Kolejny sezon w ROD... cd.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Lucynko dziękuję za mobilizujący komentarz ,mam nadzieję że wnet zakończy się budowa nowej drogi i zostanie przedłużona linia autobusowa ...Koniec coraz bliżej i wtedy dojadę bez względu na pogodę oby tylko kondycji nie brakowało! Na razie po zimie to tak średnio ale rozkręcam się powoli...
WIOSENNE MIGAWKI...
czas magnolii
i kwitnących drzew
i krzewów
budzą się trawy
i kloniki śpieszą pokazać swoją krasę
i tulipany powoli się rozkręcają
i narcyzy
WIOSENNE MIGAWKI...
czas magnolii
i kwitnących drzew
i krzewów
budzą się trawy
i kloniki śpieszą pokazać swoją krasę
i tulipany powoli się rozkręcają
i narcyzy
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolejna część a ja została w starej gdzieś w połowie niestety nie ma szans nadrobić zaległości ale może chociaż na bieżąco uda się być.
Maryniu zdjęcia jak zawsze powalają.
Śnieżnik to mój faworyt bardzo mi się podobają jego niebieskie kwiaty i jeszcze zdjęcie ślicznie zrobione.
Pięknie u Ciebie. Uczta dla oczu
Maryniu zdjęcia jak zawsze powalają.
Śnieżnik to mój faworyt bardzo mi się podobają jego niebieskie kwiaty i jeszcze zdjęcie ślicznie zrobione.
Pięknie u Ciebie. Uczta dla oczu
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna buchnęła kwieciem i kolorowymi liśćmi.
Magnolia przecudna. Hakonechloa ogromna, u mnie dużo niższa, choć chyba wcześnie ruszyła.
Maryniu dziękuję za informację o hoście. Mam miniaturki, którym nornice nie pozwalają na normalny wzrost, przesadzę do dużej doniczki.
Zanim skończą drogę, niech dużo dobrych ludzi dowozi Cię na działkę.
Magnolia przecudna. Hakonechloa ogromna, u mnie dużo niższa, choć chyba wcześnie ruszyła.
Maryniu dziękuję za informację o hoście. Mam miniaturki, którym nornice nie pozwalają na normalny wzrost, przesadzę do dużej doniczki.
Zanim skończą drogę, niech dużo dobrych ludzi dowozi Cię na działkę.
- Davros
- 200p
- Od: 18 maja 2023, o 16:58
Raj już im (ślimakom) się zaczął. Cały północny szczyt domu miałem oblepiony takimi tycimi.
Fotki jak zawsze boskie, ale to z poprzedniej strony na kawałkiem wody i odbiciem roślin - sztos.
Fotki jak zawsze boskie, ale to z poprzedniej strony na kawałkiem wody i odbiciem roślin - sztos.
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Jak zwykle piękne zdjęcia, którymi niezmiennie się zachwycam. U mnie świdośliwa, już bez płatków. Pszczoły bardzo pracowicie podeszły do tematu
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
W tym roku, chyba wszyscy maja problem z rozkręceniem się kondycyjnym.
Ja też ruszma się jak mucha w smole.
Ja też ruszma się jak mucha w smole.
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Dzień dobry. Wracam jak bumerang. Wyjątkowo długo mnie nie było. Widzę, że nadal piękne zdjęcia i piękna działeczka u Ciebie Pewnie nie nadrobię zaległości, ale na bieżąco może mi się uda
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, moc pięknych kwitnień na Twoich zdjęciach cieszy oczy .
Wprost upalna pogoda, dostarcza materiału do fotografowania , aż żal, że tak wszystko wraz rozkwita.
Jakieś ochłodzenie zapowiadają i tylko 18 stopni, tak jak powinno być wiosną. Może dłużej będą cieszyć wiosenne kwiatuszki?
Miłego działkowania, Maryniu
Wprost upalna pogoda, dostarcza materiału do fotografowania , aż żal, że tak wszystko wraz rozkwita.
Jakieś ochłodzenie zapowiadają i tylko 18 stopni, tak jak powinno być wiosną. Może dłużej będą cieszyć wiosenne kwiatuszki?
