Sekator - jaki wybrać?
Re: Sekator - jaki wybrać?
synogrodniczki W innym wątku z narzędziami koleżanka właśnie pokazała taki mały sekator akumulatorowy. Może Ci będzie pasował. podaję link: viewtopic.php?f=5&t=40950&p=6398596#p6398596
-
- 50p
- Od: 27 lis 2012, o 11:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gardena jeśli sie zepsuje sprzęt, wysyła kuriera i naprawia ,za darmo i nie musisz mieć dowodu zakupu. Trzeba tylko wejść na stronę Gardeny i wypełnić formularz kontaktowy.
-
- 100p
- Od: 13 wrz 2020, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
czy ktoś używa sekatora nożycowego dwuręcznego z sklepu Li...l pod ich własną marka Par...de i może coś napisać.
Generalnie szukam sekatora dwuręcznego do 150 zł.
czy ktoś używa sekatora nożycowego dwuręcznego z sklepu Li...l pod ich własną marka Par...de i może coś napisać.
Generalnie szukam sekatora dwuręcznego do 150 zł.
Pozdrawiam Piotr
Coroczne przycinanie borówek, jeżyn, malin, jabłonki, śliwy, wiśni, czereśni, brzoskwini.
Lepiej kowadełkowy czy nożycowy (tak poza odpowiedzią, że oba )
Lepiej kowadełkowy czy nożycowy (tak poza odpowiedzią, że oba )
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Z kilku dwuręcznych i jednoręcznych, nożycowych i kowadełkowych sprawdziły mi się kowadełkowe. Nożycowych nie lubię, przy grubszych gałązkach rozjeżdżają mi się czasami ostrza.
Pozdrawiam! Gienia.
- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój kowadełkowy sprawdza się przy grubszych gałązkach, ale je miażdży, wolę nożycowy o dłuższych ramionach.
Pozdrawiam Lucyna
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Zapomniałam dodać, że do wycinania przy ziemi pędów malin, porzeczek, borówek i przecinania drzewek od lat stosuję fiskarsa dwuręcznego ale o krótkich rączkach (40 cm, kowadełkowy), ma takie "tryby" , jest bardzo lekki, idealny dla kobiety. Tnie bardzo czysto, nie miażdży. Mam też jednoręcznego "falco", drogi i bardzo dobrze tnie ale czasami się zacina i sprężyna nie odbija. Coś chyba oliwa nie dociera wszędzie.
O sekatory trzeba dbać , ostrzyć, oliwić- wszyscy to wiedzą.
O sekatory trzeba dbać , ostrzyć, oliwić- wszyscy to wiedzą.
Pozdrawiam! Gienia.
Są sekatory Felco w opakowaniu Felco i w opakowaniu Stihl z logiem Felco. Czy te drugie to jakiś gorszy sort?