Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
U mnie spadła temperatura do -6C, potem w dzień było 8C. To trzy dni temu. Wczoraj cieplutko 16 C, dziś znowu chłodniej i pada. Zapowiadają znowu przymrozki Gdyby temperatura tak nie skakała, wegetacja faktycznie by się wstrzymała. Niestety jednego dnia wszystko rusza bo ciepło, kolejnego przychodzi mróz
Pozdrawiam Lucyna
- vivien333
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
Racja, te skoki są wkurzające i rozstrajające...
Moja śliwowiśnia podmarzła po tamtej zimnej nocy i ma trochę sczerniałych listków, ale i tak dalej rozwija kolejne kwiatki.
Kilka dni było w miarę ciepło, a dziś znów lodownia i już się na kolejny przymrozek zbiera, mam nadzieję, że nie dobije reszty, która jeszcze nie zmarzła.
Od paru dni znów u nas pada, a w piątek mieliśmy nawet burzę i cieplutko było.
Za to dziś rano wracałam z pracy w strugach zimnego deszczu, jadąc slalomem (na rowerze) między dżdżownicami, które dziesiątkami wylazły na ścieżkę rowerową
Moja śliwowiśnia podmarzła po tamtej zimnej nocy i ma trochę sczerniałych listków, ale i tak dalej rozwija kolejne kwiatki.
Kilka dni było w miarę ciepło, a dziś znów lodownia i już się na kolejny przymrozek zbiera, mam nadzieję, że nie dobije reszty, która jeszcze nie zmarzła.
Od paru dni znów u nas pada, a w piątek mieliśmy nawet burzę i cieplutko było.
Za to dziś rano wracałam z pracy w strugach zimnego deszczu, jadąc slalomem (na rowerze) między dżdżownicami, które dziesiątkami wylazły na ścieżkę rowerową
Pozdrawiam,Vivien333
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj bardzo zimno i mokro , słońca brak .Teraz przymrozek minus 2 , wyszło słońce .
Wieje zimny wiatr .
Wieje zimny wiatr .
- ewi13
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lis 2021, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zasypana. Dwie najbliższe noce mają być po minus 5. Po świętach ma przyjść w końcu na stałe wiosna. Oby!
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Mokry śnieg z deszczem pada .
Drzewa białe.
Wprawdzie lekko plusowo,ale ziąb.
Drzewa białe.
Wprawdzie lekko plusowo,ale ziąb.
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Zimno, ciemno, wietrznie i śnieg sypie... brrr
Pozdrawiam, Jacek
- vivien333
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
U mnie dziś wreszcie wyszło Słońce. Rzadko je ostatnio widuję, bo ciągle szarugi i wieczna pochmurność.
Na niewiele jednak zda się to Słońce, bo lodownia straszna, jest jakieś 2 stopnie i jeszcze zimny wiatr powiewa.
Ja też mam takie info (od dość dawna zapowiadane), że od świąt wreszcie zaczniemy iść ku wiośnie.
Na niewiele jednak zda się to Słońce, bo lodownia straszna, jest jakieś 2 stopnie i jeszcze zimny wiatr powiewa.
Ja też mam takie info (od dość dawna zapowiadane), że od świąt wreszcie zaczniemy iść ku wiośnie.
Pozdrawiam,Vivien333
- Robertkicia25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
Pomorskie rano 0 stopni lekko zmarznięte ziemia przebłyski słońca zaczyna pruszyc snieg
Pozdrawiam Robert :-)
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
No nie tego sie nie spodziewałam.. -2C, biało i śnieg dalej sypie... "Bożenarodzenie" coś wcześniej w tym roku Chociaż dobrze że śnieg jest bo u nas zapowiadają duże mrozy a odczuwalna temp. może nawet dojść do dwucyfrowej w nocy.
Wysiany bób przykryłam a teraz jeszcze ma pierzynkę białą to może jakoś przetrzyma, oby!
Wysiany bób przykryłam a teraz jeszcze ma pierzynkę białą to może jakoś przetrzyma, oby!
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Dolnoslonzok
- Od: 5 wrz 2010, o 10:46
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
U mnie sobota pochmurna i deszczowa z +13/+14 st. C. Noc z soboty na niedzielę deszczowa z +5/+6 st. C. Niedziela pochmurna z +5/+6 st.C. Dzisiaj nad ranem przymrozek -1/-2. Poniedziałek był słoneczny z +5/+6 st. C.
No i cóż, że zimno, jak jest kwiecień to trzeba kwitnąć. Zdjęcia z wczoraj. Nektaryny Fantasia jak szwajcarski zegarek każdego roku o tej porze i zaraz za nimi zaczną stare niemieckie brzoskwinie Kernnechter, też punktualne jak co sezon, bo już płatki rozchylają. I jeszcze czarne porzeczki i lilaki.
No i cóż, że zimno, jak jest kwiecień to trzeba kwitnąć. Zdjęcia z wczoraj. Nektaryny Fantasia jak szwajcarski zegarek każdego roku o tej porze i zaraz za nimi zaczną stare niemieckie brzoskwinie Kernnechter, też punktualne jak co sezon, bo już płatki rozchylają. I jeszcze czarne porzeczki i lilaki.
W marcu jak w garncu
Dzisiaj rano dramat, bo śnieg i na minusie. Tego się nie spodziewałem ;)
Koło 10:00 było w granicach 0 stopni, później ocieplenie, ale to i tak - nie więcej jak 2 stopnie na plusie.
Ale słoneczko było!
Teraz w okolicy 0, w nocy znów na minusie
Ale po świętach ma być już ładnie!
Dzisiaj rano dramat, bo śnieg i na minusie. Tego się nie spodziewałem ;)
Koło 10:00 było w granicach 0 stopni, później ocieplenie, ale to i tak - nie więcej jak 2 stopnie na plusie.
Ale słoneczko było!
Teraz w okolicy 0, w nocy znów na minusie
Ale po świętach ma być już ładnie!
- ewi13
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lis 2021, o 10:58
Kurcze, jak to się fajnie patrzy na takie zdjęcia, u mnie to takie obrazki za 2, 3 tygodnieDolnoslonzok pisze: ↑3 kwie 2023, o 19:47 U mnie sobota pochmurna i deszczowa z +13/+14 st. C. Noc z soboty na niedzielę deszczowa z +5/+6 st. C. Niedziela pochmurna z +5/+6 st.C. Dzisiaj nad ranem przymrozek -1/-2. Poniedziałek był słoneczny z +5/+6 st. C.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Teraz minus 5 , w dzień maksymalnie 3 .