Z tego co mi wiadomo, nic niezwykłego - a zwłaszcza jeśli owoce są takie dosyć niewydarzone jak w tym filmie :P. C. annuum x chinense to generalnie jest jedna z trudniejszych krzyżówek (co nie znaczy niemożliwych). Na własnym przykładzie, mam nasiona z zeszłego roku, Jalapeno x White Fatalii oraz Jalapeno x NPT. JxWF posiałem bodajże 15 nasion, nie wyszło z nich nic, JxNPT z 15 nasion 2 siewki z czego jedna nie przeżyła (akurat tutaj wina leży po stronie jakiegoś cholerstwa co zniszczyło korzenie), także obstawiam około 5-10%, ale to też dużo zależy od odmiany użytej podczas krzyżowania. Podejrzewam, że NPT jest trochę bardziej kompatybilny, jako że to (podobno) hybryda Ghosta z Pimenta de Neyde, także coś tam pewnie genów frutescens i annuum też jest.
A tak poza tym, z tego co kojarzę, annuum x chinense przynajmniej w pierwszych dwóch pokoleniach albo produkuje bardzo mało pyłku albo duży odsetek ziaren pyłku jest niedorozwiniętych czy zdeformowanych, co też przekłada się trochę na późniejszą produkcję nasion.
Swoją drogą, dla zainteresowanych, jest taka tabelka, która pokazuje mniej-więcej kompatybilność poszczególnych gatunków jeśli chodzi o krzyżówki międzygatunkowe (lub między różnymi odmianami tego samego gatunku).
Wygląda w sumie dosyć podobnie, ale to się okaże jak będzie dojrzewać, jeśli nie zacznie się wybarwiać na biało, a później przez pomarańcz do czerwonego, to pewnie coś innego. A co dokładnie, to nie jestem w stanie określić, za dużo tych różnych podobnych odmian .