NOWE FORUM - uwagi techniczne, zgłaszanie funkcji niedostępnych, niewygodnych
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Prośby o otworzenie wątku
Chodzi pewnie o kolor np. tytułów poszczególnych sekcji czy też wątków - jest zielony, a raczej faktycznie czarny byłby bardziej czytelny.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Re: NOWE FORUM
Faktycznie jest problem z Fotosikiem, zleciłem do korekty. Będzie zrobione , tyle że teraz weekend więc proszę o cierpliwość
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Forum w nowej szacie piękne .
Natomiast tło za jasne ,lekko.
W komputerze stacjonarnym litery ok w innych np
tablecie zwiększyć trzeba trzcionkę
Miłej niedzieli życzę ,zima jest
Ps dziękuje za opcję :Powiadomienia

Natomiast tło za jasne ,lekko.
W komputerze stacjonarnym litery ok w innych np
tablecie zwiększyć trzeba trzcionkę

Miłej niedzieli życzę ,zima jest

Ps dziękuje za opcję :Powiadomienia

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dla mnie też za jasna.
Przeglądając inne fora to właśnie poprzednia grafika w dużej mierze pomogła mi w decyzji o założeniu konta na tym form ..
Przeglądając inne fora to właśnie poprzednia grafika w dużej mierze pomogła mi w decyzji o założeniu konta na tym form ..
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Zgadzam się z Alicjad31 za jasna szata….
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Będą ciemniejsze tematy wątków i gęściej
Miłego dnia

Miłego dnia

- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Witam.
Do wszystkiego co nowe trzeba po prostu się przyzwyczaić,poznać i nauczyć się poruszać.Kilka nowych rzeczy których wcześniej nie było są jak dla mnie fajne i pomocne.Dwie sprawy tylko z tych które przejrzałem na gorąco pobieżnie byłyby do dopracowania.
Pierwsza to statystyki,brakuje mi przed logowaniem tak jak wcześniej było na dole strony głównej statystyk użytkowników i nicków forumowiczów przeglądających Forum.Moje pierwsze odczucie/skojarzenie - pusty dom.Po zalogowaniu w działach wprawdzie są,ale przejrzyściej byłoby to jak wcześniej na górze strony.Czcionka nicków nad awatarem jest zdecydowanie za mała,bez okulara nie poradzi.Pod awatarem jak wcześniej widziałbym czy ktoś jest on czy off-line.I sprawa kolorów.Jak dla mnie dobrze wysycone kolory mają ludzi już na starcie przyciągać do czytania.Zielony jeśli już taki ma być widzę jak trawa w maju a nie w listopadzie a najbardziej depresyjny jest ten szary w tytułach podsekcji i pisaniu postów.
To tyle na gorąco co bym widział zdecydowanie inaczej.
Pozdrawiam sobotnie.

Do wszystkiego co nowe trzeba po prostu się przyzwyczaić,poznać i nauczyć się poruszać.Kilka nowych rzeczy których wcześniej nie było są jak dla mnie fajne i pomocne.Dwie sprawy tylko z tych które przejrzałem na gorąco pobieżnie byłyby do dopracowania.
Pierwsza to statystyki,brakuje mi przed logowaniem tak jak wcześniej było na dole strony głównej statystyk użytkowników i nicków forumowiczów przeglądających Forum.Moje pierwsze odczucie/skojarzenie - pusty dom.Po zalogowaniu w działach wprawdzie są,ale przejrzyściej byłoby to jak wcześniej na górze strony.Czcionka nicków nad awatarem jest zdecydowanie za mała,bez okulara nie poradzi.Pod awatarem jak wcześniej widziałbym czy ktoś jest on czy off-line.I sprawa kolorów.Jak dla mnie dobrze wysycone kolory mają ludzi już na starcie przyciągać do czytania.Zielony jeśli już taki ma być widzę jak trawa w maju a nie w listopadzie a najbardziej depresyjny jest ten szary w tytułach podsekcji i pisaniu postów.
To tyle na gorąco co bym widział zdecydowanie inaczej.
Pozdrawiam sobotnie.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Zgadza się Green, średnio mnie interesuje co ktoś czytał, to takie .......
Na forum ogrodniczym nie powinno być dyskusji (lub wynurzeń) na tematy polityczne czy religijne. Przynajmniej właśnie tu powinien być spokój, luz, relaks - wszak to jest nasz ogród, nasz azyl.
Brakuje mi "zaznacz wszystkie wątki przeczytane" - całość , gdy wchodzę na forum od razu widzę gdzie są nowe posty. I tak jak zaznaczył Faworyt, czy ktoś jest online czy nie - to już jest, jeszcze nie działa.

