A ja się wcale nie muszę śpieszyć w tym roku. Moje Złota Wolicy na razie mają czas minimum do 28 sierpnia.Mam też Rosario i też dopiero na wrzesień. Teraz się wściekłem na ślimaki.
Walczę zawzięcie o każdego arbuza
Ten co tego nie przerabia, to nie wie co to znaczy!
Co wieczór idę i owijam folią bąbelkową zawiązki a rano je odwijam, do tej pory tak chroniłem 5 zawiązek, dziś kolejnie 8, na te mniejsze zakładam takie torebki z folii bąbelkowej. Nie podaruję sku...om, zniszczyły mi jjuż kilka zawiązek i przegryzły mi 3 pędy.
Ale i tak tego arbuza będę w tym roku jadł albo zjem wszystkie te ślimaki, albo tego arbuza!
Moje Janosiki gruntowe sobie spokojnie zaczynają zakwitać, jedynie szkodam i Crimsona Sweet, bo zaczyna kwitnąć ale na niego mam chyba już małe szanse. Ale co tam!
Na ZW mam tak na oko z tego co w buszu widzę, 5 większych kulek, nie bądą to duże arbuzy ale takie na 3kg mam prognozy. Generalnie jak widać nie brakuje mi atrakcji.
Rowerzysta, zrobiłem jak pisałeś, na razie arbuz z dziurą rośnie!Zobaczymy na ile da radę, jego też owijam na noc folią przed "rudzielcami"!