Kolejny sezon w ROD... cd.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
U mnie już dzisiaj pogoda się zbiesiła. Jest dużo chłodniej, pada deszcz, ciemne chmury wiszą nisko nad głową, toteż zostałam w domu. Zresztą i tak czekałam na kuriera, bo sobie ciutkę ( a nawet więcej niż ciutkę) zaszalałam.
Maryniu, jak miło mieć dobrych sąsiadów!
Zdjęcia z jesiennej działeczki - jak zawsze - fantastyczne , a kolory jesieni takie energetyczne, że mój nastrój się dzięki nim znacznie poprawił. Dziękuję.
Pozdrawiam cieplutko.
Maryniu, jak miło mieć dobrych sąsiadów!
Zdjęcia z jesiennej działeczki - jak zawsze - fantastyczne , a kolory jesieni takie energetyczne, że mój nastrój się dzięki nim znacznie poprawił. Dziękuję.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnio doświadczam forumowych przeszkód...Padł mi ,wnuczka użyczyła mi swojego luźnego laptopa ale przez 2 dni nie miałam dostępu do swoich zdjęć a potem zbiesił się F... Wreszcie sytuacja wróciła do normy więc działam...
Dzisiaj piękna ,prawdziwie jesienna pogoda, ma być jeszcze kilka pięknych dni..Oby...
Lucynko jeszcze szalejesz z zakupami? Będziemy podziwiać nowości w odpowiednim czasie
Serdeczności!
październikowe migawki...
tojad zdążył zakwitnąć tej jesieni
Dzisiaj piękna ,prawdziwie jesienna pogoda, ma być jeszcze kilka pięknych dni..Oby...
Lucynko jeszcze szalejesz z zakupami? Będziemy podziwiać nowości w odpowiednim czasie
Serdeczności!
tojad zdążył zakwitnąć tej jesieni
-
Maryniu, przeglądanie Twoich zdjęć to prawdziwa przyjemność i choćbym sto razy się im przyglądała, za każdym razem odkrywam coś nowego, na co wcześniej nie zwróciłam uwagi.
Nie będę wracała do wcześniejszych, skupię się na ostatnich, które szczególnie zadziałały na moją wyobraźnię i, chwaląc wszystkie, szczególną uwagę zwrócę na chabrowe "gwiazdki" marcinków na ciemnym "nocnym niebie" oraz prześwietlone słonkiem żółte jesienne listki.
Cieszę się, że problemy z kompem masz za sobą. Wiem z autopsji, jakie to wkurzające.
Z F... rozstałam się już jakiś czas temu, bo też mnie czasami do szewskiej pasji doprowadzał. Teraz korzystam z innego bezpłatnego hostingu i jestem zadowolona.
Chwalisz pogodę, a ja ją przeklinam. U mnie od kilku już dni ołowiane chmury, z których od czasu do czasu spadają warkocze deszczu. Zimno, ciemno i niesympatycznie.
Niech zatem chociaż Tobie jesienne słonko ozłaca świat jak najdłużej.
Co do moich zakupów, to kupiłam jedną roślinkę, ale za to taką drogą, że portfel znacznie schudł, dlatego twierdzę, że zaszalałam. Gdyby M wiedział....
Trzymaj się, Kochana cieplutko i zdrowiutko.
Nie będę wracała do wcześniejszych, skupię się na ostatnich, które szczególnie zadziałały na moją wyobraźnię i, chwaląc wszystkie, szczególną uwagę zwrócę na chabrowe "gwiazdki" marcinków na ciemnym "nocnym niebie" oraz prześwietlone słonkiem żółte jesienne listki.
Cieszę się, że problemy z kompem masz za sobą. Wiem z autopsji, jakie to wkurzające.
Z F... rozstałam się już jakiś czas temu, bo też mnie czasami do szewskiej pasji doprowadzał. Teraz korzystam z innego bezpłatnego hostingu i jestem zadowolona.
Chwalisz pogodę, a ja ją przeklinam. U mnie od kilku już dni ołowiane chmury, z których od czasu do czasu spadają warkocze deszczu. Zimno, ciemno i niesympatycznie.
Niech zatem chociaż Tobie jesienne słonko ozłaca świat jak najdłużej.
Co do moich zakupów, to kupiłam jedną roślinkę, ale za to taką drogą, że portfel znacznie schudł, dlatego twierdzę, że zaszalałam. Gdyby M wiedział....
Trzymaj się, Kochana cieplutko i zdrowiutko.
Pozdrawiam. Lucyna
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Maryniu rabaty i rośliny w słońcu jak zwykle cudne. Świetnie, że z pomocnikami udało się przygotować działkę do zimy.
Słońce i ciepło dziś mnie pogoniło z domu i też trochę popracowałam. Mam nadzieję, że kolano już się uspokoiło.
Moja cała prawa noga w nocy mi dokuczła, musiałam strzelać gole w sobotę i niedzielę.
Zdrowia i ciepłego tygodnia.
Słońce i ciepło dziś mnie pogoniło z domu i też trochę popracowałam. Mam nadzieję, że kolano już się uspokoiło.
