Ogród pod wierzbą 2
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród pod wierzbą 2
Ja tam wolę otwarte krokusiska… Piękny ten ciemny ciemiernik. Ja w zeszłym roku też sobie podobnego kupiłem. Właśnie zakwitł i okazało się, że moja ulubiona szkółka zrobiła mnie w bambuko, bo zamiast ciemnego wyszedł taki zwykły, bladoróżowy, ciemniej nakrapiany. Złożyłem reklamację, jak tylko zwrócą mi kasę, natychmiast odkupuję, bo koniecznie chcę takiego ciemnego!
Śliczny rozwinięty irysek żyłkowany.
Pozdrawiam!
LOKI
Śliczny rozwinięty irysek żyłkowany.
Pozdrawiam!
LOKI
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie musisz czekać na marzec bo u Ciebie już marcowe widoki nawet wawrzynek kwitnie! On jest gdzies przy budynku? U mnie dopiero w pączkach krokusy też poczuły wiosnę:)
Przy Twoich ciemiernikach to moje wyglądają jakby walczyły o życie
Pokaż w całości tę wielką kępę przebiśniegów super wygladają
Przy Twoich ciemiernikach to moje wyglądają jakby walczyły o życie
Pokaż w całości tę wielką kępę przebiśniegów super wygladają
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś ale dużo wiosennych kwiatów już pokazało kolor. Krokusy masz w ciekawych odmianach, zawsze na nie czekam, bo u mnie pospolite.
Słońca wyczekujemy i nawet krótkie przebłyski wypędzają nas do ogrodu. Marzec już blisko, więc coraz więcej kwiatów zobaczymy.
Słonecznego tygodnia.
Słońca wyczekujemy i nawet krótkie przebłyski wypędzają nas do ogrodu. Marzec już blisko, więc coraz więcej kwiatów zobaczymy.
Słonecznego tygodnia.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Martusiu, wspaniała wiosna u Ciebie. Przebiśniegi, krokusy, ranniki Od razu humor mi się poprawił, bo po wczorajszym słońcu, pozostało tylko wspomnienie. Dzisiaj znów ciemno i pada U mnie też już widać oznaki wiosny. Muszę koniecznie zrobić zdjęcia, bo krokusy już pokazały kolorki, kwitną ranniki, o które tak się martwiłam i jakiś biały kwiatek, ale nie pamiętam co to jest? Jak wrzucę u siebie, to poproszę o rozpoznanie
Co to za roślinka tak pięknie kwitnie?
https://images90.fotosik.pl/647/0c340e3337622884gen.jpg
Co to za roślinka tak pięknie kwitnie?
https://images90.fotosik.pl/647/0c340e3337622884gen.jpg
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Martusiu, wróciłam wczoraj z działki cała w skowronkach, bo znalazłam nieco kwitnących roślinek, ale po obejrzeniu zdjęć z Twojego kwitnącego ogrodu skowronki gdzieś mi się zapodziały. No bo z czego ja się tak cieszyłam?! Toż u mnie w porównaniu do tego, co u Ciebie, ubożuchne oznaki zbliżającej się wiosny.
Twój ogród już wiosenny i bardzo kolorowy. Cudowny! Niech mu słoneczko sprzyja.
Pozdrawiam.
Twój ogród już wiosenny i bardzo kolorowy. Cudowny! Niech mu słoneczko sprzyja.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Janku, coś mi tu ściemniasz nieco, bo widziałam u Ciebie cudnie kwitnącego oczara i nie tylko!
Lubię wstawać skoro świt, jak mogę już wyjść do ogrodu, ale po co nie spać dłużej zimą?
Loki, ja też wolę otwarte krokusy, bo wtedy jest ciepło, a przynajmniej słonecznie, ale przy zamkniętych, można podziwiać piękne wzorki na zewnętrznej stronie płatków .
A iryski też mają ciekawe zewnętrze, ale rozwinięte, już się nie zamykają, a szkoda, bo może nie niszczyłby ich tak szybko deszcz i śnieg .
Tego ciemiernika kupiłam w stacjonarnym sklepie już kwitnącego, to niespodzianki nie mam.
Karolu,czekałam na marzec, bo prognozy obiecywały przyjemne temperatury, to miałam nadzieję na zrobienie porządków wiosennych na rabatkach, bo kwiatki kwitną w chaszczach, a jeszcze wiatry ciągle dorzucają patyczków i przywiewają skądś liście.
