Jakby co nie ma palika pokrytego włóknem bambusowym, tylko kokosowym i takiego użyj.dawid-x-pakula pisze:myślę na tą rurką owiniętą włóknem bambusowym?
Roślinę przywiązuje się za pomocą zwykłego sznurka, oczywiście dobrze żeby był grubszy.
Jakby co nie ma palika pokrytego włóknem bambusowym, tylko kokosowym i takiego użyj.dawid-x-pakula pisze:myślę na tą rurką owiniętą włóknem bambusowym?
Pisałem żebyś nie cudował. Po co jakieś testy kropelkowe??? Tutaj wystarczy po prostu miękka woda, jeśli taką masz to nie potrzeba nic mierzyć.Wlane około 400ml miękkiej wody, (gh8, kh3, pH 6.3 - specjalnie przygotowana i testami kropelkowymi
No właśnie "jeśli" masz, mam w kranie twardość 26 (gh26, kh13), to woda która od X lat nie nadaje się do picia, nie nadaje się do akwarium i do wszystkiego innego. Dlatego mam odwróconą osmozę z żywicą po której otrzymuję GH0, KH0. Mając już totalnie zdemineralizowaną wodę z baniaku 5l muszę mieszać według swoich proporcji aby otrzymywać miękką wodę według swoich potrzeb do swoich drobnych celów : cel1- jedna roślina w moim pokoju, pozostałe cele to domostwo i inne użycie wody miękkiej.
Oczywiście, że rośliny ważne i czytałem dużo na temat pielęgnacji, natomiast musisz wiedzieć, że ktoś z Twoim doświadczeniem musi wiedzieć, że inne osoby uczą się pomimo najlepszych chęci popełniają blachę błędy okiem profesjonalisty.