Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Tak, pąki są o wiele ciemniejsze niż otwarte kwiaty.
Uwielbiam oglądać wasze niespodzianki z kartoników. Posiadam w ogrodzie z 30 róż z kartoników, większość z Biedronki. Róże są piękne, mimo odmiennej kolorystyki niż ta prezentowana na kartonowym opakowaniu. Ubolewam tylko nad tym, że często róże wielkokwiatowe są różami parkowymi lub pnącymi. I tak posadzona na przodzie rabaty róża dwukolorowa Double Delight okazała się różą pnącą o mocnych sztywnych pędach. Jako ogrodnik-amator czytałam, że źle przycinane róże wielkokwiatowe potrafią być wybujałe. Dziś już wiem, że najprawdopodobniej moja róża Double Delight to róża Antike.
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
"
Kupiłam i ja kiedyś tę różę w kartoniku. Wydawało mi się, że to Dieter Muller i tak podpisałam- jednak dostałam odpowiedź , że to róża LIPARFUM. Bardzo podobna... Można ją sprawdzić na Rosebooku.
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Nela
Porównując moją i podaną różę Liparfum sądzę, że to nie ona, gdyż moja nie ma takiej rozety w rozwiniętym kwiatku.
Liparfum bardziej ma podobny kwiat do LO niż do mojej róży.
Sprawdziłam na ranczu Elma, też moja róża bardziej podobna do jego Dieter Muller.
Porównując moją i podaną różę Liparfum sądzę, że to nie ona, gdyż moja nie ma takiej rozety w rozwiniętym kwiatku.
Liparfum bardziej ma podobny kwiat do LO niż do mojej róży.
Sprawdziłam na ranczu Elma, też moja róża bardziej podobna do jego Dieter Muller.