Treissi na zielono cz.2
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- zabcia_paula
- 500p
- zabcia_paula
- 500p
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne są te dwie roślinki szleferka jest pięknaśna 8) 8)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Próbowałaś je rozmnożyć. Ja mam tą, co u ciebie na 3 zdjęciu i zastanawiam się jak to można rozmnożyc. Podobno jest to bardzo rzadka roślina chodowana w domu, a chciała bym podzielić się z nią z innymi.treissi pisze:Kochane moje, ale ja się za Wami stęskniłm. A nie było mnie tylko 3 dni. Jak na złość padły mi dwa kompy - w domu i u teściów. Na szczęście jeden już mam i teraz nadrabiam straty
Wracając do tematu zroslich to wprowadziłam Was w błąd Pokazana wcześniej zroślicha to nie jest mamusia tych moich Ich mamusia to ta - ale w sumie to, żadna różnica, bo i tak dzieciaczki nie podobne
A tutaj jeszcze dwie nie pokazywane zroślichy. Pierwsza od forumowiczki, a druga kupiona niedawno za 2 zł
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoje Syngonia Moniś odebrały mi mowę. Szeflerka i filek też cudne. No i ta oprawa.....Wiem powtarzam się ale świetne są te przerobione focie
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
żebym to ja wiedziała co to te korzonki powietrzne. Ale widze że moja i tak jeszcze nie nadaje się do rozmnożenia bo za młoda.treissi pisze:Lenko rozmnaża się je dość łatwo. Ja moje, które pokazywałam wcześniej, mam przez rozmnożenie tej z pierwszego zdjęcia. A tą o której piszesz dostałam od forumowiczki.
Żeby rozmnożyć musisz uciąć kawałki z dorosłej roślinki, tak ok. 2 cm pod korzonkami powietrznymi i do wody.