Pałczycha kroplista(Sauromatum venosum)
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pałczycha kroplista(Sauromatum venosum)
No , pięknie Ci obrodziła w nasionka Czy będziesz je wysiewał ?
Ja swoją zmarnowałam . Pomyliłam w zeszłym roku jesienią doniczki i wniosłam tą co miała zostać, więc Pałczycha zamarzła na śmierć. Ciekawe, jak duuuża będzie Twoja bulwa
Ja swoją zmarnowałam . Pomyliłam w zeszłym roku jesienią doniczki i wniosłam tą co miała zostać, więc Pałczycha zamarzła na śmierć. Ciekawe, jak duuuża będzie Twoja bulwa
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękny widok, gratuluję!
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie jak kiedyś eksperymentowałam z bulwami przybyszowymi to nigdy nie przezimowały. Dlatego 2-3 bulwy wykopywałam do przezimowania w pomieszczeniu. Tak się zastanowiłam, czy nie powinny być wkopane poniżej szpadla. Ponoć ziemia zamarza do ok 20 cm. Niektóre mieczyki mam tak głęboko posadzone i corocznie coś z ziemi wychodzi.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pałczychę kroplistą uprawiam od wielu lat i niechcący się dowiedziałam, że zimuje w gruncie.
Jesienią wykopuje duże bulwy i te trzymające się matecznej. Z drobniejszych jak coś wpadnie mi w ręce też wybieram, reszta zostaje i takim sposobem mam ją w wielu miejscach na działce.
Mieszkam w najzimniejszym rejonie czyli północny wschód .
Jesienią wykopuje duże bulwy i te trzymające się matecznej. Z drobniejszych jak coś wpadnie mi w ręce też wybieram, reszta zostaje i takim sposobem mam ją w wielu miejscach na działce.
Mieszkam w najzimniejszym rejonie czyli północny wschód .