Ogród pod wierzbą 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą 3

Post »

Oj to u mnie wiosna daleko w tyle. Przebiśniegi i ranniki w pączkach. Krokusy to jeszcze...
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No nie zgodzę się – u Ciebie wiosna wygląda na bardziej zaawansowaną. Krokusy, przylaszczki… Nic tylko patrzeć i się zachwycać. ;:167

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Lesna Dusza
50p
50p
Od: 7 sty 2023, o 18:00

Post »

Witam i pozdrawiam serdecznie, życzę zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla męża, rozumiem ten ogrom zmartwienia u mnie historia ciężka z córką,ale byle do przodu, natomiast piękna wiosna jak widzę w ogrodzie u mnie na razie cisza, rośliny siedzą pod ziemią 8-) pozdrawiam
Lena
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu, gdy oglądam Twoje wiosenne zdjęcia, to dusza się raduje. :tan
Tyle kwitnień! ;:63 A i pszczółki już ruszyły po słodki nektar! ;:303
U mnie może dzisiaj coś się na działce zmieniło na lepsze, bo słoneczko od samego rana wędruje po niebie. ;:218 Niestety, nie jest mi dane sprawdzić, bo akurat dzisiaj M ma dwie wizyty kontrolne u medyków, przy czym u jednego nie ma numerków i trzeba czekać w długiej kolejce. Wyjechał z domu ok. dziesiątej i jeszcze nie wrócił, a mnie aż nosi. ;:145
Tak to już jest, gdy w domu pojawią się choruski, ale najważniejsze, by nic złego się im nie zadziało. ;:108
Trzymaj się, Kochana i ciesz wiosennymi kwiatuszkami oraz powracaniem małżonka do zdrowia, czego życzę Wam z całego serca. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

;:oj Widoki absolutnie zachwycające!!! Jakie piękne przedwiośnie u ciebie, nie moge się napatrzeć!!! Sama radość!!! :heja
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Martusiu, w końcu i ja przyszłam podziwiać Twoją przepiękną wiosenkę. Co roku czekam na zdjecia przebiśniegów, są niesamowite, a ich ilość i piękno wręcz powalają. Wszystkie okoliczne pszczółki pewnie znają drogę do tej białej i słodkiej od nektaru rzeczki.
Pozostałe zwiastuny wiosny również cudne, a przylaszczka siedmiogrodzka najbardziej zaskoczyła kwiatami o tej porze roku.
Oby ta odradzająca się po zimie natura dała Wam dużo siły, zdrowia i radości ;:167 ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Soniu, wiosna w ogrodzie zaszalała, wywabiając pszczółki i poszła się jeszcze zdrzemnąć.Jednak mimo, że chłodno, to ciągle wszystko rośnie powoli. Cieszą te kwitnące maluszki, ale jeszcze mogą dostać po łepkach mrozem i śniegiem. Już od kilku lat wiosna przychodzi wcześnie, ale na raty.
Przylaszczka siedmiogrodzka jest najwcześniejsza, reszta ma jeszcze zamknięte pąki.
Krokusy też przystopowały i choć pokazują kolorki, to bez słońca, nie rozkwitną.
Życzenia zdrowia dla M przytulam jak najmocniej ;:196

Halinko, może to i lepiej, że Twoje kwiatuszki się nie śpieszą, tylko czekają na prawdziwą, ciepłą wiosnę? ;:333

Loki, zaglądam i zachwycam się jak najbardziej, ;:180 , tylko, jak już zacznie coś kwitnąć, to mi ciągle mało :roll: .

Leno, :wit
Serdecznie współczuję choroby córki, to jeszcze trudniejsze niż problemy z mężem.
Dziękuję za życzenia zdrowia i wzajemnie przesyłam z całego serca, życzenia tylko pomyślnych wieści ;:168 .
Wiosna i u Ciebie się pokaże, może już ta prawdziwa, a moje kwiatki dostają po nosie mrozkami ;:222 .

Lucynko, ;:196 , tak to jest, że najchętniej nie spuszczałybyśmy z oczu tych naszych eM-ów, ale się nie da. Mój, trzy razy w tygodniu pół dnia spędza na dializie, a ja czekam z drżeniem serca, czy wszystko będzie dobrze i czy czegoś nie złapie, bo wszyscy kaszlą, a masek nikt, poza nim, nie zakłada!
Mam nadzieję, że eM wrócił z samymi dobrymi wieściami od medyków ;:168 .
Wiosna w tygodniu wyhamowała, może dzisiaj słoneczko, świecące od rana, znowu otworzy stołówki dla pszczółek.