Wawrzynki już wszystkie kwitną, nawet po północnej stronie, a ten ze zdjęcia rośnie na otwartym terenie i zakwitł wcześniej od tego przy południowej ścianie.
Niektóre ciemierniki mam od lat, to jakoś wyglądają, ale mam i bidy z jedną łodyżką zaledwie.
Nie wiem jak pokazać przebiśniegi? Rozpanoszyły się przez lata i tylko ostatnio posadzone "strumyczki" trzymają się w ryzach.
Wcześniejsza "rzeczka" zwichrowała się, mocno przerzedzona dla chętnych na cebulki i trzeba ją uregulować.
Poza tym rosną jak chcą
Czy trafiłam w widoczek, który chciałeś zobaczyć?
Soniu, u mnie kwitną krokusiki botaniczne, a Twoje to odmiany krokusów wielkokwiatowych, w dodatku w ogromnych kępach
Pogoda kiepska, słońca niewiele, a kwiatki i tak rozkwitają. Oby tylko niezbyt przymroziło, to za chwilę wiosna rozkręci się na dobre .
Dorotko, jak zima sobie o nas nie przypomni, to wiosna już nie da się zatrzymać. Kwitnień przybywa codziennie, mimo pogody marcowej, w jeden dzień bywają cztery pory roku . Od wczoraj śnieżyca za śnieżycą, ale na ziemi nic nie zostaje i ogród bez okrycia, a mrozy zapowiadają!
Miejmy nadzieję, że nic złego naszych roślinek nie spotka.
Na tym zdjęciu jest wawrzynek wiczełyko.
Lucynko, mojego ogrodu do tej pory nie dotknęły większe mrozy, to wegetacja niemal się nie zatrzymała. Byliny mają nowe przyrosty, a pierwiosnki wciąż mają stare liście, niemal nietknięte. Mam nadzieję, że już tak zostanie, a skowronki są u mnie w polach, widziałam .
Mój ogród jest duży, to w nim nawet spora ilość kwitnących roślin, nie robi takiego wrażenia, jak Twoje kwiatuszki na działeczce , niemniej bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu jak i życzenia słoneczka
Lubię wstawać skoro świt, jak mogę już wyjść do ogrodu, ale po co nie spać dłużej zimą?
Loki, ja też wolę otwarte krokusy, bo wtedy jest ciepło, a przynajmniej słonecznie, ale przy zamkniętych, można podziwiać piękne wzorki na zewnętrznej stronie płatków .
A iryski też mają ciekawe zewnętrze, ale rozwinięte, już się nie zamykają, a szkoda, bo może nie niszczyłby ich tak szybko deszcz i śnieg .
Tego ciemiernika kupiłam w stacjonarnym sklepie już kwitnącego, to niespodzianki nie mam.
Karolu,czekałam na marzec, bo prognozy obiecywały przyjemne temperatury, to miałam nadzieję na zrobienie porządków wiosennych na rabatkach, bo kwiatki kwitną w chaszczach, a jeszcze wiatry ciągle dorzucają patyczków i przywiewają skądś liście.
Wawrzynki już wszystkie kwitną, nawet po północnej stronie, a ten ze zdjęcia rośnie na otwartym terenie i zakwitł wcześniej od tego przy południowej ścianie.
Niektóre ciemierniki mam od lat, to jakoś wyglądają, ale mam i bidy z jedną łodyżką zaledwie.
Nie wiem jak pokazać przebiśniegi? Rozpanoszyły się przez lata i tylko ostatnio posadzone "strumyczki" trzymają się w ryzach.
Wcześniejsza "rzeczka" zwichrowała się, mocno przerzedzona dla chętnych na cebulki i trzeba ją uregulować.
Poza tym rosną jak chcą
Czy trafiłam w widoczek, który chciałeś zobaczyć?
Soniu, u mnie kwitną krokusiki botaniczne, a Twoje to odmiany krokusów wielkokwiatowych, w dodatku w ogromnych kępach
Pogoda kiepska, słońca niewiele, a kwiatki i tak rozkwitają. Oby tylko niezbyt przymroziło, to za chwilę wiosna rozkręci się na dobre .
