Teraz mam wrażenie że pomidory mają za dużo azotu. Co powiecie ?

Adwena pisze: ↑16 cze 2023, o 11:33Adwena pisze: ↑30 maja 2023, o 11:36 Troszkę nie w temacie, ale chciałam zapytać o fundament w szklarni. Czy jest wykonany z bloczków, grubszych krawężników czy wykonany w całości samodzielnie - wylany z betonu? A może ktoś z forumowiczów podpowie co najlepiej się sprawdzi na fundament pod tunel z poliwęglanu?
I ta część szklarni która stoi praktycznie na ziemi, to wiatr jej nie ruszy? Wydawało mi się, że dosyć głęboko trzeba zakopać krawężniki w ziemi żeby cała konstrukcja się trzymała i nie poddała się podmuchom silniejszego wiatru. A tu mówisz, że takie zwykłe obrzeża wystarczą? Byłam pewna, że taki fundament musi być około 40 - 50 cm wkopany w ziemię. Pytam, bo mam ogromną chęć na taki tunel z poliwęglanu, tylko się obawiam o wichury i kombinuję jak to wszystko solidnie umocować. Za wszelkie rady i sugestię z góry bardzo dziękujędeltoro pisze: ↑20 cze 2023, o 12:51 Ja poliwęglan postawiłem na "OBRZEŻE BETONOWE KRAWĘŻNIK 100X20X6 CM KOSTKA" dostepnę w Casto...
Musiałem trochę podnieść konstrukcję, aby wchodzić z podniesioną głową ;)
Druga sprawa to, że w moim przypadku zniwelowałem różnicę poziomów, bo na jednym końcu obrzeżą stoją praktycznie "na ziemi", a na drugim końcu tylko wystają poza poziom gruntu.
Ok dziękuję za naprowadzenie. Tak podejrzewałem, że to jakiś niedobór. Rok temu tez takie coś pojawiało się chyba na malinowkach ale dopiero coś końcem lipca początkiem sierpnia..