Kolejny sezon w ROD... cd.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Lucynko pierwsza moja wizyta działkowa w tym sezonie wypadła jeszcze blado... Niewiele co mnie
ucieszyło bo ogląd troszkę przygnębiający ogólnie biorąc... Ale liczę,że dam radę chociaż jeden dzień mobilizacji ogłosić wśród bliskich i już będzie z górki.Jednak jesienią sporo prac porządkowych było zrobionych ale zima zostawiła trochę śladów po sobie.Jeszcze luty trwa i nie ma co panikować...
Dzisiaj zapowiada się ładny dzień ale raczej nie wybiorę się na działkę...
Słoneczka i ciepełka życzę!
Soniu komunikacją miejską mogę się dostać na działkę ale jeszcze od przystanku muszę drałować 15 min per pedes .Nie jest źle,ale już kondycja nie ta,szczególnie z powrotem po całym dniu trochę ciężkawo ...2 przystanki dalej rozwiąże mi problem! Oby tylko zdrowie dopisywało to będzie Myślę,że jeszcze w tym sezonie,latem droga będzie udostępiona kompletnie. Na razie najczęściej podróżuję tanio B...em a także często wstępują po mnie działkowi sąsiedzi
jeszcze WSPOMNIENIOWA WIOSNA...
ucieszyło bo ogląd troszkę przygnębiający ogólnie biorąc... Ale liczę,że dam radę chociaż jeden dzień mobilizacji ogłosić wśród bliskich i już będzie z górki.Jednak jesienią sporo prac porządkowych było zrobionych ale zima zostawiła trochę śladów po sobie.Jeszcze luty trwa i nie ma co panikować...
Dzisiaj zapowiada się ładny dzień ale raczej nie wybiorę się na działkę...
Słoneczka i ciepełka życzę!
Soniu komunikacją miejską mogę się dostać na działkę ale jeszcze od przystanku muszę drałować 15 min per pedes .Nie jest źle,ale już kondycja nie ta,szczególnie z powrotem po całym dniu trochę ciężkawo ...2 przystanki dalej rozwiąże mi problem! Oby tylko zdrowie dopisywało to będzie Myślę,że jeszcze w tym sezonie,latem droga będzie udostępiona kompletnie. Na razie najczęściej podróżuję tanio B...em a także często wstępują po mnie działkowi sąsiedzi
jeszcze WSPOMNIENIOWA WIOSNA...
Bardzo by przydały się podpisy pod fotkami, nieraz jakieś piękne rzeczy się widzi i chciało by się wiedzieć czym to jest. Na przykład te dobrne niebieskie kwiatki. Wygalają prześlicznie.
Pozdrawiam Sandra. Regulamin zaprasza....
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, letnie wspomnienia piękne , ale wiosenne jeszcze bardziej urokliwe , może dlatego, że już coraz bliżej do takich widoków .
Jak zrobi się cieplej, to nawet na Twoim wygwizdowie, wszystko ruszy, a silna ekipa w mig usunie pozimowy bałagan .
Wiatr nawet dzisiaj, głowę urywa i z mojej wierzby gałązeczki rozrzuca po ogrodzie
a jeszcze jesienne liście i suszki zalegają na rabatach.
Jak zrobi się cieplej, to nawet na Twoim wygwizdowie, wszystko ruszy, a silna ekipa w mig usunie pozimowy bałagan .
Wiatr nawet dzisiaj, głowę urywa i z mojej wierzby gałązeczki rozrzuca po ogrodzie
a jeszcze jesienne liście i suszki zalegają na rabatach.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak bardzo bym chciała, żeby te piękne zdjęcia z działeczki były już tegoroczne...
Ja też siedzę w domu. Deszcz pada codziennie, nie mam zamiaru zmoknąć i zmarznąć. Ostatni wirus dał mi się we znaki. Długo trzymał, zatem teraz z dużą ostrożnością podchodzę do dłuższego pobytu na działce.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka.
Ja też siedzę w domu. Deszcz pada codziennie, nie mam zamiaru zmoknąć i zmarznąć. Ostatni wirus dał mi się we znaki. Długo trzymał, zatem teraz z dużą ostrożnością podchodzę do dłuższego pobytu na działce.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
Witaj Sandro! niebieskie kwiatuszki o które pytasz to pospolite szafirki.
Nie podpisuję zdjęć bo nie czuję takiej potrzeby ...Stałymi 'odwiedzaczami' są u mnie stare wygi ogrodnicze i im podpisy nie potrzebne... Ci,którzy zaglądają z ciekawości mogą pofatygować się zapytaniem. Chętnie i z przyjemnością odpowiadam,każdy ślad obecności tutaj jest dla mnie miły.
