Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.11
Utlenionej dałam kilka kropli . Teraz wymieszałam z rumiankiem i się moczą . Chętnie dałam bym podłoże do
zbadania łącznie z wodą , którą podlewam . Woda z kranu , pytałam w wodociągach , niewiele się dowiedziałam .
Poza tym , że mają nową stację do uzdatniania . Niedawno robili generalny remont , wody przez prawie dwa dni nie
miałam .
Ze świeżych nasion Adory raptem jedno wykiełkowało a posiałam nie mniej niż 10 .
Przegrzebałam doniczkę , nasion nie znalazłam , pewnie zgniły .
zbadania łącznie z wodą , którą podlewam . Woda z kranu , pytałam w wodociągach , niewiele się dowiedziałam .
Poza tym , że mają nową stację do uzdatniania . Niedawno robili generalny remont , wody przez prawie dwa dni nie
miałam .
Ze świeżych nasion Adory raptem jedno wykiełkowało a posiałam nie mniej niż 10 .
Przegrzebałam doniczkę , nasion nie znalazłam , pewnie zgniły .
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Tu się zgodzę. W ziemi najwcześniejsze mi wyłaziły po 7 dniach, a rekordziści potrzebowali 14 dni
![wybij to sobie ;:14](./images/smiles/martelo.gif)
W zeszłym sezonie z ziemi kiełkowały od 4 dnia.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
Ot niespodzianka
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Sądziłem, że z kiełkowaniem świeżych nasion nie będzie problemu ...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
To moja wina nie nasion , ale nie mogę ustalić czym zawiniłam .
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Może chlor w wodzie, lub coś w ten deseń?
Pozdrawiam, Jacek
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Aniu może za dużo wody. Ja w tym roku jedząc marketowego Kumato włożyłam w podłoże 3 nasiona i wszystkie wzeszły bardzo szybko. Takie świeżutkie nasionka są napęczniałe więc chyba nie potrzebują za dużo podlewania.
Pozdrawiam Ela
-
Jakie parametry ma woda pewnie się nie dowiem normalną drogą . Prędzej się wystraszą , że chcę od nich
odszkodowanie za zniszczoną spłuczkę czy zmywarkę . Miałam taki incydent , że woda była z piaskiem , który
uszkodził uszczelki . Na ich stronie sprawdzałam , ale nie ma badania wody .
W zbiornikach mam deszczówkę , szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałam . Dzięki za trop .
W ubiegłym roku podlewałam wodą mineralną zakwaszoną kwaskiem , może dlatego nie było problemów .
Sprawdzałam by miała niski pozim sodu i chloru , która była najlepsza nie pamiętam .
Fakt , woda nie żałowałam .![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
odszkodowanie za zniszczoną spłuczkę czy zmywarkę . Miałam taki incydent , że woda była z piaskiem , który
uszkodził uszczelki . Na ich stronie sprawdzałam , ale nie ma badania wody .
W zbiornikach mam deszczówkę , szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałam . Dzięki za trop .
W ubiegłym roku podlewałam wodą mineralną zakwaszoną kwaskiem , może dlatego nie było problemów .
Sprawdzałam by miała niski pozim sodu i chloru , która była najlepsza nie pamiętam .
Fakt , woda nie żałowałam .
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Zaczęła kiełkować
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wyszły z ziemi moje 7 letnie nasiona pomidora Megagrona, co prawda z 5 wyszło 2 ale liczy się nawet sztuka która zaowocuje i da świeży materiał siewny i oczywiście małe pomidorki.
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Pomidory długo zachowują zdolność do kiełkowania. Bez problemów skielkowaly ośmio letnie Chocolate Stripes, bez dodatkowych zabiegów. ![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
Pozdrawiam, Jacek
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi papryka oda łaskawie zaczęła kiełkować po dwóch tygodniach na ręczniku wykiełkowało 6 nasion z 50...
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
O , to poszalejesz Kamil.
A tak na poważnie , to jest bardzo wkurzające, planujesz np, 50 szt a tu wykiełkowało aż 6 szt łaskawie.
Może trzeba reklamować , albo napisać odpowiednia opinie firmie ,która widnieje na opakowaniu,
Asia
A tak na poważnie , to jest bardzo wkurzające, planujesz np, 50 szt a tu wykiełkowało aż 6 szt łaskawie.
Może trzeba reklamować , albo napisać odpowiednia opinie firmie ,która widnieje na opakowaniu,
Asia
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiele to nie daje reklamowałem kilka lat temu u producenta nasion. Wykręcali się że nie oni transportowali, i nie wiedzą jakie warunki panowały w trakcie transportu i sprzedaży. Później padła ich statystyka że ich wewnętrzne testy wykazywały 86% kiełkowania. Na co odpisałem wraz z materiałem fotograficznym jak wyglądały moje statystyki z ponad 200 pomidorów F1 (to chyba mówi samo za siebie czego możemy oczekiwać). Odpisali abym wybrał sobie przykładowe 20 paczek nasion z ich strony www. aby ewentualnie zmienić zdanie o firmie. Wybrałem otrzymałem przesyłkę i mieli rację w tym roku nasiona są OK... tylko niesmak pozostaje bo siałem 3 razy dokładnie tę samą odmianę F1, a w maju zostałem z niczym i rok uznałem za stracony. No bo kto by w pierwszej połowie maja siał nasiona z przeznaczeniem do tunelu.
- Rowerzysta
- Od: 13 maja 2020, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
anulab a ja myślę, że robisz wszystko dobrze. Przecież walczymy z tymi samymi nasionami. Najpierw Czekista, teraz Sunrise Jazz. Może starsze nasiona po prostu. Anna Russian jedna rozłożyła liścienie, a dwie kolejne przebijają się z pod ziemi. Czy Anne R też kiełkujesz ?
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Spróbuj wysiać jeszcze raz
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
Pozdrawiam, Mirek