Pomidory - Dwarfy cz.1
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
Może na zdjęciach wyglądają na większe, ale te w gruncie mają z 25 cm wysokości, a doniczkowy może 30 cm.
Takie np. Uralskij Rannyj, Uluru Ochre, czy Pink Passion są ze 2 razy większe .
Jednak to Ijuński najwcześniej zakwitł i zawiązał owoce.
Takie np. Uralskij Rannyj, Uluru Ochre, czy Pink Passion są ze 2 razy większe .
Jednak to Ijuński najwcześniej zakwitł i zawiązał owoce.
Pozdrawiam, Jacek
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem czy przerósł już bryłę, przesadzałem go jakiś czas temu, ale nie pamiętam kiedy.
Dwarf Gondwana Lightning ma taką grubą łodyżkę, mikrus jeszcze, a taki kwadratowy , wygląda przeuroczo, muszę popracować nad techniką, by móc wstawiać zdjęcia. Jestem zauroczona tymi maluchami, to już chyba nie dodatkowe geny kangura, a dziobaka, czy diabełka tasmańskiego
Anna
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Aniu , chcesz nas też zauroczyć ? Jestem bardzo ciekawa .
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Dawaj zdjęcia. Twoje maluchy są w końcu najstarsze (jak pamiętam, to PP przetrzymała moją przesyłkę 5 dni dłużej )
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
Musicie mi uwierzyć na słowo, może w weekend ogarnę komputer i telefon, teraz nie mam możliwości wstawiania zdjęć. Ale ta odmiana ma wyjątkowo mocno zbudowane łodyżki, zauważalnie grubsze od pozostałych dwarfów sianych w tym czasie. Docelowo powinny mieć 1 m wysokości.
Tomku, siałam nieco później, nie tego samego dnia, jak otrzymałam nasiona, siałam zgodnie z kalendarzem księżycowym. Dodatkowo ziemia do wysiewów u mnie w tym roku kiepska. Pomidorom coś w niej nie pasuje, rosną wolno. Pomimo tych niedociągnięć związanych z podłożem, mam wielką frajdę oglądania pociesznego malucha pomidorowego. Możliwe, że dobre od kilku dni nasłonecznienie trochę pomogło we wzroście. Jestem bardzo ciekawa, jak u niego rozwinięty korzeń, ale na pikowanie jeszcze za wcześnie.
Ten rok pełen pomidorowych niespodzianek. Siałam dwarfy w lutym, pierwszą turę, jakaś mała awaria, dosiewałam. Pomidory dawno poprzesadzane, a teraz wykiełkowały 2 nowe dwarfy (ciepło, słonecznie, zegar biologiczny im się włączył ), czyli nasionka zdrowo zaspały, nawet nie wiem, która to odmiana.
Tomku, siałam nieco później, nie tego samego dnia, jak otrzymałam nasiona, siałam zgodnie z kalendarzem księżycowym. Dodatkowo ziemia do wysiewów u mnie w tym roku kiepska. Pomidorom coś w niej nie pasuje, rosną wolno. Pomimo tych niedociągnięć związanych z podłożem, mam wielką frajdę oglądania pociesznego malucha pomidorowego. Możliwe, że dobre od kilku dni nasłonecznienie trochę pomogło we wzroście. Jestem bardzo ciekawa, jak u niego rozwinięty korzeń, ale na pikowanie jeszcze za wcześnie.
Ten rok pełen pomidorowych niespodzianek. Siałam dwarfy w lutym, pierwszą turę, jakaś mała awaria, dosiewałam. Pomidory dawno poprzesadzane, a teraz wykiełkowały 2 nowe dwarfy (ciepło, słonecznie, zegar biologiczny im się włączył ), czyli nasionka zdrowo zaspały, nawet nie wiem, która to odmiana.
Anna
U Was juz taaakie duże owoce, a u mnie dopiero druga para liści się szykuje.
Natomiast u Curly Kaley pierwsza para dopiero sie pojawia. Zapomniałam, że w zeszłym roku też tak powoli startował, chyba taka jego uroda i trzeba sobie zapisać, żeby z nim wcześniej startować
Natomiast u Curly Kaley pierwsza para dopiero sie pojawia. Zapomniałam, że w zeszłym roku też tak powoli startował, chyba taka jego uroda i trzeba sobie zapisać, żeby z nim wcześniej startować
-
Aniu @krabik,
moja Gondwana
a to Lightning - praktycznie nie różni się od reszty. Tobie musiał się trafić jakiś Pudzian
I zauważyłem, że wszystkie mają fioletowe łodyżki - to chyba będzie ich cecha.
moja Gondwana
a to Lightning - praktycznie nie różni się od reszty. Tobie musiał się trafić jakiś Pudzian
I zauważyłem, że wszystkie mają fioletowe łodyżki - to chyba będzie ich cecha.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
to nie jest ich cechą ...tylko chłód ciągnie od nieszczelnych okien, po kilku dniach zabarwienie łodyżek wróci do normy.
Tego typu zjawisko występuje praktycznie u większości siewek pomidorów i niekoniecznie muszą to być dwarfy.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
Nie wykluczam tego co napisałeś, ale inne nie miały tej "przypadłości" - pomieszczenie ciepłe, organoleptycznie nie czuć zimna od okna.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek