Kolcowój /jagody goi- choroby i szkodniki
- kaska921
- 50p
- Od: 25 mar 2014, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zmiany na liściach jagody goji
Zdecydowanie tak, popieram przedmówcę.
Jeśli masz problem ze zdiagnozowaniem choroby albo szkodnika ściągnij sobie fajną aplikację na telefon do tego. Bardzo prosta w użyciu i naprawdę działa https://www.target.com.pl/dr-kwiatek/
A jeśli nie znajdziesz tam swojej rośliny to zawsze możesz wysłać do nich zdjęcie i Tobie pomogą
Jeśli masz problem ze zdiagnozowaniem choroby albo szkodnika ściągnij sobie fajną aplikację na telefon do tego. Bardzo prosta w użyciu i naprawdę działa https://www.target.com.pl/dr-kwiatek/
A jeśli nie znajdziesz tam swojej rośliny to zawsze możesz wysłać do nich zdjęcie i Tobie pomogą
Re: Kolcowój - zmiany na liściach
Dzień dobry,
z moją Goji to samo...
Czy Wy doszliście co to było i jak to zwalczać ?
Pzdr
Paweł
z moją Goji to samo...
Czy Wy doszliście co to było i jak to zwalczać ?
Pzdr
Paweł
Re: Kolcowój - choroby i szkodniki
Dzień dobry,
To mój pierwszy post na forum, a już odkopuję starsze wątki...
Mam problem z moimi krzakami jagody goji (kolcowojem chinskim). Problem jest identyczny jak u użytkowników scaza i klaudiia. Wycieczki po różnych sklepach ogrodniczych nie pomogły. Stosowanie różnych preparatów póki co nie przyniosło efektu. Szkoda mi pozbywać się roślin, a podejrzewam, że kupując nowe, te również złapią "zarazę".
Czy udało się Wam ustalić co to za grzyb/szkodnik/choroba? A może teraz będzie ktoś kto pomoże mi(nam) rozwiązać problem...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
To mój pierwszy post na forum, a już odkopuję starsze wątki...
Mam problem z moimi krzakami jagody goji (kolcowojem chinskim). Problem jest identyczny jak u użytkowników scaza i klaudiia. Wycieczki po różnych sklepach ogrodniczych nie pomogły. Stosowanie różnych preparatów póki co nie przyniosło efektu. Szkoda mi pozbywać się roślin, a podejrzewam, że kupując nowe, te również złapią "zarazę".
Czy udało się Wam ustalić co to za grzyb/szkodnik/choroba? A może teraz będzie ktoś kto pomoże mi(nam) rozwiązać problem...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Re: Zmiany na liściach jagody goji
Pasożyty na goji. Czerniejące narośla na liściach, w środku widoczny bezbarwny materiał - niczym skrzek i przezroczyste szybko biegające stworzenia -tyle zdołałem ustalić pod mikroskopem. Co to jest i jak zwalczać?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 lip 2024, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Goja -zmiany na liściach
To efekt aktywności roztocza Aceria kuko (Kishida), mam ten sam problem.
Też szukam sposobu na zwalczanie.
Tak więc ponawiam/odświeżam pytanie