Pomidor czarny, granatowy, fioletowy Cz.1
- Rowerzysta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2020, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidor czarny, granatowy, fioletowy
Cały dzień się zastanawiam jak ten Czekista powinien wyglądać. U mnie część pomidorów wygląda jak u Kamila, a część nieco wydłużona. Nasiona zebrałem chyba z tego bardziej wydłużonego.
Pomidorek SGT mnie zaciekawił. Muszę rozejrzeć się za nim, albo czymś podobnym.
Pomidorek SGT mnie zaciekawił. Muszę rozejrzeć się za nim, albo czymś podobnym.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym sezonie nie uprawiałam SGT właściwego , ale dla oka to piękny
pomidorek . Azotu dostał za dużo i dlatego potasu niedobór .
Piękny pomidor to też Afternoon Delight .
pomidorek . Azotu dostał za dużo i dlatego potasu niedobór .
Piękny pomidor to też Afternoon Delight .
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
A masz jakieś podejrzenia?
Szukajka dała wskazania na "Blue Green, Blue Beauty, Lucid Gem, Amethyst Jewel, Sgt. Pepper"
Szukajka dała wskazania na "Blue Green, Blue Beauty, Lucid Gem, Amethyst Jewel, Sgt. Pepper"
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
Trzeba czekać do wybarwienia .
Kasiu , ile gron zawiązał ?
Kasiu , ile gron zawiązał ?
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
Nasionka podpisane Bosqe blue plum, ale to raczej nie ta odmiana. Może jakieś zaplątane nasionko z innej bo mam tylko ten jeden krzaczek w donicy bo późno siany a właściwie to bardzo długo wschodził i ma w tej chwili jedno grono i na drugim jednego pomidorka.
Sprawdziłam w swoich zapasach, mam jeszcze 2 nasionka więc wysieję na następny sezon żeby sprawdzić czy wyrośnie to samo, pod warunkiem że wykiełkują.
Deltoro to chyba żaden z tych ,nie wiem czy to widać ale mój jest dość mocno spłaszczony i żebrowany. Jak dojrzeje to jeszcze raz wrzucę fotki, dziękuję Wam za zainteresowanie.
Sprawdziłam w swoich zapasach, mam jeszcze 2 nasionka więc wysieję na następny sezon żeby sprawdzić czy wyrośnie to samo, pod warunkiem że wykiełkują.
Deltoro to chyba żaden z tych ,nie wiem czy to widać ale mój jest dość mocno spłaszczony i żebrowany. Jak dojrzeje to jeszcze raz wrzucę fotki, dziękuję Wam za zainteresowanie.
-
Zapytałam o to ile gron bo podobne rozbudowane grono miałam na Ametyst Jewel .
Wyżej już nie dał rady i tylko 2 czy 3 owoce .
Wyżej już nie dał rady i tylko 2 czy 3 owoce .
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Przeszukiwałem neta wg obrazu i te co wypisałem, najbardziej pasowały. Teraz widzę, że SGT. Pepper ma dziubek i nie pasuje do pozostałych
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
- leszkat76
Trochę się pomyliłam, przejrzałam stare zdjęcia i ten pomidor nie z długo kiełkującego nasionka był tylko z pomidorka który zmarzł i ruszył z kikuta który został.
Teraz krzaczek stoi w cieniu i barwa owoców inna niż w pełnym słońcu, bardzo ciemna.
Cały krzak.
Pomidor z drugiego grona.
Pomidorek który długo kiełkował też jest dla mnie zagadką. Podpisany Indische Fleisch, powinien być zwykły, ciemny jak inne tego typu a jest mocno pasiasty.
Pomyślałam że może to Black zebra?
Podobny do Berkeley tie Die, ale inny pokrój krzewu.
Tu z Berkeley tie Die Pink.
Teraz krzaczek stoi w cieniu i barwa owoców inna niż w pełnym słońcu, bardzo ciemna.
Cały krzak.
Pomidor z drugiego grona.
Pomidorek który długo kiełkował też jest dla mnie zagadką. Podpisany Indische Fleisch, powinien być zwykły, ciemny jak inne tego typu a jest mocno pasiasty.
Pomyślałam że może to Black zebra?
Podobny do Berkeley tie Die, ale inny pokrój krzewu.
Tu z Berkeley tie Die Pink.
-
- 200p
- Od: 14 sty 2022, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś opiszę dwie odmiany i moje wnioski
Purple Russian
Odmiana często zachwalana za granicą za dobry smak. Owoc jajowaty o wadze 70g, kilka sztuk złapało swz jak to bywa w typie takich pomidorów często.
Plon średni, dość wczesny w porównaniu z innymi odmianami. Smak? Jest naprawdę smaczny, typowy smak dobrego pomidora, myślę dać mu szansę kiedyś.
Violet noir
Owoc w typie prawie befsztyk, pierwsze grono grupo ponad 1kg, najlepiej zawiązał ze wszystkich odmian. Smak? Hmm dziwny, nie jadłem pomidora z takim posmakiem, nie wiem do czego porównać, dość oryginalny.
Mam jeszcze chyba 7-8 odmian w kolorze Purple w tym sezonie ale czekam na pierwsze owoce ciągle.
Purple Russian
Odmiana często zachwalana za granicą za dobry smak. Owoc jajowaty o wadze 70g, kilka sztuk złapało swz jak to bywa w typie takich pomidorów często.
Plon średni, dość wczesny w porównaniu z innymi odmianami. Smak? Jest naprawdę smaczny, typowy smak dobrego pomidora, myślę dać mu szansę kiedyś.
Violet noir
Owoc w typie prawie befsztyk, pierwsze grono grupo ponad 1kg, najlepiej zawiązał ze wszystkich odmian. Smak? Hmm dziwny, nie jadłem pomidora z takim posmakiem, nie wiem do czego porównać, dość oryginalny.
Mam jeszcze chyba 7-8 odmian w kolorze Purple w tym sezonie ale czekam na pierwsze owoce ciągle.
Kasiu, może to Sart Roloise? Poglądowo link https://www.tomatofifou.com/en/produit/sart-roloise/
Anna
- leszkat76
Bardzo podobny jak tylko dojrzeje to wrzucę fotę, na razie bez zmian. A z tych pasiaków to myślę że ten jaśniejszy to zwykły Berkeley tie Die.
- leszkat76