Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.11
Właśnie o to chodzi, ze nie mam balkonu, a działkę mam daleko.
Musiała bym wieczorem i rano jeździć żeby się nią ,w razie „w” zaopiekować.
Dyni i cukinii będzie po 3 -4 szt, to nawet na parapet zewnętrzny wystawię na początku, żeby się zahartowała, a potem na działkę.
W jednym oknie mam zainstalowana siatkę , żeby zabezpieczyć kota, co by nie wyleciał za burtę
Tak ze ten, taka sytuacja
Musiała bym wieczorem i rano jeździć żeby się nią ,w razie „w” zaopiekować.
Dyni i cukinii będzie po 3 -4 szt, to nawet na parapet zewnętrzny wystawię na początku, żeby się zahartowała, a potem na działkę.
W jednym oknie mam zainstalowana siatkę , żeby zabezpieczyć kota, co by nie wyleciał za burtę
Tak ze ten, taka sytuacja
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Aniu , dopiero teraz doczytałam , że zapytałaś , którego sieję na zimę .
To odmiana Early Purple Sprouting , cechy tego brokuła zupełnie nie pokrywają się
z tym co piszą na opakowaniu .https://www.youtube.com/watch?v=NqgGMdO ... lesDowding
To odmiana Early Purple Sprouting , cechy tego brokuła zupełnie nie pokrywają się
z tym co piszą na opakowaniu .https://www.youtube.com/watch?v=NqgGMdO ... lesDowding
Bardzo zachęcający wygląd, jeśli smak idzie w parze z wyglądem, to
Anna
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Przemyślę termin wysiewu . Charles Dowding wysiewa go w czerwcu .
Nasiona kupowałam w Casto . Na opakowaniu termin wysiewu marzec .
Nasiona kupowałam w Casto . Na opakowaniu termin wysiewu marzec .
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dostałam paczkę nasion Broccoli early purple sprouting, na opakowaniu wysiew March to May, więc już wysiałam. Zgodnie z instrukcją wysadzanie na miejsce stałe July or August. Do tej pory jak nie wysadzę wcześniej to pewnie zapomnę o nich i zmarnują się
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Anulab, Ullak, dzięki za filmik i inspirację świetny ten brokuł. Nasiona widziałam w Castoramie więc kupię i spróbuję zasiać w czerwcu. Potem powędruje na miejsce po czosnku i cebuli. Sieję takie różne jarmuże do wczesnego zbioru, dość fajnie zimują i teraz mam własną jarzynkę do obiadu, przyda mi się kolejne warzywo do kolekcji. Oczywiście tradycyjne brokuły też już posiałam, fioletowe, żeby było trochę weselej
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Aria, jak lubisz wczesne urozmaicenia, to zobacz jeszcze wątek "Dzikie brokuły".
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
Widziałam właśnie. Kiedyś siałam takie brokuły wiosną, szybko zakwitły i zniechęciłam się do uprawy. A to trzeba wysiać je latem, posadzić jesienią. Mam ochotę znów spróbować
Do gruntu posiałam 3 odmiany marchwi, pietruszka korzeniowa i naciowa, buraki, kapusta włoska oraz majeranek i bazylię cytrynową.
Gosia
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś poszły na papierowe ręczniki Ogórki Caruso, Sv3506cv, i Burpless Tasty Green Dodatkowo dynia figolistna na rozmnożenie w zeszłym roku wzeszł jedna i była marne, później zeżarł ją ślimak, następnie jakaś dynia bez łupinowa, Dynia Fukiko F1 i jedna dynia Amoro
Jeszcze cukinie muszę posiać.
Jeszcze cukinie muszę posiać.
-
- 100p
- Od: 4 kwie 2014, o 10:23
Hej wszystkim. Wczoraj posadziłam do gruntu por wczesny. Czy myślicie że powinnam je przykryć? W gruncie mam już marchew kolorową, zwykłą wczesną, buraki, pietruszkę, bób, koperek, aksamitkę, szpinak, cebulkę kartoflankę, brokuły. Pod folią w tunelu posadziłam na próbę ogórka długiego i pomidora.
Świat bez roślin nie istnieje
Wczoraj posiałem ostatnie dyniowate. Arbuzy, melony, ogórki śremianin, cytrynowy i meksykańskie, kiwano, cukinie żółte i zielone oraz miechunkę pomidorową i dynię Sam Orange.
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Zastanawiam czy uda się wychować choć jeden owoc Kam15 Ijuński x Bolek
W poprzednim sezonie wysiałam papryki i kiełkowały 3 miesiące, więc teraz wysiałam 6 grudnia i pomału wschodzą (na razie są 3 sztuki na wierzchu).
Gosia
-
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
U mnie też pikantne papryki wysiane na początku grudnia dopiero puszczają pierwsze kiełki, a z roślin nad ziemią raptem 5 szt.