,Martusiu masz rację,że to jest wygwizdów... Trochę nieporządku pozimowego mam ale dam radę uporać się z nim w swoim czasie.Co innego ogród przydomowy ,wypada żeby się dobrze prezentował o każdej porze.
Wczoraj byłam w B-ce. otwartej po miesięcznym remoncie,zostałam poczęstowana z tej okazji pączkiem,otwarcie było głośne i kolorowe...Kupiłam ładnie zapączkowanego białego ciemiernika . Nieraz odpuszczałam jego zakup ale wreszcie uległam
Mam nadzieję,że trochę pokwitnie a potem pojedzie na działkę...
Lucynko zdążymy ze wszystkim jak co roku,nie ma co się śpieszyć!
Ja zaspokoiłam się swoją pierwszą wizytą i już mnie nie ciągnie...spokojnie oczekuję na lepszą pogodę bo jest mokro.
Milego weekendu życzę!
do towarzystwa ma kolejne hiacynty
Nie podpisuję zdjęć bo nie czuję takiej potrzeby ...Stałymi 'odwiedzaczami' są u mnie stare wygi ogrodnicze i im podpisy nie potrzebne... Ci,którzy zaglądają z ciekawości mogą pofatygować się zapytaniem. Chętnie i z przyjemnością odpowiadam,każdy ślad obecności tutaj jest dla mnie miły.
,Martusiu masz rację,że to jest wygwizdów... Trochę nieporządku pozimowego mam ale dam radę uporać się z nim w swoim czasie.Co innego ogród przydomowy ,wypada żeby się dobrze prezentował o każdej porze.
Wczoraj byłam w B-ce. otwartej po miesięcznym remoncie,zostałam poczęstowana z tej okazji pączkiem,otwarcie było głośne i kolorowe...Kupiłam ładnie zapączkowanego białego ciemiernika . Nieraz odpuszczałam jego zakup ale wreszcie uległam
Mam nadzieję,że trochę pokwitnie a potem pojedzie na działkę...
Lucynko zdążymy ze wszystkim jak co roku,nie ma co się śpieszyć!
Ja zaspokoiłam się swoją pierwszą wizytą i już mnie nie ciągnie...spokojnie oczekuję na lepszą pogodę bo jest mokro.
Milego weekendu życzę!
do towarzystwa ma kolejne hiacynty
-
Maryniu, ja też wychodzę z założenia, że ze wszystkim zdążę. A nawet jeśli nie, to przecież płakać nie będę.
Nigdy nie robiłam niczego na pokaz, przyjmując zasadę: "Nie podoba się, nie przychodź".
Również nabyłam we wspomnianym markecie hiacynty, a do towarzystwa szafirki oraz śniedka wątpliwego.
Ciemierniki biało kwitnące mam i nawet dobrze się na działce sprawują.
Pączkami u mnie nie częstowali. Może dlatego, że remont bardzo by się już przydał...
Trzymaj się zdrowo i wesoło.
Nigdy nie robiłam niczego na pokaz, przyjmując zasadę: "Nie podoba się, nie przychodź".
Również nabyłam we wspomnianym markecie hiacynty, a do towarzystwa szafirki oraz śniedka wątpliwego.
Ciemierniki biało kwitnące mam i nawet dobrze się na działce sprawują.
Pączkami u mnie nie częstowali. Może dlatego, że remont bardzo by się już przydał...
Trzymaj się zdrowo i wesoło.
Pozdrawiam. Lucyna
Nie było mnie tu całe wieki! Musiałam dobrą chwilę kopać na forum, żeby znaleźć ten ogród, w którym się zakochałam. Klimat zdjęć jak zwykle mnie uspokaja. Miałam sporo do nadrobienia. Ależ Ty masz oko do tych fotografii! Jestem akurat na czas, żeby śledzić wiosnę od początku.
Ściskam i pozdrawiam!
Ściskam i pozdrawiam!
"- W każdym normalnym człowieku tkwi szaleniec i próbuje wydostać się na zewnątrz - odparł sprzedawca. - Zawsze w to wierzyłem. Nikt szybciej nie wpada w obłęd niż osoba całkowicie normalna."
Moje zielono-białe
Moje zielono-białe
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Ja już jakiś czas kupiłam takiego ciemiernika u nich. Wsadziłam na grządkę rośnie i kwitnie. Teraz to już nawet czerwienieje.
- marpa
mam nadzieję,że będzie więcej....
Lucynko . gwoli ścisłości, to mam i ja dwa róźne ciemierniki w białym kolorze ale takiego jeszcze nie miałam...Dlatego te z B-ry omijałam zawsze szerokim łukiem...A,że były wyjątkowo dorodne i w dobrej cenie to uległam pokusie...Miejsce mam, bo rezygnuję z uprawy podstawowych warzywek,więc parę nowych roślinek przybędzie!