Moja cała prawa noga w nocy mi dokuczła, musiałam strzelać gole w sobotę i niedzielę.
Zdrowia i ciepłego tygodnia.
- marpa
Lucynko fanko moich zdjęć słowa wdzięczności ślę za wyrazy uznania,którymi nieustannie mnie obdarzasz!
Chciałoby się więcej ...Wiem,że zainteresowanych moimi zdjęciami i takich wciąż w nich
gmerających , studiujących i usiłujących je wykorzystywać dla siebie nie brakuje ale tak po cichutku ...
Dzisiaj zapowiada się dla mnie miły dzień. Spotkanie z dawno nie widzianą Koleżanką,chcemy podjechać na Cmentarz a potem godziny rozmów,wspomnień, Tylko pogoda się psuje ale mam nadzieję,że nic nam tym razem nie przeszkodzi.
F lubię i będę z niego korzystać jak długo się da,na szczęście znów działa.
Soniu jesienne światło czyni świat bajkowym więc i zwykłe rabaty i rośliny nabierają cech niezwykłości Kolano moje już w porządku,wnet wizyta u ortopedy,nawet udało mi się dość szybko zarejestrować do poradni w przychodni.
Chciałoby się więcej ...Wiem,że zainteresowanych moimi zdjęciami i takich wciąż w nich
gmerających , studiujących i usiłujących je wykorzystywać dla siebie nie brakuje ale tak po cichutku ...
Dzisiaj zapowiada się dla mnie miły dzień. Spotkanie z dawno nie widzianą Koleżanką,chcemy podjechać na Cmentarz a potem godziny rozmów,wspomnień, Tylko pogoda się psuje ale mam nadzieję,że nic nam tym razem nie przeszkodzi.
F lubię i będę z niego korzystać jak długo się da,na szczęście znów działa.
Soniu jesienne światło czyni świat bajkowym więc i zwykłe rabaty i rośliny nabierają cech niezwykłości Kolano moje już w porządku,wnet wizyta u ortopedy,nawet udało mi się dość szybko zarejestrować do poradni w przychodni.
-
Maryniu, czyżby u Ciebie śnieg spadł?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6f6548f2d376dc37
Śliczne te chabrowe marcinki. Białe też, ale te chabrowe!
Jak zawsze cudne zdjęcia. Nigdy nie przestanę ich chwalić.
Milo jest spotkać się z lubianą koleżanką, z którą sympatycznie można spędzić czas.
Moja przyjaciółka, jeszcze ze szkolnej ławy, mieszka daleko, bo w okolicy Gdańska i odwiedzamy się coraz rzadziej. Pesele.
Słonecznych dni życzę i ciepłych nocy.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/6f6548f2d376dc37
Śliczne te chabrowe marcinki. Białe też, ale te chabrowe!
Jak zawsze cudne zdjęcia. Nigdy nie przestanę ich chwalić.
Milo jest spotkać się z lubianą koleżanką, z którą sympatycznie można spędzić czas.
Moja przyjaciółka, jeszcze ze szkolnej ławy, mieszka daleko, bo w okolicy Gdańska i odwiedzamy się coraz rzadziej. Pesele.
Słonecznych dni życzę i ciepłych nocy.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Lucynko ,to raczej strzępy waty cukrowej... Ty masz peruczki perukowca a ja watę cukrową mozgi trzcinowatej...Jest u mnie od 40 lat,co kilka lat lekko wyrywam wiosną jej kłącza a kilka rośnie nadal bo jest ekspansywna choć łatwa do okiełznania. To moja pierwsza trawa ogrodowa.
Chabrowe marcinki dziękują za uwagę!
Miło mi jak zwykle i dziękuję za pochwały zdjęć...Tak mi rób...
Koleżanka-Przyjaciółka także z ławy szkolnej,jedna z 3 z którymi jesteśmy w kontakcie telefonicznym i osobistym na bieżąco już ponad pół wieku ...Dzieli nas odległość 9 km...To jest taka prawdziwa i bezinteresowna ,dozgonna? przyjaźń na dobre i na złe...Na wesela i smutki ... Niestety,jadąc wczoraj do mnie ,brała udział w zdarzeniu drogowym na szczęście niegroźny/m dla niej ale auto ucierpiało i spotkanie nasze nie doszło póki co do skutku...
Pogoda dopisuje ale nie byłam w tym tygodniu na działce,kolejne sprawy urzędowe odliczam ...a jest ich nie mało a dzień już krótki...
Serdeczności za wytrwałość!
Chabrowe marcinki dziękują za uwagę!
Miło mi jak zwykle i dziękuję za pochwały zdjęć...Tak mi rób...
Koleżanka-Przyjaciółka także z ławy szkolnej,jedna z 3 z którymi jesteśmy w kontakcie telefonicznym i osobistym na bieżąco już ponad pół wieku ...Dzieli nas odległość 9 km...To jest taka prawdziwa i bezinteresowna ,dozgonna? przyjaźń na dobre i na złe...Na wesela i smutki ... Niestety,jadąc wczoraj do mnie ,brała udział w zdarzeniu drogowym na szczęście niegroźny/m dla niej ale auto ucierpiało i spotkanie nasze nie doszło póki co do skutku...
