Hosty - choroby i szkodniki i ich zwalczanie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosty - szkodniki i ich zwalczanie.
Uwaga, znów się pojawiły - Karate idzie w ruch!
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 lut 2019, o 12:27
Hosty a pędraki
Witam ....mam pytanie. Czy pędraki zjadają ,atakują system korzeniowy hosty? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Hosty - szkodniki i ich zwalczanie.
Cała odpowiedź Andrzeja - paco jest tutaj viewtopic.php?p=2076461#p2076461paco pisze:Tak, ale jedynie są one szkodliwe, gdy jest ich zbyt duża ilość - albo inaczej mówiąc, gdy jest to plaga pędraków..
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: coś zżera liście - pomocy
O hostach mamy cały osobny dział forum tutaj https://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=40
Problem z jakim się zmagasz to w dużej części faktycznie ślimaki poczytasz o tym też tam,
ale czy nie było u Ciebie gradu? Mam wrażenie,ż e te liście są stłuczone przez grad.
Problem z jakim się zmagasz to w dużej części faktycznie ślimaki poczytasz o tym też tam,
ale czy nie było u Ciebie gradu? Mam wrażenie,ż e te liście są stłuczone przez grad.
- krysp50
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
Re: Hosty - choroby i szkodniki i ich zwalczanie.
Nie wiem czy w odpowiednim wątku - w razie gdyby nie to proszę przenieść do odpowiedniego.
W piątek było załamanie pogody : burza, silny wiatr i deszcz oraz najgorsze: 10 minut gradu. Zdjęcia zrobiłam w poniedziałek i tak wyglądają niektóre hosty po "ataku".
Moje pytanie brzmi: czy zrobić jakiś oprysk profilaktyczny i co z uszkodzonymi liśćmi - usunąć ???
Niektórym to byłyby prawie wszystkie

W piątek było załamanie pogody : burza, silny wiatr i deszcz oraz najgorsze: 10 minut gradu. Zdjęcia zrobiłam w poniedziałek i tak wyglądają niektóre hosty po "ataku".
Moje pytanie brzmi: czy zrobić jakiś oprysk profilaktyczny i co z uszkodzonymi liśćmi - usunąć ???
Niektórym to byłyby prawie wszystkie

Pozdrawiam Krystyna