałam, że rudbekia błyskotliwa jest taka ekspansywna. To będę na nią bardziej uważać.
Hosty jeszcze trzymają się bardzo dobrze. Masz rację tych słonecznych dni nam brakuje. I to ciepło szybko się skończyło.
Dziękuję i tobie słoneczka życzę
- anabuko1
Bobka- Bogusiu Dziękuję. Staram się, czasami różnie to wychodzi i trzeba poprawki na rabach robić.
Kontem oka widzę i u ciebie jest kolorowo. I tak jeszcze powinno być. Wszak mamy jeszcze wrzesień.
A to dopiero będzie przełom lata i jesieni. A ja mam wrażenie jakby to już było na początku września. Zimno nam się zrobiło.
Ciepłe lato uciekło. Ale rośliny kwitną i nas cieszą. I dobrze, niech chociaż tak będzie jeszcze długo. Tylko więcej słoneczka chciałoby się.
Te mokre ostatnie dni nawet ni zachęcaj aby wypić kawę na tarasie.
Kontem oka widzę i u ciebie jest kolorowo. I tak jeszcze powinno być. Wszak mamy jeszcze wrzesień.
A to dopiero będzie przełom lata i jesieni. A ja mam wrażenie jakby to już było na początku września. Zimno nam się zrobiło.
Ciepłe lato uciekło. Ale rośliny kwitną i nas cieszą. I dobrze, niech chociaż tak będzie jeszcze długo. Tylko więcej słoneczka chciałoby się.
Te mokre ostatnie dni nawet ni zachęcaj aby wypić kawę na tarasie.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pięknie tam w tym Twoim ogrodzie…
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Piękną masz jesień w swoim ogrodzie, Aniu!!
Nie tylko hortensje są jego fantastyczną ozdobą, kolorów w nim jeszcze dużo rozmaitych, co zapewne cieszy Twój artystyczny ogląd otoczenia.
Pozdrawiam ciepluteńko.
Nie tylko hortensje są jego fantastyczną ozdobą, kolorów w nim jeszcze dużo rozmaitych, co zapewne cieszy Twój artystyczny ogląd otoczenia.
Pozdrawiam ciepluteńko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- anabuko1
plocczanka-Lucynko No tak mamy jesień. Ja mam wrażenie, ze już od początku wrześnie ona już u nas się rozgościła.
Ale kwitnień jeszcze sporo jest. chciałoby się aby tego kwiecia było i było. A tu nie wiadomo jak będzie. ech
Bardzo ci dziękuję za miłe słowa .Dziś przesadzałam z miejsca na inne miejsce kilka roślin.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej, miłej niedzieli życzę
Ale kwitnień jeszcze sporo jest. chciałoby się aby tego kwiecia było i było. A tu nie wiadomo jak będzie. ech
Bardzo ci dziękuję za miłe słowa .Dziś przesadzałam z miejsca na inne miejsce kilka roślin.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej, miłej niedzieli życzę
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Fruczak gołąbek! Jaki cudowny! Uwielbiam je! I szczere gratulacje, że udało Ci się go obfocić – to wcale takie proste nie jest…
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Anuś ale piękne zdjęcia tego fruszczaka czy jak on się tam zwie,mam do nich słabość bo to podobno jedyne nasze niby kolibry,oczywiście do ptaków się nie zaliczają ale tak wyraźne zdjęcie ,super musisz mieć bardzo dobrej jakości aparat bo w locie go tak sfotografować mistrzostwo,szacun,cudny jest.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, u Ciebie kolorów nie tylko nie ubywa, ale nawet przybywa , bo zaczynają się przebarwiać liście
Zdjęć fruczaka mogę tylko pozazdrościć, mnie najczęściej udaje się sfotografować jego cień , a tu można go obejrzeć z każdej strony .
Uroczy widok tworzy czerwona różyczka w plątaninie fioletowej, bardzo ciekawej ,werbeny . Ona już wcześniej wpadła mi w oko, ale wśród tylu śliczności, łatwo się pogubić
Długiej, kwitnącej jesieni , Aniu
Zdjęć fruczaka mogę tylko pozazdrościć, mnie najczęściej udaje się sfotografować jego cień , a tu można go obejrzeć z każdej strony .
Uroczy widok tworzy czerwona różyczka w plątaninie fioletowej, bardzo ciekawej ,werbeny . Ona już wcześniej wpadła mi w oko, ale wśród tylu śliczności, łatwo się pogubić
Długiej, kwitnącej jesieni , Aniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, roślinki tak się starają a to fruczak "skradł show" ale nic dziwnego, bo to rzadki gość. Ile razy już uganiałam się za tym stworkiem...bez skutku. Przeskakiwał z werbeny na werbenę i tyle go widzieli. Jesień masz wesołą, kolorową a na Twoich zdjęciach jest wyjątkowo nastrojowa. Jak tam teraz róże, Aniu? Zdrowsze są niż kiedyś? O tej porze to już różom wszystko się wybacza, bo sezon grzybowy mamy nie tylko w lasach