Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

Post »

Wando, :wit
Mój ogród jest bardzo kolorowy nawet powiedziałabym pstrokaty, co zrobić jak podobają mi się wszystkie róże, dla stonowania tych pstrych kolorków dosadzam hortensje bukietowe i przez pewien czas jest trochę bieli. Summer Song lubię nie tylko za jej kolorek , ale forma kwiatu jest ciekawa
taka filiżaneczka. Zbliżony kolorek do Summer Song ma Róża rabatowa GEBRUDER GRIMM , tylko jej kwiaty w trakcie przekwitania wybarwiają się,
ale to ma swój urok, może ją masz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu moja Kurfurstin Sophie nie ma więcej jak 80cm, pokrój ma ładny wzniesiony, rośnie dość szeroko więc do Rhapsody pasuje jak ulał, w razie co przykryje jej gołe nóżki. Zamówiłaś ciemniejsze, Kurfurstin jaśniutka, powinno grać.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Dostałam zawrotu głowy od tych piękności u ciebie :D Rapsody in blue wyjątkowo dorodna,widać kocha to miejsce u ciebie.
U mnie też jeden Abraham Darby sadzony jesienią ma czarne pędy ale coś tam odbija mu poniżej.. już go traciłam w przeszłości. Stare róże też są chyba do wykopu... ale jeszcze poczekam z tym. Super jest ta NN kameleon bo masz 2 różę w jednej :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu cudne kwitnienia z Rhapsody jestem bardzo zadowolona .Też luybię mieć kolorowo i nie patrzę czy coś pasuje czy nie .Teraz mam na tej rabacie z Rhapsody Czarną Madonnę [czerwień] różową z malusimi kwiatkami Heavenly Pink, kremową Bordure champagne czyli wszystko pasuje do reszty :wink: a jak nie to sie dopasuje :;230 Summer song cudna a Gebruder Grimm oddałam w dobre ręce z powodu zaboru ogródka .Chciałabym jeszcze oddać w dobre ręce marudę Maritim, Lavender Lassie,wielką Angelę kłopot w wielkimi różami a miejsca na nie nie mam ;:222 Miłej niedzieli Wandziu ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, cieplutko pozdrawiam ;:167
Dawno mnie nie było na forum, myślałam że jako jako emerytka, będę miała na wszystko czas a tu klops! wiecznie mi go brakuje :;230
Na rabatkach też mam przysłowiowy ,,groch z kapustą'' ale tym sie nie przejmuje. Ponad półtorej miesiąca u nas nie było deszczu ,,SAHARA''
W piątek troszkę polało ale beczkę napełniło do połowy , posiłkuję się kranówą :(
Róza Maritim w tym roku od 10 lat ładnie zakwitła, fotka troszkę zamglona ,jutro zrobię nowe . Nie wstawiam dużo fotek bo teraz nie mam czasu bawić sie z przeróbką zdjęć na odpowiedni format.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochane Wszystkie miłośniczki róż i ogrodów ;:167 nie będę wymieniała z imienia bo nie chciałabym kogoś pominąć, choć was osobiście nie znam ,ale Was lubię jak wygospodaruje troszeczkę czasu to się odezwę . Pa :wit

Obrazek

Daysy, ;:167 róże które mi poleciłaś choć malutkie ale ślicznie kwitną, Księżniczka Walii ;:333 Piątkowa ulewa im nie zaszkodziła. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wandziu ;:196 u mnie chyba 4 lata temu tak cudnie zakwitł Maritim nawet wlazł na pergolę do LO .Potem zmarzł i już nie chciał się wspinać tylko z parteru patrzył .W tym roku zakwitł jak na razie dwoma kwiatami długo się trzymają.Czasem zdarzają sie takie marudy . U mnie też delikatnie podlało tak ze dzisiaj już musiałam podlewać .No co Ty na emeryturze wcale nie ma czasu i wiecznie brakuje :;230 bo też pracujemy wolniej to jest to .Cudne widoczki ;:167 ;:167 ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Niesamowicie kwitną Twoje róże ;:215 Fantastyczny widok!
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”