Nowe wyzwania
- jolifleur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowe wyzwania
Kochani wreszcie wiosna nabiera rozpędu i w moim ogrodzie
Małgorzato, lubię te moje rzeźby. Jak nie ma roślin to chociaż rzeźby dodają uroku. Pewnie z czasem będzie ich przybywać Już mam kolejne pomysły.
Marto, wolę siedzieć na ogrodzie niż w domu, nawet jak się trzeba dogrzać, a że koteczka miła i pomaga utrzymać temperaturę to tym przyjemniej
Z kwiatów to najlepiej zakwitła gwiazdnica, dlatego zrobiłam jej zdjęcie Twarda zawodniczka, rozsiała się pięknym łanem. Niestety nie jest mile widziana więc już jej wytłumaczyłam, że nie ma dla niej miejsca.
Ewo, czekam na te kwitnienia jak na zbawienie ale jest coraz lepiej coraz więcej roślin budzi się do życia i coraz więcej rozkwita. Aż trudno uwierzyć , że do lata będzie taka mnogość kwiecia i zieleni.
Małgorzato, lubię te moje rzeźby. Jak nie ma roślin to chociaż rzeźby dodają uroku. Pewnie z czasem będzie ich przybywać Już mam kolejne pomysły.
Marto, wolę siedzieć na ogrodzie niż w domu, nawet jak się trzeba dogrzać, a że koteczka miła i pomaga utrzymać temperaturę to tym przyjemniej
Z kwiatów to najlepiej zakwitła gwiazdnica, dlatego zrobiłam jej zdjęcie Twarda zawodniczka, rozsiała się pięknym łanem. Niestety nie jest mile widziana więc już jej wytłumaczyłam, że nie ma dla niej miejsca.
Ewo, czekam na te kwitnienia jak na zbawienie ale jest coraz lepiej coraz więcej roślin budzi się do życia i coraz więcej rozkwita. Aż trudno uwierzyć , że do lata będzie taka mnogość kwiecia i zieleni.
- jolifleur
- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy na tym hiacyncie siedzi motyl? W tym roku jeszcze nie widziałam motyli.
Co będziesz robiła z fiołkami?,
Co będziesz robiła z fiołkami?,
- jolifleur
Tak to motyl. Ma hiacyncie siedzi cytrynek jak na razie tylko one się pokazują.
Z fiołków zrobiłam syrop do barwienia napojów i kremów. Miałam nadzieję że będzie pachniał fiołkami ale niestety nie pachnie, tylko ma w ciemno fioletowy kolor.
Trochę fiołków wysuszyłam żeby sprawdzić jaka będzie z nich herbatka. Herbatka miała leciutki posmak i błękitny kolor. Też nie pachniała fiołkami
Spróbuję też z forsycją na razie się suszy
Z fiołków zrobiłam syrop do barwienia napojów i kremów. Miałam nadzieję że będzie pachniał fiołkami ale niestety nie pachnie, tylko ma w ciemno fioletowy kolor.
Trochę fiołków wysuszyłam żeby sprawdzić jaka będzie z nich herbatka. Herbatka miała leciutki posmak i błękitny kolor. Też nie pachniała fiołkami
Spróbuję też z forsycją na razie się suszy
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U Ciebie rośnie w siłę iście ...czarodziejski ogród Ewuniu!
- jolifleur
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewuniu, Twoja wiosna może trochę zaspana, ale jest! Drażni zmysły kolorami i zapachami.
Moja wiosna też się nie śpieszyła, ale gdy tylko słoneczko zaczęło grzać, szybko otworzyła zaspane oczęta i pobudziła roślinki do życia, do kwitnienia.
Pozdrawiam cieplutko.
Moja wiosna też się nie śpieszyła, ale gdy tylko słoneczko zaczęło grzać, szybko otworzyła zaspane oczęta i pobudziła roślinki do życia, do kwitnienia.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale mnie Ewo nastraszyłaś tym zdjęciem, gdy przewijałem stronę i nagle zobaczyłem te płomienie wśród roślin
Uff!
A twoje obrazy inspirowane zdjęciami są cudowne
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuś kępa sasanki śliczna.
Dama spoglądająca na szafirki i tulipany urocza.
Kilka cieplejszych dni i od razu ogród zakolorowany i ze świeżą zielenią.
Ciepłej, słonecznej majówki.
Dama spoglądająca na szafirki i tulipany urocza.
Kilka cieplejszych dni i od razu ogród zakolorowany i ze świeżą zielenią.
Ciepłej, słonecznej majówki.
- jolifleur
Plocczanka, sama jestem zdziwiona, że rośliny w takim tempie ruszyły do życia Jeszcze kilka dni temu było szaro i nudno a teraz tyle kolorów!
Andrzeju, też w pierwszym momencie stanęłam jak wryta ale na szczęście to tylko słońce. Widok niecodzienny i godny uwiecznienia.
Dziękuję za komplement
Byłam na wycieczce rowerowej w okolicy i przywiozłam kolejne inspirujące zdjęcia ale zielsko tak się rzuciło na grządki, że chyba poczekają do zimy ;)
Soniu, dziękuję za życzenia i nawzajem dużo słońca i przyjemności. Wiosenne słońce na ogrodzie działa cuda
Andrzeju, też w pierwszym momencie stanęłam jak wryta ale na szczęście to tylko słońce. Widok niecodzienny i godny uwiecznienia.
Dziękuję za komplement
Byłam na wycieczce rowerowej w okolicy i przywiozłam kolejne inspirujące zdjęcia ale zielsko tak się rzuciło na grządki, że chyba poczekają do zimy ;)
Soniu, dziękuję za życzenia i nawzajem dużo słońca i przyjemności. Wiosenne słońce na ogrodzie działa cuda
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Ewuniu, to niesamowite, co odrobina ciepła potrafi zdziałać w ogrodzie . Masz prawdziwy wybuch kwitnień . Pierwiosnki, tulipany i miesiącznica wraz z nimi . Cudna sasanka, rzeczka ułudki, pąki uroczej piwonii , nawet u kamiennej damy wywołują uśmiech .
Piękne widoki wycieczkowe do pozazdroszczenia
Cieplutkiego maja
Piękne widoki wycieczkowe do pozazdroszczenia
Cieplutkiego maja
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Nareszcie wiosna buchnęła kolorami miesięcznica i pierwiosnki robią robotę
Okolica piękna, woda, las .... czego chcieć więcej. Tylko słoneczka i ciepełka, czego życzę Ci z całego serducha
Okolica piękna, woda, las .... czego chcieć więcej. Tylko słoneczka i ciepełka, czego życzę Ci z całego serducha
- jolifleur
Marto, Halszko
Ależ z was poranne ptaszki
Dziękuję serdecznie za tak miłe powitanie z samego rana dzisiaj niby wolny dzień ale ruszam w ogród bo zaległości mam bardzo dużo. Dzionek zapowiada się u mnie pięknie i wam też życzę kochane dużo słoneczka i miłego dnia
Ależ z was poranne ptaszki
Dziękuję serdecznie za tak miłe powitanie z samego rana dzisiaj niby wolny dzień ale ruszam w ogród bo zaległości mam bardzo dużo. Dzionek zapowiada się u mnie pięknie i wam też życzę kochane dużo słoneczka i miłego dnia