Ketmia i jej zielony zakątek
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ketmia i jej zielony zakątek
Elu wszystkie róże mi się podobają, Eden Rose zawsze podziwiam. Chyba mam nieco dziwny gust, bo najbardziej lubię właśnie pustaczki. U Ciebie zawsze mam czym się zachwycać.
Każda ogrodniczka musi posadzić ciekawe rośliny, a potem się rozczarowuje. Hortensje ogrodowe niestety należą do tego typu. Też próbowałam i się wyleczyłam. Bukietowe nie czarują kolorami, ale nie zwodzą, zawsze mają piękne kwiaty.
Trawy z Twoich nasion zbudowały piękne kępy. Muszę je pokazać, może jutro słońce pozwoli na przyzwoite zdjęcia. U synowej, na dobrej glebie są ogromne.
Dużo dobrych chwil na ogrodowe przyjemności.
Każda ogrodniczka musi posadzić ciekawe rośliny, a potem się rozczarowuje. Hortensje ogrodowe niestety należą do tego typu. Też próbowałam i się wyleczyłam. Bukietowe nie czarują kolorami, ale nie zwodzą, zawsze mają piękne kwiaty.
Trawy z Twoich nasion zbudowały piękne kępy. Muszę je pokazać, może jutro słońce pozwoli na przyzwoite zdjęcia. U synowej, na dobrej glebie są ogromne.
Dużo dobrych chwil na ogrodowe przyjemności.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ela....znowu się pogubiłam w tym Twoim kwiecistym ogrodzie, róże u Ciebie kwitną prawie nieustannie, zaglàdając i czytając opisy mam ochotę zrobić u siebie różany remanent.
Mam posadzone przy tarasie takie które rosną jak pnące i to mi robi ogólny bałagan, jesień już zaczyna chyba tuptać do nas więc mam plan przesadzeniowy.
pozdrawiam
Mam posadzone przy tarasie takie które rosną jak pnące i to mi robi ogólny bałagan, jesień już zaczyna chyba tuptać do nas więc mam plan przesadzeniowy.
pozdrawiam
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Nie odzywam się, bo walczę ze zdjęciami w wątku. Fotosik nie chce ode mnie pieniędzy za transfer i wysyła powiadomienia, że kończą mi się limity. Mam wątpliwości, czy hosting na fotosiku w ogóle ma sens.
NIe mogę zapłacić przez dotpay, oni nie odpisują. Zaczęłam się powoli przenosić ze zdjęciami na inne konto
Jeśli chodzi o róże, Krysiu, to je trochę zaniedbałam i nie przycięłam wszystkich w terminie. Tych rabatówek mam tyle, że czasem nie ogarniam ;), a nie tnę gdy pada deszcz, więc miałam sporą przerwę. Teraz idzie upał, tak bym chciała popracować w ogrodzie w godziwych warunkach ;). Borówka obrodziła, muszę zbierać, bo sama spada .
Z róż w tym sezonie bardzo dobrze radzi sobie 'Roselina'. Już w zeszłym roku zaczęłam cenić tę róże. I bardzo fajna i niezmordowana jest 'Ghita Rennessance'. Z 'Biennenweide Weiss' prawdopodobnie się pożegnam, nie kwitnie tyle ile oczekiwałam. Może mieć za mało słońca. Róże 'Neon' też nie u mnie.
Cieszę się, Soniu, że trawy takie udane Ja też je lubię za ich niezawodność i ładny pokrój. Niestety nie mam pewności, co to za odmiana A czy wielosiły zakwitły?
U mnie wyrosły białe firletki i teraz czekam, aż mi zakwitną w przyszłym roku . Oczywiście mam całą masę nasion orlai
Wstawiam parę zdjęć robionych komórką. Mam nadzieję, że długo będą widoczne
'Bobo'
'Polestar'
'Vanille Fraise'
'Flirt'
'Roselina'
Mój najnowszy nabytek, bodziszek Rozanne z żeniszkami mojego siewu i niecierpkami
NIe mogę zapłacić przez dotpay, oni nie odpisują. Zaczęłam się powoli przenosić ze zdjęciami na inne konto
Jeśli chodzi o róże, Krysiu, to je trochę zaniedbałam i nie przycięłam wszystkich w terminie. Tych rabatówek mam tyle, że czasem nie ogarniam ;), a nie tnę gdy pada deszcz, więc miałam sporą przerwę. Teraz idzie upał, tak bym chciała popracować w ogrodzie w godziwych warunkach ;). Borówka obrodziła, muszę zbierać, bo sama spada .
