Dursban 480 EC
Dursban 480 EC
Witam forumowiczów.
Podpowiedzcie mi kiedy stosować Dursban 480 EC w jakiej ilości i jak się to stosuje, ponieważ zauważyłem u mnie larwy pędraka.Nie mam czasu się z nimi bawić i pojedyńczo szukać .
aha i co dobrego polecacie na nornice ??
Z góry dziękuję .
Podpowiedzcie mi kiedy stosować Dursban 480 EC w jakiej ilości i jak się to stosuje, ponieważ zauważyłem u mnie larwy pędraka.Nie mam czasu się z nimi bawić i pojedyńczo szukać .
aha i co dobrego polecacie na nornice ??
Z góry dziękuję .
Re: Dursban 480 EC
Dzięki,aczkolwiek tam pisze aby pryskać glebę przed posadzeniem, a co gdy już krzaki borówki i innych roślin mają kilka latek ??
Witam
A ja mam pytanie co do dursbana ........ czy można nim pryskać wierzby , iglaki na przędziorki i inne owady
A ja mam pytanie co do dursbana ........ czy można nim pryskać wierzby , iglaki na przędziorki i inne owady
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 gru 2016, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dursban zawsze stosowałem w maju i przełom lipiec/ sierpień. Mozna stosować go 3 razy Maj, czerwiec i przełom lipca/sierpnia.
Na przędziorka.... są inne preparaty które dobrze sobie z nim radzą.
Na przędziorka.... są inne preparaty które dobrze sobie z nim radzą.
Re: Pędraki - metody skutecznego zwalczanie - 1cz.
Witam
Mam pytanie, czy o tej porze tj. w pażdzierniku mogę stosować oprysk Dursbanem za pomocą lancy doglebowej ?
Mam pytanie, czy o tej porze tj. w pażdzierniku mogę stosować oprysk Dursbanem za pomocą lancy doglebowej ?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Najlepszym terminem do zastosowania Dursbanu jest wiosna (od połowy kwietnia do początków czerwca), kiedy to rozwijają się i zaczynają żerować w glebie pędraki i gąsienice.
Środek działa najskuteczniej w temperaturze od 15-25*C.
Środek działa najskuteczniej w temperaturze od 15-25*C.