Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
neferet
200p
200p
Od: 18 paź 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 15

Post »

Cieszę się Lucynko, że udało Ci się odwiedzić w niedzielę działeczkę. :tan
Wspaniały fioletowy powojnik. Pamiętasz odmianę może?
Wspaniały tak długi czas małżeństwa w przyjaźni. To bezcenne. Wszystkiego dobrego dla Was i kolejnych 50 lat. ;:167 My z mężem dobijamy 30 i wiem, że jak jest zgoda, miłość i wzajemne wsparcie to nawet 100 lat razem może być za mało. :wink:
Czy wchodzimy, czy wychodzimy z ogrodu furtka jest początkiem drogi.
Pozdrawiam, Monika
Za furtką
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj znowu przedpołudnie stracone, zatem popołudnie w domu, ale jutro nie odpuszczę, jutro muszę na działkę, tym bardziej że wkrótce będę zmuszona pobyć w sali szpitalnej. Niedługo, ze trzy - cztery dni, ale wyrwane z codzienności.
Wczoraj zapomniałam napisać, jak zostałam oszukana. Kupiłam różę 'Peace', która właśnie zakwitła, tylko że to nie jest ta odmiana. Nie wiem więc, jaką różyczkę nabyłam.
Obrazek
Może da się ją nazwać, gdy rozwinie cały kwiat. ;:218

Karo - szczerze mówiąc, to ja wolę maki półpełne i pojedyncze, ale skoro takie się wysiały, to niech sobie kwitną. ;:131 Dosiewałam innych, część wzeszła i czekam na to, jakie kwiatki pokażą.
Powojnik ma już swoje lata i każdego roku cieszy wielością kwiatków, ;:303 a przetacznik sieję się i na całej działce znajduję większe bądź mniejsze kępki.
Fiołeczek przyszedł do mnie nie wiadomo skąd, może ptasi dziobek go u mnie zasiał. ;:218
Serdecznie dziękuję za wspaniałe życzenia i cieplutko pozdrawiam. ;:167
Obrazek
Pajęcznica rozpoczęła koncert.
Obrazek

Małgorzatko - z serca dziękuję za piękne życzenia, ;:167 a przetaczniki bardzo nisko się kłaniają. ;:180
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Obrazek
Dalia od sąsiadki.
Obrazek
Pierwszy kwiatek rozwaru.

Soniu - dziewanny nie mają wymagań. Wysiewają się i potrafią rosnąć nawet na twardo ubitej ścieżce. ;:333 Susza im nie szkodzi, zatem jeśli chciałabyś je mieć, to wiesz, co zrobić. O przetaczniku pamiętam. Ten pająkowaty liliowiec kwitnie dopiero drugi raz i faktycznie wyprodukował dużo kwiatów. ;:303 Mam jeszcze innego pajączka, który też obfituje w pąki, tylko nie mogę trafić na jego bogate kwitnienie. ;:223
Staram się kochać ludzi, a sąsiadka jest przesympatyczna i zawsze chętna do pomocy. ;:167 Oczywiście ponad połowę jej działki zajmują kwiatki z mojej. ;:7
Zdrowie przytulam z wdzięcznością, ;:168 a radości z działkowania też nigdy dość. :D
Buziaki i wzajemne życzenia zdrówka dla Was. ;:167 ;:196
Obrazek
Akant miękki zaczął rozwijać pąki.
Obrazek
Dzwonek kropkowany biały.

Agnieszko - wymądrzaj się, wymądrzaj. Każda dobra rada jest w cenie. Dziękuję, Kochana. ;:167 Dziękuję też za dobre życzenia. ;:196
Jak to mówią: "Nie ma domu bez szumu". Najważniejsze to umieć rozmawiać, co w moim związku sprawdziło się w stu procentach. Dominowałam i dominuję ja, ale to się wzięło stąd, że w szczęśliwie minionych czasach M często wyjeżdżał do pracy do krajów azjatyckich na dłuższe kontrakty, a wówczas na mnie spadały wszystkie obowiązki i tak już zostało. Teraz M stara się jak może, choć niezbyt sobie ze wszystkim radzi. Trochę mi go żal. :(
Uściskaj Rodziców od wirtualnej koleżanki. Niech im Pan Bozia da jak najwięcej dobrych wspólnie spędzanych chwil. ;:167 ;:167
Kwiatki kłaniają się nisko w podzięce za pochwały. ;:180
Obrazek
Szałwia 'Plumosa' fatalnie przeżyła minioną mokrą zimę, ale jest i - mam nadzieję - będzie. Ręka mi zadrżała i zdjęcie niewyraźne.
Obrazek
Niziutkie maczki od Martusi kwitną nieustająco.

Małgorzatko - niestety, nie znam odmiany tego powojnika ani też odmiany rosnącego wspólnie z nim, który kwiaty ma takie same, ale kwitnie późno, do listopada. Tak się wzajemnie uzupełniają. Gdy jeden przekwita, kwitnie już ten drugi. ;:303
Dziękuję, Kochana, za dobre życzenia ;:167 i wzajemnie życzę Tobie i Twemu małżonkowi, byście dożyli wspólnie co najmniej osiemdziesiątej rocznicy. ;:167 ;:196
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit

