Muszę w końcu dać znać, że jestem
Nic złego się nie dzieje, po prostu nie mam czasu - budowlańcy dom postawili i teraz pracuję po 10 godz. dziennie by go wykończyć, a termin napięty.
Myślę, że w październiku wrócę już do rytmu emeryta
Czasami zachodzę na ogród po 18/19tej a dziś nawet wyskoczyłem do lasu by nawdychać się świeżego powietrza (kładzenie i szlifowanie gładzi dało popalić)
Miałem tylko pospacerować, ale na wszelki wypadek wziąłem łubiankę i dobrze, że dno miała wyłożone papierową torbą
Jadziu -
burgundy iceberg dalej pokazuje swe piękno, przy niej
olimpic palace no i jak wspominam twe róże to nie może zabraknąć
twiggy oraz księciunia
O tak
Jolka - mieliśmy sadzonki gwiaździstych floksów i jako tako rosły. Dobrze że pozbierałem nasiona i wysiałem ich więcej. Dopiero teraz pokazują swą urodę.
Aktualny widok na dalie.
Aniu, te floksy są jednoroczne. Zebrałem nasiona i wysiałem.
Aktualne zdjęcie
eyes for you
Florianie i u nas zakwitła po raz pierwszy wysiana patagonka i widzę jeszcze kilka siewek
Witam cię
Gośka na hacjendzie
Bukszpany przeglądamy niemal codziennie, więc nie ma z robalami problemu - pojedyncze sztuki od czasu do czasu unicestwiamy.
Eyes for you kwitnie cały czas. Kwiaty ma niezbyt trwałe, ale to nie przeszkadza, bo jest ich dużo. Mają ok 8-10 cm średnicy a krzew wys. ok 0,5m bo stale obcinam przekwitnięte kwiaty.
Czy warta posiadania? Popatrz ...
Beatko, floksy kupiliśmy w ub.r. w ogrodach K. w Goczałkowicach i zebrałem nasiona, które wiosną wysiałem.
Te
hibiskusy bagienne też z wysianych nasion
Ewo, teraz z każdym rokiem będziesz miała więcej owoców derenia
Hacjenda nadal różana
Po ostatnich deszczach, pełzacze zaatakowały ogród - nawet kaktusy im niestraszne, a słyszałem, by skorupki po jajkach rozsypywać, bo nie lubią ostrego
Na do widzenia ... życzę smacznego i dobrych plonów na waszych ogrodach