Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2024 rok )- cz.5
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odmiany pomidorów na przyszły sezon ( 2024 rok )- cz.5
Moja Czarna Zosia była podobna do sakwy Witka. Nasionka miałam od Beatki. Niestety nie zrobiłam Zosi zdjęć.
-
- 200p
- Od: 20 lip 2018, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ktoś z Was zamawiał nasiona ze strony ukraińskiej Organic Seeds? Właśnie znalazłam coś, co mnie interesuje, ale nie wiem, jak ze zgodnością nasion. Tu jest link, który znalazłam: https://organicseeds.top/shop/13108/des ... mato-seeds# Może ktoś doradzi czy warto?
Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi nawet na maila nie odpowiedzieli ...
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Z ukraińskimi odmianami może być jeszcze jeden problem , że opisy ze strony zupełnie nie
pokryją się z tym co urośnie .
Tomek , pamiętasz niedżwiadka , którego nasiona kupiłeś dla mnie w Ukrainie ? Pomidor urósł
wysoki a miał być niski . Taka różnica , niby nic wielkiego , ale ja szukam jak najniższych odmian .
Tomek , pamiętasz niedżwiadka , którego nasiona kupiłeś dla mnie w Ukrainie ? Pomidor urósł
wysoki a miał być niski . Taka różnica , niby nic wielkiego , ale ja szukam jak najniższych odmian .
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
Była mowa niedawno o Cherokee Gren Pear, uprawiałam.W tym roku też uprawiałam Flanders Contrast bardzo podobny pomidor ,zielona gruszka z antocyjanem od góry i tą mam zamiar w następnym sezonie uprawiać. Można powiedzieć bliźniacze odmiany. Chciałam na AWN wysłać nasiona ale sprawdziłam w formulażu że są to nie wysyłałam. Jeden krzak mi się trafił Cheroke Green Pear chyba rozszczepiony bo owoce miały kształt okrągły i befsztyki , na wielkość większej koktajlówki natomiast smak całkiem inny, dość kwaśny gdy te o kształcie gruszek były słodkie. Nie wiem czy znalazłby się amator na takie pomidorki.
Moja lista na kolejny sezon też się tworzy ale wciąż się zmienia więc na razie nie wyjawię odmian. Na pewno będzie Blau Zimmer Tomato, bo już rosną w doniczce. Był jeden ale dołożyłam drugie nasionko dla toważystwa.
Wybierając odmiany biorę też pod uwagę czy są w zasobach AWN, w celu wzbogacenia naszej forumowej akcji.
A to maleństwa.
Moja lista na kolejny sezon też się tworzy ale wciąż się zmienia więc na razie nie wyjawię odmian. Na pewno będzie Blau Zimmer Tomato, bo już rosną w doniczce. Był jeden ale dołożyłam drugie nasionko dla toważystwa.
Wybierając odmiany biorę też pod uwagę czy są w zasobach AWN, w celu wzbogacenia naszej forumowej akcji.
A to maleństwa.
Pozdrawiam Kasia
Kolorowo owocowo
Kolorowo owocowo
-
- 200p
- Od: 20 lip 2018, o 00:20
Dziękuję deltoro i anulab za Wasze opinie . Właśnie tego się obawiałam, dlatego wcześniej zapytałam.
W takim razie nie będę sobie zawracać głowy tym sklepem Szukam czegoś innego.
W takim razie nie będę sobie zawracać głowy tym sklepem Szukam czegoś innego.
Pozdrawiam,
Iwona
Iwona
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Czasem się trafi fake. Jak się bierze kilkadziesiąt odmian, to 1 czy 2 jak są inne, to tak nie bolianulab pisze: ↑27 gru 2023, o 07:39 Z ukraińskimi odmianami może być jeszcze jeden problem , że opisy ze strony zupełnie nie
Black Bear mam jeszcze z innego źródła.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Z niedżwiadkiem jest wszystko w porządku , to opis na stronie jest nieprawidłowy .
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Prawie udało się skompletować listę pomidorów i jest postęp w leczeniu w tym sezonie miałem 71 krzaków na przyszły planuję 46,
Brawo! A ile odmian?
Dopiero zaczęłam zastanawiać się nad listą i utknęłam przy dwarfach. Ale jeszcze zostało trochę czasu do pierwszych wysiewów.
Dopiero zaczęłam zastanawiać się nad listą i utknęłam przy dwarfach. Ale jeszcze zostało trochę czasu do pierwszych wysiewów.
Anna
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Niewiele mniej bo 44 Policzyłem z grubsza ile miałem w tym sezonie odmian i wyszło też 44
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Który z dwarfów (możliwych do wytropienia) jest wielkością owoców najbliżej słodkiej koktajlówki?