Miłego działkowania, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, rozkręcisz się, rozkręcisz.
Ja tak się rozkręciłam, że dzisiaj już tylko nogami powłóczę, ale mniejsza z tym.
Przede wszystkim zachwycam się, jak zawsze Twoimi fotografiami i cieszę się, że mogłaś pojechać na działeczkę.
U Ciebie już floksiki zakwitły, rozszalały się epimedia, tulipany wystrzeliły kolorami i odmianami, cudna magnolia zdobi działeczkę i wszelkie inne kwiecie bardziej maj przypomina niż początek kwietnia.
U mnie dzisiaj już o 10 stopni chłodniej, na szczęście jeszcze bez deszczu. Na szczęście, bo rabaty jeszcze bardzo mokre. Wiem, bo wszystkie zdążyłam wypielić i wzruszyć im ziemię.
Dzisiaj bawię się w domu w przesadzanie sadzonek kwiatów do większych doniczek, a jutro to samo zrobię z pomidorami.
Trzymaj się, Maryniu, zdrowo i miej jak najczęściej okazje do wyjazdu na działkę.
Ja tak się rozkręciłam, że dzisiaj już tylko nogami powłóczę, ale mniejsza z tym.
Przede wszystkim zachwycam się, jak zawsze Twoimi fotografiami i cieszę się, że mogłaś pojechać na działeczkę.
U Ciebie już floksiki zakwitły, rozszalały się epimedia, tulipany wystrzeliły kolorami i odmianami, cudna magnolia zdobi działeczkę i wszelkie inne kwiecie bardziej maj przypomina niż początek kwietnia.
U mnie dzisiaj już o 10 stopni chłodniej, na szczęście jeszcze bez deszczu. Na szczęście, bo rabaty jeszcze bardzo mokre. Wiem, bo wszystkie zdążyłam wypielić i wzruszyć im ziemię.
Dzisiaj bawię się w domu w przesadzanie sadzonek kwiatów do większych doniczek, a jutro to samo zrobię z pomidorami.
Trzymaj się, Maryniu, zdrowo i miej jak najczęściej okazje do wyjazdu na działkę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, piękne są Twoje wiosenne migawki .
Podoba mi się taka spokojna kompozycja jasnych kwiatów tulipana, narcyza i dokwitającego ciemiernika z pierwszego zdjęcia .
Mam nadzieję, że nic nie staje na przeszkodzie działkowaniu .
Podoba mi się taka spokojna kompozycja jasnych kwiatów tulipana, narcyza i dokwitającego ciemiernika z pierwszego zdjęcia .
Mam nadzieję, że nic nie staje na przeszkodzie działkowaniu .
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
Lucynko,Martusiu dzięki za wsparcie i uznanie dla moich poczynań foto-ogrodniczych!
Obecnie we wszystkich wątkach panuje wysoka dbałość o jakość fotograficznego przekazu ze swoich ogrodniczych osiągnięć...
Poprawa pogody pozwala mi na codzienne pobyty na działce.Wczoraj mimo ochłodzenia także ,choć zakładałam pauzę ale skoro trafiła mi się okazja...spędziłam tam 4 godz.Zawsze to trochę do przodu ! Małymi krokami kolejne miejsca oczyszczam ,pomocnicy jak dotąd w tym sezonie się nie garną...Czekam na chętnego na koszenie,może w sobotę .. .
WIOSENNE MIGAWKI...cd
Obecnie we wszystkich wątkach panuje wysoka dbałość o jakość fotograficznego przekazu ze swoich ogrodniczych osiągnięć...
Poprawa pogody pozwala mi na codzienne pobyty na działce.Wczoraj mimo ochłodzenia także ,choć zakładałam pauzę ale skoro trafiła mi się okazja...spędziłam tam 4 godz.Zawsze to trochę do przodu ! Małymi krokami kolejne miejsca oczyszczam ,pomocnicy jak dotąd w tym sezonie się nie garną...Czekam na chętnego na koszenie,może w sobotę .. .
WIOSENNE MIGAWKI...cd