Agi Cereusem na wiosnę mogę się podzielić!!!!!!!!Agii pisze:Anetko wszystkie fotki zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Mammillarie przecudne , takie ogromne . Wypatrzyłam u Ciebie coś co jest na liście moich chciejstw, Cereus i Notocactus magnificus. Aż miło popatrzeć na takie okazyWe wszystkich wątkach napotykam Euforbię wszyscy ją mają a ja nie
A Twoja Red form mnie urzekła.
Jednym słowem zazdroszczę Ci tych okazów
Kaktusy i sukulenty ANETY
- phoebs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2008, o 01:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
znalazłamANETA pisze:![]()
Mammillaria bocasana ............................................................................Mammillaria ?
![]()
Echinopsis ......................................................................................... ....Aloe aristata
![]()
Mammillarie ............................................................................................Mammillaria gracilis
![]()
Nie wiem ? Już wiem![]()
Dzięki Darkowi został rozpoznany , to Notocactus schlosseri

najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same...
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
Moja kolekcja kaktusów
pozdrawiam Ania
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
"Kolczatki" świetnie Ci się rozrastają dzięki czemu wyglądają bardzo ładnie i naturalnie.Te "włochate" kaktusy ciekawe... nie wiesz , czy to też są Cephalocereusy ?A ten przepiękny okaz Aloe aristata to niechybnie tatuś ? mamusia moich pciumków otrzymanych kiedyś od Ciebie ? Wiesz , te moje maluchy- aristata ładnie już podrosły i dwa mają już " dzieci" 

Tak jestem pewna co do nazwyEwelina pisze:Aneta, ale te Twoje kaktusiki są zdecydowanie bardziej " włochate" niż mammillaria bocasana. Jesteś pewna ,że to dobra nazwa?ANETA pisze: Ewelinko te" włochate" są podpisane , chyba nie doczytałaśto Mammillaria bocasana . Aloeski widziałam , ładnie Ci rosną .

Jutro zrobię nową fotkę , wówczas zobaczysz jej brodawki i haczykowate cierne