Ogród trochę leśny trochę wiejski
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród trochę leśny trochę wiejski
Witaj Lena!
Sto róż to dużo! Trzymam kciuki za ukorzenianie. Będę dalej podziwiać efekty Twojej pracy
Sto róż to dużo! Trzymam kciuki za ukorzenianie. Będę dalej podziwiać efekty Twojej pracy
- Lesna Dusza
- 50p
- Od: 7 sty 2023, o 18:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Bea szałwie są tak bezproblemowe,że co roku mogę liczyć na ich kwitnienie, a doniczek mam faktycznie sporo,chyba przegięłam
Monika dziękuję żabi dołek to moje akwarium na podwórku bo w domu mam ponad 350l
Sonia dopóki nie kupiłam szklarni to ..nie wiedziałam co czynię teraz mam tam wszystko w tym kalafiory ,które znakomicie tam rosną ,nic ich nie zjada i nie chorują
Wandziu własne nasiona to bardzo duża oszczędność tym bardziej jak ktoś ma sporo do obsadzenia a większość rozsad z własnych nasion bardzo dobrze kiełkuje i rośnie
jeszcze mam białe i na bank będę je siała w tym roku
Aniu warto, ponieważ kwiaty co roku mają coraz wyższe ceny taką różę dajmy odmianową z ADR kiedyś można było kupić przeciętnie za 30 zł a teraz czasem ceny z kosmosu, mi się marzy taka cała wielka polana "różanka" i niestety jeszcze sporo mi brakuje
Pelagio teraz to mam już chyba więcej bo dojechały zamówione z końcem roku chociaż czekam jeszcze z wkopaniem ponieważ w nocy mam przymrozki do -5
mam na większości działki glinę pomieszaną z czarnoziemem takim leśnym, raczek kwaśną i najwyraźniej im to służy, co do ślimaków to mam ich na ...tony wszelkiej maści,ale z racji tego,że nie mam w ogrodzie sterylnie zielska też sporo to jakoś mi nie zjadają kwiatów serio Przykład poniżej ,że wszystko żyje nie zjedzone a czasem jak idę to chrupie mi pod nogami od ...zgniatanych ślimaków bo się przejść nie da, do tego bezdomne ,które czasem nawet na drzwiach wejściowych siedzą
Halinko w planach mam więcej więc każde trzymanie kciuków się przyda
Monika dziękuję żabi dołek to moje akwarium na podwórku bo w domu mam ponad 350l
Sonia dopóki nie kupiłam szklarni to ..nie wiedziałam co czynię teraz mam tam wszystko w tym kalafiory ,które znakomicie tam rosną ,nic ich nie zjada i nie chorują
Wandziu własne nasiona to bardzo duża oszczędność tym bardziej jak ktoś ma sporo do obsadzenia a większość rozsad z własnych nasion bardzo dobrze kiełkuje i rośnie
jeszcze mam białe i na bank będę je siała w tym roku
Aniu warto, ponieważ kwiaty co roku mają coraz wyższe ceny taką różę dajmy odmianową z ADR kiedyś można było kupić przeciętnie za 30 zł a teraz czasem ceny z kosmosu, mi się marzy taka cała wielka polana "różanka" i niestety jeszcze sporo mi brakuje
Pelagio teraz to mam już chyba więcej bo dojechały zamówione z końcem roku chociaż czekam jeszcze z wkopaniem ponieważ w nocy mam przymrozki do -5
mam na większości działki glinę pomieszaną z czarnoziemem takim leśnym, raczek kwaśną i najwyraźniej im to służy, co do ślimaków to mam ich na ...tony wszelkiej maści,ale z racji tego,że nie mam w ogrodzie sterylnie zielska też sporo to jakoś mi nie zjadają kwiatów serio Przykład poniżej ,że wszystko żyje nie zjedzone a czasem jak idę to chrupie mi pod nogami od ...zgniatanych ślimaków bo się przejść nie da, do tego bezdomne ,które czasem nawet na drzwiach wejściowych siedzą
Halinko w planach mam więcej więc każde trzymanie kciuków się przyda
Lena
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ślazówki wyglądają rzeczywiście bardzo obiecująco. Właśnie je sobie wysiałam. Czytam że w różnych ogrodach osiągają różną wysokość. Ja chcę je sobie posadzić obok róży Mary Rose. Ciekawa jestem, czy z kupionej torebeczki zakwitną dwa kolory (białe i różowe) czy jeden.
Na Twoim ostatnim zdjęciu wyjątkowo pięknie wyglądają żurawki. Całe szczęście, że nie smakują ślimakom.
Na Twoim ostatnim zdjęciu wyjątkowo pięknie wyglądają żurawki. Całe szczęście, że nie smakują ślimakom.
- neferet
- 200p
- Od: 18 paź 2014, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lena przekonuję się patrząc na twój dołek, że muszę mieć coś takiego u siebie. Akwarium chyba pozostanie moim niespełnionym marzeniem. Było małe jakiś czas, kiedy synalek był mały, ale szybko się okazało, że nie bardzo jest na nie miejsce. A teraz musiałam wybierać między dużym akwarium a instrumentem i... wybrałam ten drugi. Mniej prądu żre. Co tam masz w akwarium?
Śliczne żurawki. I parzydło! Dobrze Ci rośnie?
Śliczne żurawki. I parzydło! Dobrze Ci rośnie?
-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Wreszcie się dziej i szklarnia ,a to dlatego miałaś dużo pracy .
Mnie się marzy ,ale zostanie już w swerze marzeń jednak.
Piękne masz już Lena pomidory
Czy masz ten tunel ogrzewany? bo jednak noce zimne jeszcze .
Mnie się marzy ,ale zostanie już w swerze marzeń jednak.
Piękne masz już Lena pomidory
Czy masz ten tunel ogrzewany? bo jednak noce zimne jeszcze .
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ależ masz piękne te ślazówki
W takiej ilości - rewelacja!
Pozdrawiam
W takiej ilości - rewelacja!
Pozdrawiam
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lenko piękna nazwa oczka żabi dołek.
Pewnie zarobiona jesteś, mając takie ilości siewek do posadzenia.
Spokojnych dni na ogrodowe prace.
Pewnie zarobiona jesteś, mając takie ilości siewek do posadzenia.
Spokojnych dni na ogrodowe prace.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Witaj Lenko spaceruje i podziwiam,czy ta szałwia niebieska to ci zimuje w gruncie?Ta ładnie stoi w pionie a ja mam taką pokładającą się zimuje ale więcej u niej liścia jak kwiatu chyba że powinnam jej zmienić miejsce,twoja jest pięknie wybarwiona.Ja też sieję kwiaty za drogie żeby kupować sadzonki ale dużo mi pada zanim dorosną do maja,dobre i parę sztuk utrzymać tylko tego podlewania,pikowania jest masę a i nie ma przez zimę gdzie trzymać,przydał by się dodatkowy ciepły oszklony budynek Powodzenia Lenko.