Kolejny sezon w ROD... cd.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, to miałaś szczęście, że nie byłaś wczoraj na działce .
U nas były już tylko końcówki tych burz, a i tak było strasznie. Wichura z mocnym deszczem sponiewierała ogród, ale to nic, w porównaniu z tym co działo się kilka kilometrów na północ ode mnie . A jednak nie wszędzie podlewało!
Uroczy duet jasnej róży z ciemnym bodziszkiem i śliczny maczek
Moje maki sobie nie pokwitły , już wcześniejsze deszcze je wyłożyły i musiałam wyciąć, ale wczorajszego szalonego wiatru i tak by nie wytrzymały!
Na balkonie masz cudnie kolorowo i pachnąco i chryzantemkę dojrzałam .
Spokojnej pogody na weekend
U nas były już tylko końcówki tych burz, a i tak było strasznie. Wichura z mocnym deszczem sponiewierała ogród, ale to nic, w porównaniu z tym co działo się kilka kilometrów na północ ode mnie . A jednak nie wszędzie podlewało!
Uroczy duet jasnej róży z ciemnym bodziszkiem i śliczny maczek
Moje maki sobie nie pokwitły , już wcześniejsze deszcze je wyłożyły i musiałam wyciąć, ale wczorajszego szalonego wiatru i tak by nie wytrzymały!
Na balkonie masz cudnie kolorowo i pachnąco i chryzantemkę dojrzałam .
Spokojnej pogody na weekend
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
Martusiu póki co nie mam pojęcia co się tam u mnie podziało po tych ulewach..Nie miałam okazji pojechać więc czekam do jutra Wczoraj padało co chwilę i nie było sensu się wybierać.Rozbabrałam sobie pewną robótkę bo miałam natchnienie i twórczą wenę co już dawno mi się nie zdarzyło i piątkowa ulewa mi ją przerwała. Mam nadzieję na kontynuację jutro...Balkonik tętni życiem i liliowym zapachem...
czerwcowo...
przypadek...
ostatnie kwitnienie
czerwcowo...
przypadek...
ostatnie kwitnienie
- marta64
Maryniu, masz piękne róże , oby burze je oszczędziły, jak i inne piękności liściaste i kwitnące .
Maryniu, kiedy znów pojedziesz na działkę, dobrze się rozglądaj, bo tam za berberysem widzę jakiegoś czającego się stwora, o wielkich oczach!
Tylko miłych wrażeń ogrodowych i radości z ukończonego dzieła, które nam wkrótce pokażesz, mam nadzieję
Maryniu, kiedy znów pojedziesz na działkę, dobrze się rozglądaj, bo tam za berberysem widzę jakiegoś czającego się stwora, o wielkich oczach!
Tylko miłych wrażeń ogrodowych i radości z ukończonego dzieła, które nam wkrótce pokażesz, mam nadzieję
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Maryniu
Jak zwykle pięknie pokazane kwitnienia czerwcowe. Moją uwagę przyciągnęło zdjęcie czarnej porzeczki i chabru.
Ten ostatni mam przed wejściem w mieszance łąki kwietnej.
Posiałam ją w tym roku na kawałku ziemì dla pszczółek sąsiada
Dzwonki z goździkami ładniutkie.
Jak zwykle pięknie pokazane kwitnienia czerwcowe. Moją uwagę przyciągnęło zdjęcie czarnej porzeczki i chabru.
Ten ostatni mam przed wejściem w mieszance łąki kwietnej.
Posiałam ją w tym roku na kawałku ziemì dla pszczółek sąsiada
Dzwonki z goździkami ładniutkie.
- marpa
Mam nadzieję,że dotrę wreszcie na działkę,od piątku mnie tam nie było...
Martusiu zachowam się z najwyższą ostrożnością...
Mam nadzieję,że moje róże i inne rośliny nie ucierpiały po tych nawałnicach!
Ewciu dziękuję za pochwały ogródkowe! Myślę,że dane mi będzie dzisiaj delektować się widokami i kwitnieniami działkowymi.
czerwcowe obrazki...
Martusiu zachowam się z najwyższą ostrożnością...
Mam nadzieję,że moje róże i inne rośliny nie ucierpiały po tych nawałnicach!
Ewciu dziękuję za pochwały ogródkowe! Myślę,że dane mi będzie dzisiaj delektować się widokami i kwitnieniami działkowymi.
czerwcowe obrazki...
- marta64
Maryniu, widać, że poniedziałek udany ogrodowo i wróciłaś cała i zdrowa z pięknymi zdjęciami .
Jak wiele liliowców już rozkwitło i rudbekie rozkwitają , a róże nic nie straciły na urodzie .
U mnie siąpi od rana , może Twoje niebo dzisiaj nie płacze i pozwoli Ci znowu podziałkować?
Jak wiele liliowców już rozkwitło i rudbekie rozkwitają , a róże nic nie straciły na urodzie .
U mnie siąpi od rana , może Twoje niebo dzisiaj nie płacze i pozwoli Ci znowu podziałkować?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
Martusiu,wróciłam cało i zdrowo
Dzisiaj popadało o poranku, niby zrezygnowałam z dzisiejszego wyjazdu bo pogoda niepewna ale przed chwilą umówiłam się z Sąsiadami na wyjazd za godzinę,oby aura nie przeszkodziła...
Róż sporo do czyszczenia z mumii ,wczoraj do południa ogólny ogląd był nieciekawy...Słoneczko w ciągu dnia dopieściło roślinki i już było o wiele lepiej.Szkodnika w liliowcach nie mam natomiast w powojnikach zlikwidowałam opryskiem.Miałam śmietkę w cebuli ,M zawsze zaprawiał przed sadzeniem a ja przegapiłam... Też zrobiłam 2 opryski i m-c w plecy z konsumpcją ale teraz rośnie ładnie.
Miłego dnia!
P.S.10 min.później -już pada intensywnie! Dobrze,że przed wyjazdem i sytuacja jasna!
Dzisiaj popadało o poranku, niby zrezygnowałam z dzisiejszego wyjazdu bo pogoda niepewna ale przed chwilą umówiłam się z Sąsiadami na wyjazd za godzinę,oby aura nie przeszkodziła...
Róż sporo do czyszczenia z mumii ,wczoraj do południa ogólny ogląd był nieciekawy...Słoneczko w ciągu dnia dopieściło roślinki i już było o wiele lepiej.Szkodnika w liliowcach nie mam natomiast w powojnikach zlikwidowałam opryskiem.Miałam śmietkę w cebuli ,M zawsze zaprawiał przed sadzeniem a ja przegapiłam... Też zrobiłam 2 opryski i m-c w plecy z konsumpcją ale teraz rośnie ładnie.
Miłego dnia!
P.S.10 min.później -już pada intensywnie! Dobrze,że przed wyjazdem i sytuacja jasna!
Witaj!.
Zdjęcia jak zwykle u Ciebie piękne i ciekawie sfotografowane.
Miłego dnia.
Zdjęcia jak zwykle u Ciebie piękne i ciekawie sfotografowane.
Miłego dnia.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Hech, Ty masz na prawdę zaczarowany ten ogród. Zdjęcia wychodzą jak z bajki a i rośiny z pełni lata Ci już kwitną, np. floksy, liliowce, a nawet rudbekie.
- marpa