Mój mały zakątek kwiatów cz.2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały zakątek kwiatów cz.2
Ja znów przychodzę do Ciebie w odwiedziny. Puk...puk,,,
Widzę, że masz Teresko waniliową różyczkę. Czy to jest angielka Vanessa Bell? Właśnie ją kupiłam. Dorotka pisałą u mnie, że ona nie rośnie u niej za bardzo wzwyż. A jak zachowuje się u Ciebie? Ila lat rośnie w Twoim ogródku?
Widzę, że masz Teresko waniliową różyczkę. Czy to jest angielka Vanessa Bell? Właśnie ją kupiłam. Dorotka pisałą u mnie, że ona nie rośnie u niej za bardzo wzwyż. A jak zachowuje się u Ciebie? Ila lat rośnie w Twoim ogródku?
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam i dziękuję za pamięć , postaram się częściej coś skrobnąć, bo czytam wszystkie wasze posty, u mnie nic ciekawego się nie urodziło , prócz kilku nowych piwonii i liliowców , róż brak jeśli Was nie znudzą to wstawię kilka róż, z 2022 roku.
Rabatówka Lionsy. Angela i inne

roza Domaine de Chantilly

Chipendale Gold

Parky

Rabatówka Lionsy. Angela i inne

roza Domaine de Chantilly

Chipendale Gold

Parky

Witaj Teresko!
Różyczki piękne,szczególnie te zmoczone.
Miłego wieczoru.
Różyczki piękne,szczególnie te zmoczone.

Miłego wieczoru.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Teresko, wcale nas nie zanudzasz, a wręcz mamy niedosyt różanych piękności
Też nic nie zamówiłam tej jesieni. Zobaczymy jaka oferta będzie na wiosnę, bo u mnie miejsce na róże zawsze się musi znaleźć
Róża Domaine de Chantilly bardzo w moim guście

Róża Domaine de Chantilly bardzo w moim guście

- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Teresko
Piękne te Twoje królowe.
Bardzo spodobała mi się chipendale gold choć inne tež piękne.
Teraz nastają zimowe klimaty to i więcej czasu będzie na forum bo tak to ogród i zabezpieczanie roślin przed zimą było.
Pozdrawiam.
Piękne te Twoje królowe.
Bardzo spodobała mi się chipendale gold choć inne tež piękne.
Teraz nastają zimowe klimaty to i więcej czasu będzie na forum bo tak to ogród i zabezpieczanie roślin przed zimą było.
Pozdrawiam.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przychodzę do "Małego zakątka kwiatów'" z rewizytą i co widzę?
Róże - dużo róż
Już się cieszę
Róże - dużo róż

Już się cieszę

Piękne te Twoje różyczki,wielka szkoda,że u mnie już nie ma miejsca.
U nas biało,wczoraj sypało śniegiem cały dzień.Ciekawe jak długo poleży.??
Fajnej niedzieli.

U nas biało,wczoraj sypało śniegiem cały dzień.Ciekawe jak długo poleży.??
Fajnej niedzieli.

-
- 200p
- Od: 15 mar 2020, o 16:37
Cudne róże, będę obserwować, bo jest to coś co lubię najbardziej.
Ciekawie wygląda Domaine de Chantilly i Chippendale Gold- czy duże krzaczki rosną?
Życzę miłej niedzieli.

Życzę miłej niedzieli.

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witajcie
danuta z -Danusiu w tym roku trochę zaniedbałam róże , podobało mi się dużo bylin, kupiłam nowe 2 hortensje drzewiaste zawsze to coś nowego, liliowce , irysy czyli mały bałagan w ogrodzie
dorotko 350 - chciałabym jeszcze dokupić kilka róz austina , bo one u mnie dobrze rosną i nie sprawiają kłopotu też czekam co teraz na wiosnę pokażą szkółki , Ty masz teraz dużo miejsca i super
ewita - róze to nie wszystko , zobacz jakie piękne są piwonie następnym razem zacznę wątek od wiosny ,zobaczysz nie tylko królewne są piękne
any 57 - dziękuję za wizytę , róż i nie tylko ich u mnie dużo zapraszam
Emi128 witam nową koleżankę różaną u mnie ich w ogrodzie nie brakuje , ale nie tylko , zapraszam do częstszego odwiedzania
Teraz parę zdjęć z ogrodu , tak jak pisałam od następnego razu będę pokazywać od wiosny nie tylko róże zapraszam

