Kolejny sezon w ROD... cd.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Aniu dzięki za uznanie dla prezentowanych przeze mnie kolorów jesieni! Lubię jesień w obiektywie. A czerwone drzewko to Klon palmowy 'Dissectum.'
A trawy różne to w moim ogrodzie 'od zawsze' a zaczęłam od przywożonych z wypraw do lasu.Bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu!
Lucynko i ja wczoraj dostałam powera na działce i kilka spraw całkiem nieoczekiwanie ogarnęłam dzięki też wydatnej pomocy Siostrzenicy,która mnie wozi i pomaga... więc czasem troszkę pracujemy na cztery ręce .
Nikt się tu nie chwali swoimi zamówieniami więc i ja nie widzę takiej potrzeby ...Roślinki na razie zadołowane i jak dobrze pójdzie to będę się wiosną martwić gdzie je posadzę...Już się na nie cieszę!
Dziękuję za pochwały zdjęć i miłego weekendu życzę!
październikowe migawki...
A trawy różne to w moim ogrodzie 'od zawsze' a zaczęłam od przywożonych z wypraw do lasu.Bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu!
Lucynko i ja wczoraj dostałam powera na działce i kilka spraw całkiem nieoczekiwanie ogarnęłam dzięki też wydatnej pomocy Siostrzenicy,która mnie wozi i pomaga... więc czasem troszkę pracujemy na cztery ręce .
Nikt się tu nie chwali swoimi zamówieniami więc i ja nie widzę takiej potrzeby ...Roślinki na razie zadołowane i jak dobrze pójdzie to będę się wiosną martwić gdzie je posadzę...Już się na nie cieszę!
Dziękuję za pochwały zdjęć i miłego weekendu życzę!
październikowe migawki...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu, ja tam chwalę się zakupami, a co mi szkodzi.
W tym roku niewiele kupiłam, głównie cebulki tulipanów i hiacyntów, ale już mnie nosi, by zaglądać do różnych szkółek online.
Nawet zaglądam, choć tak ostrożnie, by za wiele ciekawostek nie wypatrzeć, ponieważ nie umiem im się oprzeć.
Jesień na Twojej działeczce prawdziwie złota polska, a zdjęcia - jak zawsze profesjonalne.
Spokojnego, pogodnego weekendu, Maryniu.
W tym roku niewiele kupiłam, głównie cebulki tulipanów i hiacyntów, ale już mnie nosi, by zaglądać do różnych szkółek online.
Nawet zaglądam, choć tak ostrożnie, by za wiele ciekawostek nie wypatrzeć, ponieważ nie umiem im się oprzeć.
Jesień na Twojej działeczce prawdziwie złota polska, a zdjęcia - jak zawsze profesjonalne.
Spokojnego, pogodnego weekendu, Maryniu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, październik na Twojej działeczce zaprezentował ogromną paletę barw , co pięknie pokazałaś nam na swoich zdjęciach .
Jesiennie przebarwione liście, przetykane kolorami wielu jeszcze kwitnących kwiatów i soczystymi zielonościami, tworzą piękne obrazy .
Z niecierpliwością będę oczekiwać wiosny , bo bardzo jestem ciekawa Twoich nowości, a jeszcze bardziej tego gdzie Ty je zmieścisz .
Dobrego tygodnia, Maryniu
Jesiennie przebarwione liście, przetykane kolorami wielu jeszcze kwitnących kwiatów i soczystymi zielonościami, tworzą piękne obrazy .
Z niecierpliwością będę oczekiwać wiosny , bo bardzo jestem ciekawa Twoich nowości, a jeszcze bardziej tego gdzie Ty je zmieścisz .
Dobrego tygodnia, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
Lucynko, Martusiu udało mi się wzbudzić Waszą ciekawość... Przeceniacie mnie ,niespodzianek nie będzie ani niczego czego nie ma w Waszych ogrodach ...Po prostu,pewne rośliny do których się przyzwyczajamy i lubimy z biegiem czasu po prostu znikają z naszych ogródków...U mnie nadszedł czas na przywrócenie tych,których już u mnie zabrakło... Nie będą to drzewka ani krzewy ani wielkogabarytowe miskanty więc miejsca im u mnie nie zabraknie
Piękne pełne dni za nami, jest zapowiedź,że będzie ich więcej!
Wnet wyjeżdżamy na objazd okolicznych cmentarzy,żeby odwiedzić groby dalszych krewnych i znajomych...
Miłych dni !
domowe pstrykanie...
Piękne pełne dni za nami, jest zapowiedź,że będzie ich więcej!
Wnet wyjeżdżamy na objazd okolicznych cmentarzy,żeby odwiedzić groby dalszych krewnych i znajomych...
Miłych dni !
domowe pstrykanie...
- marta64
Maryniu, jak Ty masz kwitnąco w domku .
Jeszcze nie widziałam werbeny w takim kolorze .
Pelargonie wcale nie wyglądają na jesienne, a chryzantemki , cudne! Słodka różowa stokrotkowa, a pączek intrygujący , co też z niego się rozwinie?
Miłego wieczoru, Maryniu
Jeszcze nie widziałam werbeny w takim kolorze .
