Proszę o pomoc w ocenie tego krzaka zaznaczę że to samo zaczyna dziać się z następnymi krzakami. 2 musiałem tydzień temu wyrwać bo juz nie odbiły, opadły całkiem
Podłoże gliniaste wykopałem dziury kwadratowe na okolo 10l ziemi do warzyw. Może maja za mało miejsca i glina jest zbyt zbita i nie mogą pójść dalej. Może mogłem przekopać cała rajke i pomieszać z kupna ziemia, a nie wykopywać tylko dziury pod pomidory? Dodam że mocno padało i po deszczu wychodzi słońce i grzeje około 30 stopni i tak w kółko od jakiegoś czasu. Nie ma stabilnej pogody. Czy to może być przelanie albo brak wody czy może za dużo słońca do tego, albo jakaś choroba w korzeniu?
Pomidory sądzę pierwszy mam ich 25 w gruncie różne odmiany nie wszystkie tak mają ale powoli następne zaczynają opadać. Wczoraj podkopałem jednego na próbę wybrałem dużo ziemi gliny z pod niego i dałem mu więcej kupnej ziemi, podsypałem go od spodu i zasypiałem. Później zaczęło padać tak pod wieczór i pomidor się podniósł. Na następny dzień znowu opadł
Pomocy.
Dziękuję i pozdrawiam.