Wszystko o pomidorach cz. 19
Re: Wszystko o pomidorach cz. 18
Nie tylko można, ale nawet trzeba, to co piszesz dotyczy sytuacji gdy szw pojawi się jednocześnie na wielu piętrach gron i zerwanie takiej ilości owoców zachwiałoby bilansem całej rośliny, a takiego małego pyrtka to trzeba się pozbyć jak najszybciej.
» sob 08 cze 2024 12:05
Inna sprawa, że to wyglada nie na szw tylko na pęknięcie po zbyt dużym podlaniu , ale z bliska to może inaczej wygląda.
» sob 08 cze 2024 12:05
Inna sprawa, że to wyglada nie na szw tylko na pęknięcie po zbyt dużym podlaniu , ale z bliska to może inaczej wygląda.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zostawiam , nic się z nimi złego nie dzieje , tyle że wcześniej od innych dojrzewają .
Ten ze zdjęcia wyżej wygląda wyjątkowo dziwnie .
Nie wiedziałam , że Ijuński podatny na szw . U siebie zauważyłam kilka zmian na Mamipink .
Ten ze zdjęcia wyżej wygląda wyjątkowo dziwnie .
Nie wiedziałam , że Ijuński podatny na szw . U siebie zauważyłam kilka zmian na Mamipink .
- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie, czy Cheeroke Chocolate to wysoka czy samokończąca odmiana.
Mam dwa krzaczki, oba są dużo niższe niż inne wysokie odmiany i krępe, jak samokończące. W opisach jest że rosną wysokie. Boję się obrywać wilki, bo jeżeli są niskie to słabo zaowocują. Buszu też nie chcę i jestem w kropce.
Mam dwa krzaczki, oba są dużo niższe niż inne wysokie odmiany i krępe, jak samokończące. W opisach jest że rosną wysokie. Boję się obrywać wilki, bo jeżeli są niskie to słabo zaowocują. Buszu też nie chcę i jestem w kropce.
Pozdrawiam Kasia
Kolorowo owocowo
Kolorowo owocowo
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Przeliczyłem dziś wszystkie krzaki pomidorów i wyszło 56 sztuk, dużo tego trochę się wydaje
Swoją drogą Byczy łeb pokazał na najniższych liściach pierwsze plamy BPL trzeba będzie parzyć herbatkę tymiankową.
Swoją drogą Byczy łeb pokazał na najniższych liściach pierwsze plamy BPL trzeba będzie parzyć herbatkę tymiankową.
-
- 200p
- Od: 18 lis 2022, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Olafasola13 miałem te nasiona w 2022 i była z nich bardzo dobra czerwona sakiewka, oznaczyłem sobie ją jako sakiewka xRob klik
leszkat76 mam Cheokee green i też taki rośnie dość niski krępy, zaczyna kwitnąć drugie grono, pierwsze zredukowałem do 4 pomidorów.
leszkat76 mam Cheokee green i też taki rośnie dość niski krępy, zaczyna kwitnąć drugie grono, pierwsze zredukowałem do 4 pomidorów.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Wszystko o pomidorach cz. 19
Podpatrzyłam takie coś i robię.
Co roku zawsze miałam problem z obsuwającymi się krzakami, myślę, że tego typu podpórki
będą skuteczniejsze.
Co roku zawsze miałam problem z obsuwającymi się krzakami, myślę, że tego typu podpórki
będą skuteczniejsze.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
Jokaer będziesz dodawała kolejne tyczki, czy będziesz już zawijać na łodydze sznurek?
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Będę dawać tyczki, których w lesie nie brakuje
Akurat z tej strony w tunelu to są nie bardzo wysokie, to te moje Krymy i Irany i jakieś Dwarfy.
One takie trochę pokręcone bo mi się położyły, a kompletnie nie miałam dla nich czasu,
ale wyprostują się.
Co roku miałam katastrofę przynajmniej dwóch krzaków, myślę, że teraz powinno być lepiej.
Akurat z tej strony w tunelu to są nie bardzo wysokie, to te moje Krymy i Irany i jakieś Dwarfy.
One takie trochę pokręcone bo mi się położyły, a kompletnie nie miałam dla nich czasu,
ale wyprostują się.
Co roku miałam katastrofę przynajmniej dwóch krzaków, myślę, że teraz powinno być lepiej.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
-
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
Linia D1 - może coś z tego będzie
a tu "skopiowałem" Craiga LeHoulliera i na Dwarf Zoe'S Sweet (liście chartreuse) "nałożyłem Dwarf Flashy Ace (liście variegata)
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
Z pierwszego pylenia coś będzie z drugiego zobaczy się jeszcze
W pierwszym pokoleniu D1 będzie wysoki, czerwony i okrągły w drugim będą się ciekawe cudaki pojawiać
D2 w pierwszym pokoleniu będzie malinowy okrągły z regularnymi liśćmi o zielonej barwie, W F2 życzę znalezienia liści variegata "chlorotycznych" zdaje się, że trzeba będzie 16 krzaków, żeby taką barwę jeszcze uzyskać, a 32 jak chcesz ziemniaczne liście łaciate z chlorozą
W pierwszym pokoleniu D1 będzie wysoki, czerwony i okrągły w drugim będą się ciekawe cudaki pojawiać
D2 w pierwszym pokoleniu będzie malinowy okrągły z regularnymi liśćmi o zielonej barwie, W F2 życzę znalezienia liści variegata "chlorotycznych" zdaje się, że trzeba będzie 16 krzaków, żeby taką barwę jeszcze uzyskać, a 32 jak chcesz ziemniaczne liście łaciate z chlorozą