Przycięłam dzisiaj, bo rosły jak dzikie.
Wiosennie coś mi padło na główkę i trochę mnie poniosło: Purple Ice (rabatówkę) urębałam jak wielkokwiatową Kilka cm od podłoża
Mam nadzieję, że to zbyt niskie cięcie jej nie osłabi, bo gdzieś kiedyś taka informacja rzuciła mi się w oczy.
Róże uprawiane w donicach i innych pojemnikach
Jaka donica na róże?
Jestem tu nowy, tak że witam i pozdrawiam wszystkich
Mam pytanie
Postanowiłem posadzić róże w przy mieszkaniowym ogródku i zastanawiam się nad donicami
Róży jeszcze nie wybrałem, myślę że jakieś duże rabatowe albo małe parkowe, ew. wielkokwiatowe, tak 100-150 cm bym chciał
Co do donic to znalazłem tylko 1 artykuł, że powinna mieć ponad 30cm głębokości
Czy to prawda?
Bo obecnie mam nasturcje w kastrach budowlanych, 60l, ale wysokość pojemnika tylko 30cm
Myslicie że muszę kupić głębsze?
Mam pytanie
Postanowiłem posadzić róże w przy mieszkaniowym ogródku i zastanawiam się nad donicami
Róży jeszcze nie wybrałem, myślę że jakieś duże rabatowe albo małe parkowe, ew. wielkokwiatowe, tak 100-150 cm bym chciał
Co do donic to znalazłem tylko 1 artykuł, że powinna mieć ponad 30cm głębokości
Czy to prawda?
Bo obecnie mam nasturcje w kastrach budowlanych, 60l, ale wysokość pojemnika tylko 30cm
Myslicie że muszę kupić głębsze?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jaka donica na róże?
Zdecydowanie za mało. Musi być mi minimum 50 cm.
Jest filmik p.Hyżego o przesadzaniu róż w donicach co prawda, ale sporo można z niego skorzystać.
https://www.youtube.com/watch?v=JQbGl6Osl70
Jest filmik p.Hyżego o przesadzaniu róż w donicach co prawda, ale sporo można z niego skorzystać.
https://www.youtube.com/watch?v=JQbGl6Osl70
Pozdrawiam. Sławka
Re: Róże uprawiane w donicach i innych pojemnikach
Dziękuję za odpowiedź, a szerokość?
Mam na oku takie kwadratowe, wys 50 na 40 cm, trochę się zwężam, na dole nie ma 30cm
Ma pój. 51 l na metce
Starczy?
Mam na oku takie kwadratowe, wys 50 na 40 cm, trochę się zwężam, na dole nie ma 30cm
Ma pój. 51 l na metce
Starczy?