Dorotko, jak zima sobie o nas nie przypomni, to wiosna już nie da się zatrzymać. Kwitnień przybywa codziennie, mimo pogody marcowej, w jeden dzień bywają cztery pory roku . Od wczoraj śnieżyca za śnieżycą, ale na ziemi nic nie zostaje i ogród bez okrycia, a mrozy zapowiadają!
Miejmy nadzieję, że nic złego naszych roślinek nie spotka.
Na tym zdjęciu jest wawrzynek wiczełyko.
Lucynko, mojego ogrodu do tej pory nie dotknęły większe mrozy, to wegetacja niemal się nie zatrzymała. Byliny mają nowe przyrosty, a pierwiosnki wciąż mają stare liście, niemal nietknięte. Mam nadzieję, że już tak zostanie, a skowronki są u mnie w polach, widziałam .
Mój ogród jest duży, to w nim nawet spora ilość kwitnących roślin, nie robi takiego wrażenia, jak Twoje kwiatuszki na działeczce , niemniej bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu jak i życzenia słoneczka
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Marta piękności no no
Jak ja uwielbiam u Ciebie te plamy z kwiatów .
To daje takie świetne efekty .
Ja przebisniegów gdzieś poprzemieszczalam sądząc lilie w rabacie i teraz
mała niemrawa kępka tylko jest
Ale za to wczoraj okrywalam tulipki, wyrwały się jak ślepy do kina .
A tu takie przymrozki przeszły u nas .
Martuś czekam na kolejne cudności wiosenne
Jak ja uwielbiam u Ciebie te plamy z kwiatów .
To daje takie świetne efekty .
Ja przebisniegów gdzieś poprzemieszczalam sądząc lilie w rabacie i teraz
mała niemrawa kępka tylko jest
Ale za to wczoraj okrywalam tulipki, wyrwały się jak ślepy do kina .
A tu takie przymrozki przeszły u nas .
Martuś czekam na kolejne cudności wiosenne
- marta64
Bogusiu, tulipanów, nawet gdym chciała, to nie jestem w stanie okryć, bo rosną w wielu miejscach, ale myślę, że wytrzymają te mrozki bez szwanku.
Dziękuję bardzo za pochwały dla moich kwiatków i już pokazuję więcej .
Zdjęcia niedzielne, ale niewiele się zmieniło w ogrodzie bo mrozi!
Dziękuję bardzo za pochwały dla moich kwiatków i już pokazuję więcej .
Zdjęcia niedzielne, ale niewiele się zmieniło w ogrodzie bo mrozi!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
Niesamowite!!!
U mnie zima, u Ciebie pełnia wiosny
Pięknie kwitną niemal wszystkie już wiosenne kwiatuszki.
Naprawdę do pozazdroszczenia.
Niech im więc pogoda sprzyja, byśmy mogli na zdjęciach z Twojego ogrodu wiosenne obrazki podziwiać.
U mnie zima, u Ciebie pełnia wiosny
Pięknie kwitną niemal wszystkie już wiosenne kwiatuszki.
Naprawdę do pozazdroszczenia.
Niech im więc pogoda sprzyja, byśmy mogli na zdjęciach z Twojego ogrodu wiosenne obrazki podziwiać.
Pozdrawiam. Lucyna
No nie da się ukryć,piękna wiosna przyszła do Ciebie.
U mnie nic nie widać i nic nie słychać.Jak na razie zima dobrze się trzyma chociaż bez śniegu.
Miłego dnia.
U mnie nic nie widać i nic nie słychać.Jak na razie zima dobrze się trzyma chociaż bez śniegu.
Miłego dnia.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś wspaniałą wiosnę pokazałaś. Przebiśniegów to Ty masz ogrom, cudne łany.
Chyba u Ciebie cieplej, krokusy i irysy już tak pięknie kwitną.
Miłych chwil z dziećmi i wnukami.
Chyba u Ciebie cieplej, krokusy i irysy już tak pięknie kwitną.
Miłych chwil z dziećmi i wnukami.
- marta64
Lucynko, nic nie poradzę, chociaż w nocy mróz, to słoneczko grzejące w dzień, sprawia, że kwiatuszki otwierają się na wyścigi.
Zaraz wkleję wczorajsze zdjęcia, bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie można cieszyć się tą wiosną?
Danusiu, u mnie nocą zima, a w południe cudna wiosna.
