Masakra, takiego "gniota" jeszcze nie widziałam

Cześć! Jeśli można zapytać to gdzie kupiłaś Alladina?gienia1230 pisze: ↑14 lis 2022, o 16:53 Dotarły : Alladin, Nero i Superekstra. Akurat przed zapowiadanymi na czwartek przymrozkami. Opatulimy, przezimują.
![]()
Hej.
eladepto pisze: ↑28 mar 2023, o 22:10Cześć! Jeśli można zapytać to gdzie kupiłaś Alladina?gienia1230 pisze: ↑14 lis 2022, o 16:53 Dotarły : Alladin, Nero i Superekstra. Akurat przed zapowiadanymi na czwartek przymrozkami. Opatulimy, przezimują.
![]()
Dziękujęewi13 pisze: ↑2 kwie 2023, o 22:21 Ja posadziłam na jesieni 2022 wisienkę kosmatą Efimkę i Biały ninja. Chciałabym spróbować w tym roku chociaż po jednym owocu z każdego krzakaKupiłam je w formie szczepionej.
Hej, na to żeby faktycznie polecić sklep, to by było zdecydowanie za wcześnie. Co do zgodności odmian z nazwą i opisem mam nadzieję, że się przekonam w tym sezonie po owocowaniu. Nie ma problemu natomiast, żebym napisała gdzie po prostu kupiłam: przez internet Szkółka Carya po 30zł szczepione, mieli też w ofercie sadzonkowe. Zamówiłam 4 sztuki, co do korzeni i przyjęcia nie było żadnego problemu (zresztą nie tylko z tymi roślinami, już kilkanaście roślin tam kupiłam i nie było z żadną problemu). Co do wyglądu to każda inna: wysokość ok 0,5m jak w ofercie, ale jedne były po prostu jedną wysoką gałązką a inne ładnie rozkrzewione, także pewnie loteria. Na plus, wygląda na to, że wszystkie będą kwitnąć tej wiosny. Co do odmian, to brałabym te, które mają większe owoce.