Ale masz fajnego tatę... , lubi podziwiac twoje storczyki... , mój to ma storczyki gdzieś...
mój lubi i codziennie przychodzi popatrzeć...
Dusiu, imponująca kolekcja a ostatnie zdjęcia bardzo mi się podobały. Jak zawsze marzą mi się Vandy...a Twoje kiedy będą kwitły?
cieszę się, że zdj. wam się podobają. kiedyś robiłam okropne, ale teraz już nie są takie złe. a Vandy powinny wiosną puścić pędy i kwitnąć czerwiec/lipiec. a przynajmniej tak kwitły w zeszłym roku i 2 lata temu.
Dusiu ale Ci się trafiła gratka z tym Phalaenopsisem z liśmi w kropki
wydaje mi się, że jest podobny do:
Phalaenopsis stuartiana lub schilleriana - oba bardzo lubię -zarówno za liście i kwiaty, oryginalne i ,,z klasą".
ostatnio widzialam je na wystawie w Łodzi i Warszawie prawie rok temu. Są własnością naszej Palmiarni. Cuuuudo.
Gratuluję.
Zdjęcia coraz ładniejsze - i fajnie, że praca z aparatem sprawia Ci radość... a my też mamy większą przyjemność, gdy możemy dokładniej przyjrzeć się Twojej kolekcji. Powodzenia i rób duuużo zdjęć, oczywiście jak najlepszych
ja też uważam, że ten Phal. jest podobny do tych Phalaenopsisów, ale jest prześliczny i ma oryginalne liście. prawdziwych schilleriany itd. nie widziałam jeszcze nigdy na żywo, ale mam nadzieję, że kiedyś zobaczę.
Dusiu, gratuluję tak dużej kolekcji storczyków Ja niestety muszę się ograniczać, bo miejsca zaczyna mi brakować W jakich kolorach miały kwiaty Twoje cattleye? Ja mam ich pięć, są dość duże, a jednej nawet zbiera się na kwitnienie
ja też już niestety mam bardzo mało miejsca. koloru Cattleyek nie znam, bo była kupowana bez kwiatów. ale była ładna, dobrze rozrośnięta i myślałam, że mi zakwitnie, ale warunki jej nie pasują. obecnie to są 3 Cattleye, była kiedyś dzielona bo się ledwo mieściła w doniczce.