Przepiękne liliowce. Zwłaszcza ten pajączek ceglasty.
Pajęczica,,ot a ja mam coś takiego i mało nie wyrwałam, bo myślałam ,że to ziele. A dostałam przecież kawałeczek w ubiegłym roku na jesieni od siostry i zapomniałam.
I teraz ma dopiero 1 kwiatek. A zastanawiałam się, jak to sie nazywa.
Róże piękne. Piękne kolory dalijek i łubinu.
Przetaczniki s kępie ślicznie sie prezentują.
Pozrawiam serdecznie Lucynko ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko co to masz za cudo tego niebieskiego clematisa znasz może nazwę? co do różyczki tak to już jest ja tez się nie raz dałam nabrać teraz kupuję kwitnące rośliny. Ogrodniku przekładają kartki a potem zonk. Pozdrawiam Cię serdecznie, życzę miłego dnia, szybkiego powrotu ze szpitala i dużo zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
neferet
200p
200p
Od: 18 paź 2014, o 19:49

Post »

Lucynko tak to bywa w sklepach ogrodniczych. Niby podpisy są, a i tak zawsze niespodzianka. Mam nadzieję, że ta różyczka rozwinie się w piękny kwiatek i da Ci wiele radości. Ja kilka lat temu to dopiero miałam numer. Działka sucha, nieużytki, przed nami budowa... no to kupiłam 3 sztuki rokitnika - 2 żeńskie i 1 męski. Jak łatwo się domyślić opis na plakietkach był mocno daleki od prawdy i mam 2 męskie i jeden żeński. :;230 Dziś się z tego śmieję, ale wtedy... ;:223 .
Zdjęcie dzwoneczka takie sugestywne, że niemal usłyszałam jak dzwoni cichutko.
Zdrowia dużo Ci życzę i żadnych szpitalnych stresów. ;:196
Czy wchodzimy, czy wychodzimy z ogrodu furtka jest początkiem drogi.
Pozdrawiam, Monika
Za furtką
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11

Post »

Lucynko, pięknie pokazałaś kwiat akantu :)

Dla reszty kwiatów przesyłam również ochy i achy ;:167

A co do pomyłek w sklepach, to Monika przypomniała mi o rokitniku. Kupiłam kiedyś w renomowanej niby szkółce 2 żeńskie i 1 męski, a dostałam 3 żeńskie... Czekałam na owoce dłuuuugo i zero owoców przez kilka lat :( Często tak bywa.

;:167
Misza123
100p
100p
Od: 11 gru 2022, o 20:55

Post »

Lucynko :wit
Twoja Pajęcznica prezentuje się wspaniale ;:63
Moją ledwo widać. Dwa liście na krzyż. Mniejsza od znacznika przy którym rośnie. Chyba muszę ją przesadzić. Jakie preferuje stanowisko i ziemię? Może jeszcze się ogarnie?!
Pozdrawiam Gośka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, dopiero przeczytałam co Cię spotkało.
Nadal mam urwanie głowy i bardzo rzadko wchodzę tutaj na forum.
Pewnie dopiero zimą wrócę na dobre.
Bardzo Ci współczuję bólu.
Czy miałaś robiony rezonas?
Co lekarz powiedział?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko z radością pocieszyłam oczy rozwarem, cudny kolor. ;:oj Mój został zniszczony przez gryzonie, co roku miał masę kwiatów. ;:174
Czerwona dalia przeurocza.
Pomyłki roślinne niestety coraz częściej się zdarzają, ale róża ma ładny maślany kolor. ;:108 Kupiłam kilkanaście lilii, ale dopiero dwie zakwitły, jedna już niezgodna z zamówieniem. Jednak cieszy czerwonym kolorem, choć miała się komponować z limonkową trawą. ;:306
Pewnie już badania porobione, będzie łatwiej stosować leczenie. Zdrowia i spokoju dla Was. ;:4
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko co tam u Ciebie ??? ;:65 Zdrówka życzę!!! ;:196 ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Lucynko ja również jestem miłośniczką Twoich kwiatów dziewanny. Niestety z nasion nic mi nie wyrosło. Szczególnie podoba mi żółta.
Ja ostatnio też zostałam oszukana. Kupiłam floksy. Miały być filoetowe z białym a za tydzień zakwitły na różowo wyglada na odmiana bright eyes a takie już mam.
Mam nadzieję kochana, że że zdrowiem lepiej. Uściskam Cię gorąco ;:168
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Lucynko, mam nadzieję, że jesteś już po badaniach, Wracaj do nas zdrowa i pełna energii 💪.
Czekamy na dobre wieści i piękną relację z działeczki ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko i ja dołączam do radosnych pochwał za Wasz staż małżeński - wspaniale!
Tak, działeczka umie doładować nasze akumulatory.
Zdrówka i radości z pięknego ogródka. ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Lucynko :wit i ja dołaczam się z życzeniami : wszystkiego najlepszego w zdrowiu, szczęsciu i miłości ;:196 Wspaniałych długich lat ;:168
U mnie staż małżeński deczko krótszy ale i tak niezły, zaraz pyknie 35 lat. Mineło niewiadomo kiedy ;:215
Ogródek u Ciebie jak zawsze cudnie kolorowy. Masa roślin, kwiecia. Bardzo przyjemnie ogląda się te wszystkie fotki. U mnie trochę posucha, część roślin wypadła ale jreszta jakoś rośnie. Ale coś nie mam weny pokazywać na forum.
Zainteresował mnie przetacznik, bardzo ładny kolor. Czy on u Ciebie rosnie ekspansywnie ?
Lucynko, dużo zdrówka Ci życzę i pozdrawiam serdecznie :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Z całego serca dziękuję Wam za pamięć o mnie. To jest tak miłe, że brak mi słów dla wyrażenia wdzięczności.
Kochane, wróciłam ze szpitala na własne życzenie i na bardo niedługo. Stała się bowiem rzecz straszna. Nie żyje mój najmłodszy syn i teraz to mnie bardziej dołuje niż moja choroba.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie życzę zdrowia i dużo radości z upraw ogrodowych oraz działkowych. ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”