danuta z -Danusiu w tym roku trochę zaniedbałam róże , podobało mi się dużo bylin, kupiłam nowe 2 hortensje drzewiaste zawsze to coś nowego, liliowce , irysy czyli mały bałagan w ogrodzie

dorotko 350 - chciałabym jeszcze dokupić kilka róz austina , bo one u mnie dobrze rosną i nie sprawiają kłopotu też czekam co teraz na wiosnę pokażą szkółki , Ty masz teraz dużo miejsca i super

ewita - róze to nie wszystko , zobacz jakie piękne są piwonie następnym razem zacznę wątek od wiosny ,zobaczysz nie tylko królewne są piękne

any 57 - dziękuję za wizytę , róż i nie tylko ich u mnie dużo zapraszam

Emi128 witam nową koleżankę różaną u mnie ich w ogrodzie nie brakuje , ale nie tylko , zapraszam do częstszego odwiedzania

Teraz parę zdjęć z ogrodu , tak jak pisałam od następnego razu będę pokazywać od wiosny nie tylko róże zapraszam

- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Tereniu
Wiem, że piwonie i inne kwiatki czy drzewa są piękne ale u mnie w
zawsze róże będą na pierwszym miejscu.
Od nich zaczęła się moja przygoda z ogrodem, pierwszą pnącą Exelsę i wielkokwiatową Casanovę dostałam od teściowej i to były róże, które na pobudowlanej ziemi rosły mimo mojego wtedy braku wiedzy.
Mimo, że Exelsę często dopadał mączniak i raz tylko kwitła to była to róża nie do zdarcia pomimo częstych przemarznięć, zawsze ładnie odbijała w następnym sezonie.
Pokazujesz piękne wspomnienia różane.
Wiem, że piwonie i inne kwiatki czy drzewa są piękne ale u mnie w

Od nich zaczęła się moja przygoda z ogrodem, pierwszą pnącą Exelsę i wielkokwiatową Casanovę dostałam od teściowej i to były róże, które na pobudowlanej ziemi rosły mimo mojego wtedy braku wiedzy.
Mimo, że Exelsę często dopadał mączniak i raz tylko kwitła to była to róża nie do zdarcia pomimo częstych przemarznięć, zawsze ładnie odbijała w następnym sezonie.
Pokazujesz piękne wspomnienia różane.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lionsy urosły Ci aż tak wysokie, czy to tylko na zdjęciu tak wygląda? Moje w zasadzie są białe, jedynie w półrozkwicie pokazują w środku trochę miodowego koloru i właśnie w tej fazie podobają mi się najbardziej.
U Ciebie to morze jasnoróżowego kwiecia wygląda naprawdę świetnie. Trzeba było chyba na nie czekać dobrych parę lat?
U Ciebie to morze jasnoróżowego kwiecia wygląda naprawdę świetnie. Trzeba było chyba na nie czekać dobrych parę lat?
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Cudne wspomnienia minionego sezonu, serce się raduje na takie widoki. Macie rację, że "różany zamarł", ale to chyba tylko chwilowa niemoc. Sezon nie był zbyt udany dla róż w wielu ogrodach, trudno więc pisać o czymś czego w zasadzie nie było, ogród to nie tylko róże i warto też to zauważyć.
Mając na uwadze, że przyszły sezon otwiera przed nami nowe nadzieje to jest nadzieja na powrót wszystkich maruderów do działu, mam na uwadze również siebie
Kocham Was, tylko nie umiem sobie zorganizować czasu od kiedy jestem na emeryturze, za dużo chciałabym zrobić w ogrodzie i nie tylko. Praca jednak dyscyplinowała mnie do lepszej organizacji, to piszę ku przestrodze dla tych, którzy piszą o wolnym czasie emerytów
Agnieszko spokojnych świąt Bożego Narodzenie i wspaniałego Sylwestra życzę oraz udanego nowego ogrodowego sezonu.
Mając na uwadze, że przyszły sezon otwiera przed nami nowe nadzieje to jest nadzieja na powrót wszystkich maruderów do działu, mam na uwadze również siebie