Sile miło powitać!Dziękuję za dobre słowa uznania! Zapraszam jak najczęściej!
Halinko u mnie ciemierniki wschodnie są od "'zawsze",kiedy jeszcze nie były takie popularne i modne w ogrodach jak dziś. Dawno mi się spodobały a że lubiłam "dzikie rośliny"to postarałam się aby zagościły w moim ogródku.
Zorganizowałam na dzisiaj ekipę i mam nadzieję na udany wyjazd działkowy...
Dobrego dnia wszystkim!
-
Maryniu, czy ostatnie zdjęcia to już z tegorocznej wiosennej działeczki?
Domyślam się, że po dzisiejszym wypadzie na działkę zdjęć przybędzie.
Ja wczoraj byłam, solidnie popracowałam, na szczęście dzisiaj nie mogłam pojechać, bo pewnie nie dałabym rady wziąć się do roboty. Zakwasy dają o sobie znać.
Jutro, jeśli pogoda nie przeszkodzi, będę kontynuowała działkowanie. Mam taką nadzieję.
Buziaki.
Domyślam się, że po dzisiejszym wypadzie na działkę zdjęć przybędzie.
Ja wczoraj byłam, solidnie popracowałam, na szczęście dzisiaj nie mogłam pojechać, bo pewnie nie dałabym rady wziąć się do roboty. Zakwasy dają o sobie znać.
Jutro, jeśli pogoda nie przeszkodzi, będę kontynuowała działkowanie. Mam taką nadzieję.
Buziaki.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Lucynko, i ja się zakwasami mogę pochwalić...
Miałam młodą pomocnicę i w 2,5 godz.ogarnęłyśmy prawie całą działkę.Jeszcze pozostały 4 miskanty do wycięcia ale te zostawiłyśmy męskim dłoniom.My zajęłyśmy się drobnicą i wygrabieniem pozostałości pozimowych ...Na szczęście jesienią zostawiłam działkę porządnie oporządzoną więc teraz bezstresowo.Toż to dopiero luty więc spokojnie będę czekać prawdziwej wiosny i powolutku robić sobie co trzeba.. Ważne dla mnie,że mam ogólny ład bo trawy to śmieciuchy a mam ich kilkanaście większych i mniejszych.
Wszyscy sąsiedzi dopisali i jak jeden mąż stawili się na swoich włościach bo wczoraj była wymarzona pogoda.Kolejne 2 dni mam "lekarskie" więc na razie będzie przerwa w działkowaniu.
Obfitością kwitnień nie mogę się pochwalić...wszędzie jeszcze tylko szczypiorki...
Miałam młodą pomocnicę i w 2,5 godz.ogarnęłyśmy prawie całą działkę.Jeszcze pozostały 4 miskanty do wycięcia ale te zostawiłyśmy męskim dłoniom.My zajęłyśmy się drobnicą i wygrabieniem pozostałości pozimowych ...Na szczęście jesienią zostawiłam działkę porządnie oporządzoną więc teraz bezstresowo.Toż to dopiero luty więc spokojnie będę czekać prawdziwej wiosny i powolutku robić sobie co trzeba.. Ważne dla mnie,że mam ogólny ład bo trawy to śmieciuchy a mam ich kilkanaście większych i mniejszych.
Wszyscy sąsiedzi dopisali i jak jeden mąż stawili się na swoich włościach bo wczoraj była wymarzona pogoda.Kolejne 2 dni mam "lekarskie" więc na razie będzie przerwa w działkowaniu.
Obfitością kwitnień nie mogę się pochwalić...wszędzie jeszcze tylko szczypiorki...
- Davros
- 200p
- Od: 18 maja 2023, o 16:58
Cudowne kolorki. Wiosna już za progiem ;)
Podglądam u wszystkich maleńkie iryski i chyba muszę sobie jakieś sprawić na przyszły rok.
Co do ciemierników to z białym miałem kilka podejść i przyjął się ten z marketu D. Czasami da się trafić na dobre sadzonki.
Podglądam u wszystkich maleńkie iryski i chyba muszę sobie jakieś sprawić na przyszły rok.
Co do ciemierników to z białym miałem kilka podejść i przyjął się ten z marketu D. Czasami da się trafić na dobre sadzonki.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Świetnie, że pomocnica pomogła w pracach.
Aktualna i wspominkowa wiosna piękna.
W domu też masz kwiatowo, więc nie smutno.
Maryniu dużo zdrowia.
Aktualna i wspominkowa wiosna piękna.
W domu też masz kwiatowo, więc nie smutno.
Maryniu dużo zdrowia.