Pogoda dopisuje ale nie byłam w tym tygodniu na działce,kolejne sprawy urzędowe odliczam ...a jest ich nie mało a dzień już krótki...
Serdeczności za wytrwałość!
-
Maryniu, przykra sprawa z tym zdarzeniem drogowym. Szczęśliwie Twoja przyjaciółka wyszła z tego niemal obronną ręką. Tylko żal, że nie mogłyście się spotkać. No i samochodu też szkoda ,oby uszkodzenia nie okazały się zbyt poważne.
Tej niewielkiej odległości miejsc Waszego zamieszkania zazdroszczę. Chciałabym mieć swoją bliżej, tym bardziej, że już tylko jedna z najbliższych koleżanek mi się ostała.
Wiesz, że wata cukrowa brzmi lepiej niż peruczka. Zawsze to coś słodkiego, nie włochatego.
Ja też na działce nie byłam. Musiałam pójść do mojej starej szkoły podpisać papiery na kasę z socjalu i zabradziażylam tam trochę długo, ale gdy się spotyka dawno niewidziane koleżanki, to nie wypada uciekać.
Świetny obrazek:
Tej niewielkiej odległości miejsc Waszego zamieszkania zazdroszczę. Chciałabym mieć swoją bliżej, tym bardziej, że już tylko jedna z najbliższych koleżanek mi się ostała.
Wiesz, że wata cukrowa brzmi lepiej niż peruczka. Zawsze to coś słodkiego, nie włochatego.
Ja też na działce nie byłam. Musiałam pójść do mojej starej szkoły podpisać papiery na kasę z socjalu i zabradziażylam tam trochę długo, ale gdy się spotyka dawno niewidziane koleżanki, to nie wypada uciekać.
Świetny obrazek:
Serdeczności ślę i życzę rychłego przyjacielskiego spotkania.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Lucynko dzisiaj kolejny,piękny i słoneczny dzień...część dnia spędziłam na osiedlowych plantach ,na działkę nie dotarłam...Pogawędki z sąsiadkami umilały czas...Jakoś nie mam ochoty na taniec z grabiami przy liściach...Zostawiam tę czynność młodym... Może jutro bo kurier i do mnie coś niecoś do oglądania w przyszłym sezonie przywiezie... i wena mnie natchnie działkowo?
Miłego jutra!
migawki październikowe...
Miłego jutra!
migawki październikowe...
-
Maryniu, ja też na działce nie byłam, spełniłam obowiązek wobec tych, którzy odeszli.
Co też kurier Ci przywiózł? No, pochwal się, co Ci szkodzi...
Znowu plejada pięknie sfotografowanej jesiennej działeczki.
A co to tutaj tak ślicznie kwitnie? https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/81580e5a8d5c40b2
Serdeczności i uściski ślę.
Co też kurier Ci przywiózł? No, pochwal się, co Ci szkodzi...
Znowu plejada pięknie sfotografowanej jesiennej działeczki.
A co to tutaj tak ślicznie kwitnie? https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/81580e5a8d5c40b2
Serdeczności i uściski ślę.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Pięknie pokazałaś Maryniu kolory jesieni
Masz różne i bardzo ładne trawy.
I oczywiście ciekawie pokazane.
A to bordowe drzewko , to klon?
Piękne.
pozdrawiam
Masz różne i bardzo ładne trawy.
I oczywiście ciekawie pokazane.
A to bordowe drzewko , to klon?
Piękne.
pozdrawiam
-
Maryniu, z planami na ogół tak jest, że nie zawsze można je zrealizować. Nieplanowane przyjemności dają najwięcej radości.
Nie planowałam dzisiaj odwiedzić swojej działeczki, ale zamiast zapowiadanych chmur na niebie zagościło cudne słoneczko , wobec tego poszłam na nogach, bo M pojechał dużo wcześniej i już jestem cała happy.
Niestety, pięknie było tylko do południa, później niebo pokryły chmury, z których nawet deszczem pomoczyło.
Nie chcesz się pochwalić... Trudno, może jakoś to przeżyję.
A zdjęcia jesiennych widoków jak zawsze dopracowane i urocze.
Słonecznego i spokojnego długiego weekendu, Maryniu.
Nie planowałam dzisiaj odwiedzić swojej działeczki, ale zamiast zapowiadanych chmur na niebie zagościło cudne słoneczko , wobec tego poszłam na nogach, bo M pojechał dużo wcześniej i już jestem cała happy.
Niestety, pięknie było tylko do południa, później niebo pokryły chmury, z których nawet deszczem pomoczyło.
Nie chcesz się pochwalić... Trudno, może jakoś to przeżyję.
A zdjęcia jesiennych widoków jak zawsze dopracowane i urocze.
Słonecznego i spokojnego długiego weekendu, Maryniu.
Pozdrawiam. Lucyna