Pelargonie wcale nie wyglądają na jesienne, a chryzantemki , cudne! Słodka różowa stokrotkowa, a pączek intrygujący , co też z niego się rozwinie?
Miłego wieczoru, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Tojad kwitnie ładnie. Będę wiosna wysiewać, kolejne chciejstwo.
Maryniu miłego weekendu na inne aktywności, niż ogrodowe.
Maryniu miłego weekendu na inne aktywności, niż ogrodowe.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Maryniu!
Zajrzałam do Twojego wątku i na widok tak fantastycznych zdjęć... oniemiałam z wrażenia Cofnęłam się do początku i wątek "przeleciałam" z ogromną przyjemnością. Zdjęcia po prostu zjawiskowe Masz dar do uchwycenia najdrobniejszych szczegółów i potrafisz to pięknie pokazać. Oglądanie takich obrazów to niesamowita uczta dla oczu , a każda fotografowana roślinka jest pokazana po mistrzowsku
Zajrzałam do Twojego wątku i na widok tak fantastycznych zdjęć... oniemiałam z wrażenia Cofnęłam się do początku i wątek "przeleciałam" z ogromną przyjemnością. Zdjęcia po prostu zjawiskowe Masz dar do uchwycenia najdrobniejszych szczegółów i potrafisz to pięknie pokazać. Oglądanie takich obrazów to niesamowita uczta dla oczu , a każda fotografowana roślinka jest pokazana po mistrzowsku
- marta64
Maryniu, piękne obrazki ogrodowe . Jesienne słońce wyczarowuje cuda dla umiejących patrzeć .
Uczę się tego od nowa, bo ostatnio jakoś nie lubię jesieni, a przecież we wspomnienia z dzieciństwa mam piękne jej obrazy .
Śliczne te czerwone chryzantemy
Miłego popołudnia
Uczę się tego od nowa, bo ostatnio jakoś nie lubię jesieni, a przecież we wspomnienia z dzieciństwa mam piękne jej obrazy .
Śliczne te czerwone chryzantemy
Miłego popołudnia
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
U Ciebie, Maryniu, nie tylko działka bogata w wielobarwne kwiatuszki, a teraz jeszcze i listeczki.
U Ciebie dom pełen kolorowego kwiecia!
A ostatnie zdjęcia dały mi tyle energii, że zapomniałam o tym, co niemiłe, ciesząc oczy i duszę ich pięknem.
Dobrego, spokojnego, słonecznego tygodnia, Maryniu.
U Ciebie dom pełen kolorowego kwiecia!
A ostatnie zdjęcia dały mi tyle energii, że zapomniałam o tym, co niemiłe, ciesząc oczy i duszę ich pięknem.
Dobrego, spokojnego, słonecznego tygodnia, Maryniu.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Soniu,tojad to ładna jesienna roślina. Miło,że się odezwałaś!
Dorotko jakże mi miło czytać takie pochlebne słowa o moich obrazkach Lubię nietuzinkową fotografię i eksperymenty z obiektywami w plenerze... Każde słowo uznania to wielka dla mnie przyjemność!
Martusiu jesień to znakomita inspiracja do chwytania w obiektyw chwil bo one takie ulotne... A do tego dla mnie wspaniała frajda fotografowania i czasoumilacz
Chryzantema zaczerwieniła się od pochwały! Dziękujemy!
Lucynko dziękuję! tyle pochwał na raz to u mnie niebywałe! Wielka to dla mnie radość i wdzięczność dla Was! Ale Ty osobiście jesteś Nr1 na krótkiej wprawdzie i nielicznej jawnej liście moich fotograficznych fanów
Galeria regularnych obserwatorów i podglądaczy jest stała . Bacznie ich śledzę ..bo póki są to moja obecność tutaj ma sens...
Serdeczności!
jesienne migawki z mojego ogródka...
Dorotko jakże mi miło czytać takie pochlebne słowa o moich obrazkach Lubię nietuzinkową fotografię i eksperymenty z obiektywami w plenerze... Każde słowo uznania to wielka dla mnie przyjemność!
Martusiu jesień to znakomita inspiracja do chwytania w obiektyw chwil bo one takie ulotne... A do tego dla mnie wspaniała frajda fotografowania i czasoumilacz
Chryzantema zaczerwieniła się od pochwały! Dziękujemy!
Lucynko dziękuję! tyle pochwał na raz to u mnie niebywałe! Wielka to dla mnie radość i wdzięczność dla Was! Ale Ty osobiście jesteś Nr1 na krótkiej wprawdzie i nielicznej jawnej liście moich fotograficznych fanów
Galeria regularnych obserwatorów i podglądaczy jest stała . Bacznie ich śledzę ..bo póki są to moja obecność tutaj ma sens...
Serdeczności!
jesienne migawki z mojego ogródka...
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu bardzo złociste, nostalgiczne , piękne te twoje jesienne migawki ogrodowe.
Trawy teraz wiodą prym i zachwycają.
\Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Trawy teraz wiodą prym i zachwycają.
\Dziękuję i pozdrawiam cieplutko