Brakuje mi "zaznacz wszystkie wątki przeczytane" - całość , gdy wchodzę na forum od razu widzę gdzie są nowe posty. I tak jak zaznaczył Faworyt, czy ktoś jest online czy nie - to już jest, jeszcze nie działa.
Pozdrawiam! Gienia.
Brakuje linku do nowych postów. W poprzedniej wersji w nowych postach od razu było widać gdzie pojawiło się coś nowego i co mam ewentualnie zmoderować w swoim dziale, a tak musze szukać. Co oznacza czerwona kropka przy ikonce tematu? Ikonka na czerwono to nowe posty, ikonka bez podświetlenia - nic nowego, a ta kropka? Przydałoby się też anulowanie zmian przy edycji postu.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Nie wiem czy coś źle robię, ale otwierając ostatni post, żeby odpowiedzieć, wszytko leci do pierwszego postu , do góry, z tej strony.
Trzeba przewijać wszytko na dół żeby coś napisać
Trzeba przewijać wszytko na dół żeby coś napisać
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Niestety, dalej mam problem z wgraniem zdjęcia.
Tym razem wyświetla się komunikat ze strony FO: ,,nie znaleziono strony", chyba chodzi o mój wątek.
Oj, właśnie doczytałam, ze trzeba poczekać do poniedziałku, więc poczekam:)))
A, jeżeli dla kogoś za jasno (dla mnie zawsze jest za jasno w standardowych ustawieniach monitora), to trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy na pulpit, wejść w ustawienia ekranu i włączyć przyciemnienie. Zrobi się całkiem przyjemnie.
Tym razem wyświetla się komunikat ze strony FO: ,,nie znaleziono strony", chyba chodzi o mój wątek.
Oj, właśnie doczytałam, ze trzeba poczekać do poniedziałku, więc poczekam:)))
A, jeżeli dla kogoś za jasno (dla mnie zawsze jest za jasno w standardowych ustawieniach monitora), to trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy na pulpit, wejść w ustawienia ekranu i włączyć przyciemnienie. Zrobi się całkiem przyjemnie.
-
- 50p
- Od: 1 lis 2018, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na wielu stronach jest przełącznik jasne/ciemne tło - może dałoby radę zrobić na FO?
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Wprowadzamy zmiany ku większej czytelności
Proszę o wyczyszczenie cachu.
Zmiany będą widoczne z godziny na godzinę
Proszę o wyczyszczenie cachu.
Zmiany będą widoczne z godziny na godzinę
- Administrator
- ---
- Kontakt:
Wprowadziliśmy z grafikiem sporo zmian graficznych ku większej czytelności wątków
Zbilżenie postów w wątkach
Zmiana na ciemniejszy kolor zielony wątków nieprzeczytancyh i+ zmiana ikon
Wprowadzenie szarego koloru dla wątków i forów przeczytanych + zmiana ikon
Poprawa czytelności wyników wyszukiwania / rozkład poziomy
Przesunięcie kart Gold i Silver itp w prawą część postu aby uzyskać niższą wysokość postu i ty samym więcej postów na jednej stronie
* jeśli ktoś z Państwa życzy sobie jeszcze ciemniejszą czcionkę tematów postów i nazw sekcji może sobie w dowolnej chili przełączyć styl
z obecnego-gównego Subsilver na eksperymentalny, który zrobiłem ku większej czytelności, dla starszych osób o nazwie SubsilverX1
Aby zmienić styl wyświetlania forum na ten styl wchodzimy w "Twoje konto" na górze forum, rozwijając login:
ucp.php?i=170
Zmieniamy Styl witryny na : SubsilverX1 + zatwierdzamy klawiszem na dole okna.
Każdy to może zrobić i nie wpływa to w żaden sposób na użyteczne funkcje forum.
Reszta korekt w przyszłym tygodniu + wprowadzenie linków do nieprzeczytanych, swoich wątków itp.
Miłego dnia życzę Państwu

Zbilżenie postów w wątkach
Zmiana na ciemniejszy kolor zielony wątków nieprzeczytancyh i+ zmiana ikon
Wprowadzenie szarego koloru dla wątków i forów przeczytanych + zmiana ikon
Poprawa czytelności wyników wyszukiwania / rozkład poziomy
Przesunięcie kart Gold i Silver itp w prawą część postu aby uzyskać niższą wysokość postu i ty samym więcej postów na jednej stronie
* jeśli ktoś z Państwa życzy sobie jeszcze ciemniejszą czcionkę tematów postów i nazw sekcji może sobie w dowolnej chili przełączyć styl
z obecnego-gównego Subsilver na eksperymentalny, który zrobiłem ku większej czytelności, dla starszych osób o nazwie SubsilverX1
Aby zmienić styl wyświetlania forum na ten styl wchodzimy w "Twoje konto" na górze forum, rozwijając login:
ucp.php?i=170
Zmieniamy Styl witryny na : SubsilverX1 + zatwierdzamy klawiszem na dole okna.
Każdy to może zrobić i nie wpływa to w żaden sposób na użyteczne funkcje forum.

Reszta korekt w przyszłym tygodniu + wprowadzenie linków do nieprzeczytanych, swoich wątków itp.
Miłego dnia życzę Państwu

- Administrator
- ---
- Kontakt:
Gotowe
Dodałem pod forum, nad zdjęciem "Marolexowym" 3 linki w poziomi tak potrzebne
ps. Żeby widzieć zmiany należy wyczyścić cache przeglądarki (jak przy każdej zmianie )
Dodałem pod forum, nad zdjęciem "Marolexowym" 3 linki w poziomi tak potrzebne

ps. Żeby widzieć zmiany należy wyczyścić cache przeglądarki (jak przy każdej zmianie )