Dziękuję
Bea 
szałwie są tak bezproblemowe,że co roku mogę liczyć na ich kwitnienie, a doniczek mam faktycznie sporo,chyba przegięłam
Monika dziękuję żabi dołek to moje akwarium na podwórku

bo w domu mam ponad 350l
Sonia dopóki nie kupiłam szklarni to ..nie wiedziałam co czynię

teraz mam tam wszystko w tym kalafiory ,które znakomicie tam rosną ,nic ich nie zjada i nie chorują
Wandziu własne nasiona to bardzo duża oszczędność tym bardziej jak ktoś ma sporo do obsadzenia a większość rozsad z własnych nasion bardzo dobrze kiełkuje i rośnie

jeszcze mam białe i na bank będę je siała w tym roku
Aniu warto, ponieważ kwiaty co roku mają coraz wyższe ceny

taką różę dajmy odmianową z ADR kiedyś można było kupić przeciętnie za 30 zł a teraz czasem ceny z kosmosu, mi się marzy taka cała wielka polana "różanka" i niestety jeszcze sporo mi brakuje
Pelagio teraz to mam już chyba więcej bo dojechały zamówione z końcem roku

chociaż czekam jeszcze z wkopaniem ponieważ w nocy mam przymrozki do -5
mam na większości działki glinę pomieszaną z czarnoziemem takim leśnym, raczek kwaśną i najwyraźniej im to służy, co do ślimaków to mam ich na ...tony

wszelkiej maści,ale z racji tego,że nie mam w ogrodzie sterylnie zielska też sporo to jakoś mi nie zjadają kwiatów serio

Przykład poniżej ,że wszystko żyje nie zjedzone a czasem jak idę to chrupie mi pod nogami od ...zgniatanych ślimaków bo się przejść nie da, do tego bezdomne ,które czasem nawet na drzwiach wejściowych siedzą
Halinko w planach mam więcej

więc każde trzymanie kciuków się przyda