Nie martw się, że u Ciebie jeszcze cisza, widocznie Twoje kwiatki mądrzejsze od moich i czekają grzecznie na ciepłą wiosnę.
Soniu, ogród pełen przebiśniegów, to było moje marzenie od dzieciństwa, kiedy zachwyciły mnie one w ogródku koleżanki mojej cioci. Ten widok mam ciągle w pamięci, chociaż w tamtym ogrodzie, młodzi właściciele, skutecznie wytępili przebiśniegi .
Po mroźnych nocach, słońce w dzień mocno grzeje i kwiatki od południa, rozkwitają czym prędzej. Nie wiem czy się cieszyć, bo zima ma wrócić , ale jeszcze mam troszkę tych drobinek po północnej stronie domu, gdzie mróz trzyma cały dzień i tam liczę na kwitnienia, kiedy już przyjdzie prawdziwa wiosna .
Dzieci już wyjechały i zostaje tylko komunikator , ale w minione, szarobure dni miałam mnóstwo radości
Ranniki już zaczynają przekwitać
W cieniu jeszcze zamknięte
"Upolowałam" też pszczółki
Zaraz wkleję wczorajsze zdjęcia, bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie można cieszyć się tą wiosną?
Danusiu, u mnie nocą zima, a w południe cudna wiosna.
Nie martw się, że u Ciebie jeszcze cisza, widocznie Twoje kwiatki mądrzejsze od moich i czekają grzecznie na ciepłą wiosnę.
Soniu, ogród pełen przebiśniegów, to było moje marzenie od dzieciństwa, kiedy zachwyciły mnie one w ogródku koleżanki mojej cioci. Ten widok mam ciągle w pamięci, chociaż w tamtym ogrodzie, młodzi właściciele, skutecznie wytępili przebiśniegi .
Po mroźnych nocach, słońce w dzień mocno grzeje i kwiatki od południa, rozkwitają czym prędzej. Nie wiem czy się cieszyć, bo zima ma wrócić , ale jeszcze mam troszkę tych drobinek po północnej stronie domu, gdzie mróz trzyma cały dzień i tam liczę na kwitnienia, kiedy już przyjdzie prawdziwa wiosna .
Dzieci już wyjechały i zostaje tylko komunikator , ale w minione, szarobure dni miałam mnóstwo radości
Ranniki już zaczynają przekwitać
W cieniu jeszcze zamknięte
"Upolowałam" też pszczółki
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
Cudowna wiosna w jasnych promieniach słońca w Twoim ogrodzie, Martusiu!
Bardzo mi brakuje możliwości wyjścia z domu i znalezienia się od razu za progiem wśród kwiecistych rabat.
Cóż, takie są uroki posiadaczy działek oddalonych od miejsca zamieszkania. A mnie jeszcze ogranicza kotka, która - jak mówi sąsiadka - długo miauczy pozostawiona sama w domu. Żal mi ją zostawić na długi czas, pozwalam sobie jedynie wpaść na działkę na chwil kilka i szybki powrót do Misi. Dopiero gdy ziemia się nagrzeje, można będzie kiciulę zabierać na działkę.
Właśnie jutro planuję zajrzeć na swoje hektary. Na szczęście słoneczko nie leni się i ładnie przygrzewa.
Pozdrawiam cieplutko z nadzieją, że nawet jeśli zima dopiecze, to króciutko i nie zaszkodzi roślinkom.
Bardzo mi brakuje możliwości wyjścia z domu i znalezienia się od razu za progiem wśród kwiecistych rabat.
Cóż, takie są uroki posiadaczy działek oddalonych od miejsca zamieszkania. A mnie jeszcze ogranicza kotka, która - jak mówi sąsiadka - długo miauczy pozostawiona sama w domu. Żal mi ją zostawić na długi czas, pozwalam sobie jedynie wpaść na działkę na chwil kilka i szybki powrót do Misi. Dopiero gdy ziemia się nagrzeje, można będzie kiciulę zabierać na działkę.
Właśnie jutro planuję zajrzeć na swoje hektary. Na szczęście słoneczko nie leni się i ładnie przygrzewa.
Pozdrawiam cieplutko z nadzieją, że nawet jeśli zima dopiecze, to króciutko i nie zaszkodzi roślinkom.
Pozdrawiam. Lucyna