Kocham Was, tylko nie umiem sobie zorganizować czasu od kiedy jestem na emeryturze, za dużo chciałabym zrobić w ogrodzie i nie tylko. Praca jednak dyscyplinowała mnie do lepszej organizacji, to piszę ku przestrodze dla tych, którzy piszą o wolnym czasie emerytów

Agnieszko spokojnych świąt Bożego Narodzenie i wspaniałego Sylwestra życzę oraz udanego nowego ogrodowego sezonu.
-
- 100p
- Od: 11 gru 2022, o 20:55
Witaj Teresko.
Jestem nowym uczestnikiem forum. Zaciekawił mnie twój ogród bo jest piękny i posiadasz rośliny które i ja po trochu kolekcjonuję. Lubię bioróżnorodność w ogrodzie dla owadów i zwierząt, żeby cały sezon coś się działo. Mam różne byliny, roślinki łąkowe i cieniolubne takie jak różne rodzaje host, paproci, epimedium, hortensji, cyklameny, bożykwiaty, psizęby itd. Zauważyłam, że Ty też je posiadasz więc miło mi będzie podglądać je w twoim ogrodzie. Co roku na coś innego choruję w ogrodzie. Był czas i na liliowiec. Widzę że masz ładną kolekcję. Moje jeszcze stosunkowo młode. W tamtym roku pod wpływem różanego forum u "dorotka350" zachorowałam na austinki. Oczywiście zaszalałam i teraz młodych róż z rabatówkami Kordesa mam ok 70. Na widoki jakie są u ciebie i Dorotki będę musiała poczekać kilka lat bo ziemia u mnie słaba. Czekając na wiosnę przymierzam się w tym roku do nabycia paru peonii. Ty masz pokaźną kolekcję więc liczę, że może mi coś podpowiesz. Posiadam 3 krzaki takich starych babcinych ale chciałabym coś z serii ITOH półpełnych. Czy masz jakieś szybko rosnące i obficie kwitnące? Preferuję kolory pastelowe. Z tego co się orientowałam to ITOH Barthzella ma dobre opinie. Niestety jest żółta a tego koloru (prócz wiosennych kwiatów) nie preferuję. Z przyjemnością będę śledziła losy twojego ogrodu w tym roku.
Pozdrawiam Gośka
Jestem nowym uczestnikiem forum. Zaciekawił mnie twój ogród bo jest piękny i posiadasz rośliny które i ja po trochu kolekcjonuję. Lubię bioróżnorodność w ogrodzie dla owadów i zwierząt, żeby cały sezon coś się działo. Mam różne byliny, roślinki łąkowe i cieniolubne takie jak różne rodzaje host, paproci, epimedium, hortensji, cyklameny, bożykwiaty, psizęby itd. Zauważyłam, że Ty też je posiadasz więc miło mi będzie podglądać je w twoim ogrodzie. Co roku na coś innego choruję w ogrodzie. Był czas i na liliowiec. Widzę że masz ładną kolekcję. Moje jeszcze stosunkowo młode. W tamtym roku pod wpływem różanego forum u "dorotka350" zachorowałam na austinki. Oczywiście zaszalałam i teraz młodych róż z rabatówkami Kordesa mam ok 70. Na widoki jakie są u ciebie i Dorotki będę musiała poczekać kilka lat bo ziemia u mnie słaba. Czekając na wiosnę przymierzam się w tym roku do nabycia paru peonii. Ty masz pokaźną kolekcję więc liczę, że może mi coś podpowiesz. Posiadam 3 krzaki takich starych babcinych ale chciałabym coś z serii ITOH półpełnych. Czy masz jakieś szybko rosnące i obficie kwitnące? Preferuję kolory pastelowe. Z tego co się orientowałam to ITOH Barthzella ma dobre opinie. Niestety jest żółta a tego koloru (prócz wiosennych kwiatów) nie preferuję. Z przyjemnością będę śledziła losy twojego ogrodu w tym roku.
Pozdrawiam Gośka
Pozdrawiam Gośka
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Przepięknie kwitnące krzewy różane,las róż
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę

Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę