Identyfikacja róż - część 6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 6
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bobka dziękuję te dwie co opisujesz to by się zgadzały z moim zakupem tak je opisze a reszta możliwe że nazwy nie takie jak ja opisuje mam na górce jeszcze starsze i mogłam pomylić wszystko,a mogło mi przyjść z niewłaściwą nazwą Edenkę poznam bo moja ulubiona i Pałace i ole dobrze pisze nazwę to też szczególna mojemu sercu,dzięki jeszcze raz.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Wanda7, tak chyba taki sam kartonik miałam, zupełnie się nie spodziewałam takiej drobnokwiatowej czerwonej, ale cieszę się, że w ogóle urosła i zakwitła
Może to Scarlet Meidiland?...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
A wiesz, że możesz mieć rację. Poczytałam przed chwilą w necie i jakby się wszystko zgadza. Muszę tylko sprawdzić, czy moja ma pędy "mocno kolczaste". Tylko zastanawiam się, jak ją prowadzić. Piszą, że to róża okrywowa, ale pędy potrafią być długie na dwa metry. Czy dałoby się w takim razie prowadzić ją jako pnącą przy podporze?
Jeśli chodzi o kolce, to moja jakoś bardzo dużo nie ma, może to jednak jakaś inna odmiana… reszta opisu się zgadza
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Moja to samo. Prawie wcale kolców, ale co do reszty wszystko jak w opisach. Może z tymi kolcami ktoś się po prostu pomylił?