Przy okazji, co to jest na gałęziach? To są porosty? Nie sądzę, żebym miał słabą glebę, ani też super czyste powietrze.

Wytnij odbijającą podkładkę bo będzie Ci osłabiać wzrost odmiany szlachetnej. Chyba że wykorzystasz ją do doszczepienia innej odmiany gruszygarrs pisze: ↑28 sty 2024, o 20:48 Grusza Konferencja. Z podkładki odbił odrost (który swoją drogą jest dosyć solidny). Czy potrafi ktoś zidentyfikować jaka to podkładka? Wydaje mi się, że pigwa, bo drzewo jest też dosyć niewielkie (3m), a ma już z 5-8 lat.
Przy okazji, co to jest na gałęziach? To są porosty? Nie sądzę, żebym miał słabą glebę, ani też super czyste powietrze.
Wiem kto może mieć ale czekam na odpowiedź czy to faktycznie dojdzie do skutku pobranie zrazów. Jeżeli coś się uda to podzielę się zrazami po zaszczepieniu u siebie.bociankrasna pisze: ↑5 lut 2024, o 18:14 Trochę szperałem w necie i rzeczywiście trudno dostępna odmiana. Opisowo wygląda super.
Czy polecacie coś łatwiej dostępnego bo wydaje mi się że z tym kocim łbem to trochę jak że świętym gralem będzie.