Na ogrodzie pozostał mi tylko jeden wielki orzech oraz mała śliweczka. Nie mają co zniszczyć mi te grzyby. Orzech fest choruje co roku antraknoza orzecha i bardzo niewiele owoców.mewa pisze:Obyś nie żałował swojej decyzji,ja się cieszyłam że u mnie rosną do czasu kiedy zaczęła atakować zdrowe drzewa W tym roku padła ponad 30 letnia sosna.
Opieńka ( Armillaria mellea)
-
- 100p
- Od: 20 sie 2017, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Opieńka ( Armillaria mellea)
atak opieńki w ogrodzie
Dzień dobry
Zamierają mi nagle drzewa - 2 jodły koreanki ,4 tuje szmaragdy ,ostatnio 1 świerk srebrny
cyprys nutkajski Pendula choruje ma popękaną korę , spływa po nim żywica a pod korą białe naloty.Proszę o pomoc
co stosować , w jaki sposób.Pryskałam skorpionem saprolem proplantem, biosept , podlewałam Previcurem
ostatnie miejsce po usunięciu tui podlałam Randapem.Czytałam o Rovralu i Topsinie ale są już
wycofane,może ktoś wygrał z opieńką.
Pozdrawiam T
Zamierają mi nagle drzewa - 2 jodły koreanki ,4 tuje szmaragdy ,ostatnio 1 świerk srebrny
cyprys nutkajski Pendula choruje ma popękaną korę , spływa po nim żywica a pod korą białe naloty.Proszę o pomoc
co stosować , w jaki sposób.Pryskałam skorpionem saprolem proplantem, biosept , podlewałam Previcurem
ostatnie miejsce po usunięciu tui podlałam Randapem.Czytałam o Rovralu i Topsinie ale są już
wycofane,może ktoś wygrał z opieńką.
Pozdrawiam T