Karolcia92
Honey moon ale nie jestem pewien, ale wszystkie w tym roku wygladaja bardzo ładnie mimo zimnego kwietnia. Polecam każdemu zainwestować w doświetlanie bo to ono robi robotę.
Porządek musi być, my mamy rozsady a Ty pewnie niedługo zbiory rozpoczniesz
W tym roku też zadowolona jestem z rozsady. Siałam 10 marca. Stały na południowym parapecie, nie doświetlalam i takie całkiem zgrabne te roślinki urosły. Oby tak dalej cieszę się że trafiłam na to forum bo bardzo dużo się ucze
Na niebie słońca, w sercu radości, niech Cię dzisiaj nic nie złości:-) Miłego dnia!
U mnie też dziś nadeszła wiekopomna chwila, pomidory powędrowały pod daszek i do tuneli foliowych. Moja rozsada w porównaniu do rozsady rolnik90 to nędza i rozpacz , ale wysadzone zaczną myślę brać się za życie, bo większość miała bardzo ładnie rozbudowane systemy korzeniowe po za zdechlakami, które posiałem do beznadziejnej ziemi.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
rolnik90 piękna rozsada. Właśnie o takie zawsze walczę ale nie wychodzi. W tym roku i tak nie jest źle bo zadbałem o większą ilość światła. U mnie w początkowej fazie wzrostu sadzonki mają bardzo mało światła i potem to już ciągnie się przez cały okres wzrostu.
U mnie to wygląda tak:
Jestem też w trakcie montowania i wzmacniania drugiego tunelu. Niestety pierwotne wersje kupnych tuneli to bardzo słabe i trzeba dodać wiele zastrzałów.
Clem3 , to dobra wiadomość bo szukam najwcześniejszych odmian . Powinnam jakieś stare
nasiona Japanese Black Trifele mieć , bo to o tego pomidorka chodzi ?
Tak , dopiero .
Zimne noce mnie powstrzymywały . Rozsada w słabej formie .
Wcześniej wysadziłam ogórki Burpless Tasty Green i melony . Były już z zawiązkami . Do pięciu węzłów wyczyściłam .
Zniosły wysadzenie bez problemów , owoce rosną , liście nabrały zielonego koloru .
Melon gorzej , bo korzenie przez dziurki doniczki ukorzeniły się i naruszyłam je przy wysadzaniu .
Wysadziłam i ja . W domu zostały same niedobitki , na jesienny zbiór , do oddania , z wilków.
Radość wielka , teraz tylko ciepłe noce i będą rosły .
Na przygotowanych grządkach oczywiście mrówki były pierwsze , rozsypałam co miałam między innymi
suszoną lawendę . Nie jestem przekonana , że ten zapach je przegoni .