Witam serdecznie wieczorową porą i przeprasza Jolę

że jej nie odpisałam zrobię to zaraz
Jolu podobno też ropuszki odżywiają się slimakami ,ale jeszcze tego nie widziałam .Dzisiaj znów słyszałam ich śpiewy, ale natrafić na jakąś to trzeba mieć szczęście. One bardziej u sąsiada przesiadują, bo tam trawa i nikt im nie przeszkadza mają się gdzie schować i wilgoć zapewniona.
Agusiu napisałam Ci wczoraj na PW, ale nie umiem tego wysłać drażni mnie ten nowy system

Chodziło o kamienne goździki, ale już mam zaklepane u Anusi z dębowego.Nie wiem gdzie to wszystko posadzę ,ale warto sie zabezpieczyć

.Chciałam kupić tyczną fasolkę ,ale nigdzie jej nie dostałam były tylko karłowe .Chciałam żeby razem z fasolą pięły się ogórki zrobiłam im fajny wigwam, no cóż będą miały tylko dla siebie pokoik

Dzisiaj znowu podżarł mi ktoś łodyżkę ogórka, a slimorów nie widać w tym miejscu .Kurcze nie wiem co to za gad mi podgryza te ogórkowe łodyżki przy samej ziemi w tym miejscu
https://www.youtube.com/watch?v=8jXe2jJ24Qs&t=844s wklejam tutaj tego linka chyba że Moderator usunie ,ale widzę że można z youtube wklejać .Tak jak każde ECO opryski trzeba częściej stosować, ale mam porównanie koper nie pryskany i ten 2X pryskany Tymolem. Lubię oglądać jej filmiki wypróbowałam też przepis na oprysk na bazie jodyny, octu i krochmalu w ubiegłym roku na pomidorach
i moje buraczki część i por
Daysy już znalazłam dzisiaj znacznik tej róży był wciśnięty w ziemię .To
Amelia Nothomb od Iwonki 1 mam jeszcze dwie przesadzone pod murem, ale jeszcze nie zakwitły, więc z identyfikacja muszę poczekać. Kupiłam w ubiegłym roku w Dino różę marki róża

W ubiegłym roku nie specjalnie podobał mi się jej kwiat, ale w tym roku jest całkiem ładna i nawet obficie zapaczkowana. To ONA szkoda ze nie pachnie, ale długo trzyma kwiat, ale też wiadomo nie ma upałów nawet moja Maigold jest jeszcze ukwiecona
życzę miłego weekendu trochę pokropiło ,ale przydałoby się więcej