Iguniu dziękuję ;:180 . Kwiatuszki wychylają główki, mimo, że pochłodniało, i tylko czekają na słońce, żeby otworzyć buźki.

Lidziu, najbliższe pszczoły, mieszkają ok 1,5 km w linii prostej od mojego ogródka i zawsze znajdują drogę do otwierających się przebiśniegów i ranników :tan . Tylko żal, że nie mogą codziennie korzystać z tej stołówki, bo chmury na niebie. :(
Ta Przylaszczka ( Janku ;:196 ), zawsze pierwsza rozkwita, reszta w ciasnych pąkach.
Lidziu, dziękuję bardzo i Tobie też życzę dużo zdrówka ;:196

Czekamy na słońce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

A to chyba wszyscy tak mamy, że jak już zaczyna kwitnąć, to ciągle nam mało.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie kochana roślinki w pączkach nie to co u Ciebie widzę ;:63
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Loki, sama nie wiem, czy wolałabym poczekać jeszcze miesiąc i oglądać nieprzerwany festiwal kwitnień, czy raz na tydzień, kiedy łaskawie słońce się pokaże :roll: .
W sumie, dużo krokusów ma ciekawsze zewnętrze niż wnętrze, a już za chwileczkę iryski i narcyzy, którym nie przeszkadza brak słońca, potrzebują tylko ciepełka :heja .

Dorotko, ;:180 , ale u mnie kwitną zwyklaczki, a u Ciebie pączki to zapowiedź piękności ;:138 .

Coraz więcej ranników
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka bida nie zamierza się więcej otworzyć.

Obrazek

Obrazek

Transsylwańska czaruje lazurem, który bardzo trudno pokazać na zdjęciu.

Obrazek

A i gatunek już zaczyna pokazywać kolorek

Obrazek

Miodunka

Obrazek

Gatunkowe przebiśniegi jeszcze nieśmiało się otwierają.

Obrazek

Barwinek wysilił się na kwiatuszek.

Obrazek

Rozkwitły krokusiki od Lucynki ;:196 i naocznie stwierdzam, że musimy im zmienić imię. Nie są to Krokusy Advance, tylko Bronze Form. Piękne!

Obrazek

Słonecznej niedzieli! :wit

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Cieszą oko tak wczesne kwiaty. :D ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, czy Ty mieszkasz na tzw. "Biegunie ciepła"? A może dogrzewasz ogród... ;:218
To niesamowite, jak wcześnie u Ciebie wszystko kwitnie! ;:215
Z ogromną przyjemnością ogląda się zdjęcia aktualnie kwitnących roślinek, ;:138 ;:138 podczas gdy ja jeszcze wracam wspomnieniami do ubiegłorocznych. ;:223

M przywiózł same dobre wiadomości, dziękuję za zainteresowanie. ;:196
Mam nadzieję, że i u Twego małżonka też wszystko wróci do normy. ;:333 Czytam o dializach, czy to oznacza oczekiwanie na przeszczep?

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę dobrych efektów leczenia. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wow! :roll: Oczy wyszły mi z orbit Martusiu! na te Twoje widoki i zdjęcia wiosennych okazów... ;:180 ;:138
Ja jeszcze nie dotarłam do siebie...ale ci....może coś się wyklaruje dzisiaj... ;:65
Pozdrawiam! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś nie pisz, że kwitną zwyklaczki, one teraz, jak największe kolekcjonerskie okazy. Tyle radości nam dają po szarzyźnie zimowej.
Szafirki odmianowe już tak pokazują kolor. ;:oj U moich nawet pąków nie widać. ;:131
Więcej słońca na ten tydzień. ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przepiękne oczary, białe łany przebiśniegów, poletko ranników - jak to wszystko wesoło, optymistycznie wygląda. W takim ogrodzie przyjemnie czeka się na wiosnę! Niestety w mojej strefie klimatycznej na razie tylko bura szarzyzna. :wink:
Zajrzałam także do poprzedniego wątku, masz naprawdę ciekawe okazy roślin. Cieszę się bardzo, że trafiłam do Ciebie i będę mogła korzystać z Twojej wiedzy, oglądając piękne zdjęcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”