Z róż w tym sezonie bardzo dobrze radzi sobie 'Roselina'. Już w zeszłym roku zaczęłam cenić tę róże. I bardzo fajna i niezmordowana jest 'Ghita Rennessance'. Z 'Biennenweide Weiss' prawdopodobnie się pożegnam, nie kwitnie tyle ile oczekiwałam. Może mieć za mało słońca. Róże 'Neon' też nie u mnie.
Cieszę się, Soniu, że trawy takie udane Ja też je lubię za ich niezawodność i ładny pokrój. Niestety nie mam pewności, co to za odmiana A czy wielosiły zakwitły?
U mnie wyrosły białe firletki i teraz czekam, aż mi zakwitną w przyszłym roku . Oczywiście mam całą masę nasion orlai
Wstawiam parę zdjęć robionych komórką. Mam nadzieję, że długo będą widoczne
'Bobo'
'Polestar'
'Vanille Fraise'
'Flirt'
'Roselina'
Mój najnowszy nabytek, bodziszek Rozanne z żeniszkami mojego siewu i niecierpkami
- cyma2704
Elu śliczny różowy żeniszek. Miałam kiedyś, ale był jakiś wyblakły.
Z bodziszka Rozanne na pewno będziesz zadowolona, kwitnie do mrozów.
Róże już cieszą kwiatami.
Borówki masz cudne. U mnie tylko jedna w gruncie, cztery w donicach, więc raczej radość dla dzieciaków i dla nas do podjadania.
Wielosił kwitnie do tej pory.
Zrezygnowałam z przetrzymywania zdjęć na hostingu. Kontakt z F. tragiczny. Jak masz miejsce, to najlepiej zdjęcia mieć na dysku, albo na zewnętrznym. Chyba wiesz, że na forum można wtedy przez F. wrzucać bezpłatnie.
Miłej niedzieli.
Z bodziszka Rozanne na pewno będziesz zadowolona, kwitnie do mrozów.
Róże już cieszą kwiatami.
Borówki masz cudne. U mnie tylko jedna w gruncie, cztery w donicach, więc raczej radość dla dzieciaków i dla nas do podjadania.
Wielosił kwitnie do tej pory.
Zrezygnowałam z przetrzymywania zdjęć na hostingu. Kontakt z F. tragiczny. Jak masz miejsce, to najlepiej zdjęcia mieć na dysku, albo na zewnętrznym. Chyba wiesz, że na forum można wtedy przez F. wrzucać bezpłatnie.
Miłej niedzieli.
- Ketmia
No właśnie nie wiedziałam, ale właśnie przed chwilą prześledziłam, że większość użytkowników tak robi
Czyli jednak nie pomyliłam się co do możliwości wielosiła
Czyli jednak nie pomyliłam się co do możliwości wielosiła
- cyma2704
Dwa wielosiły kwitną od 25 czerwca, jeszcze kilka kwiatów widać.
Elu dziewczyny przez kilkanaście lat korzystają z bezpłatnego F. i żadne zdjęcie nie przepadło.
Miłego świętowania w cieniu.
Elu dziewczyny przez kilkanaście lat korzystają z bezpłatnego F. i żadne zdjęcie nie przepadło.
Miłego świętowania w cieniu.
- Ketmia
Soniu, chyba to jest metoda Też ją zacznę stosować, skoro Fotosik nie chce moich pieniędzy...
Ja już po spacerze z psami. W lesie było cieniście i całkiem do wytrzymania. Pozdrawiam świątecznie
Ja już po spacerze z psami. W lesie było cieniście i całkiem do wytrzymania. Pozdrawiam świątecznie
- Ketmia
Sezon 2024
Zmniejszyłam. Iwona viewtopic.php?p=6446132#p6446132
Witajcie w nowym sezonie Tak jakoś ciężko w tym roku szło mi rozpoczęcie sezonu forumowego, bo pracy dużo i to niekoniecznie w ogrodzie.
Ale jestem wreszcie i zamierzam kontynuować wątek Zima była łagodna i widzę, że wszystko przetrwało, mimo tego że nie kopczykowałam róż i niczego nie osłaniałam.
Teraz odgracam mój zakątek i oczywiście dokupuję to i owo.
To niesamowite, ale wszystkie wiosenne kwiaty kwitną praktycznie jednocześnie. Ciepło przyszło wyjątkowo dynamicznie i możemy cieszyć się majową pogodą na początku kwietnia.
- cyma2704
Gdzieś już kawałek Twojej wiosny widziałam. Teraz czekamy na zdjęcia tutaj, zawsze masz ładne drobnocebulowe.
Słonecznego weekendu Elu.
Słonecznego weekendu Elu.